Het laatste nieuws

VEV’67 JO15-1 wint eerste bekerwedstrijd en programma week 34

Hallo allemaal,

Via deze plek op de website van onze club willen we de lezer graag op de hoogte houden van alle ins en outs rond het team. Voorheen C1…, sinds 1 augustus JO15-1, da’s even wennen.

Aan het einde van een week wordt een kort verslag geplaatst van de (evt.) wedstrijd en volgt het programma voor de komende week.

We wensen de lezer alvast veel leesplezier!

Ditmaal is het verslag van de hand van de trainer, Robin Rozema.

 

Wedstrijdverslag Sv Marum JO15-1 – VEV’67’ JO15-1.

Uitslag: 1-2.

 

Zaterdag 20 augustus 2016

VEV’67 JO15-1 moest aantreden tegen Sv Marum voor de beker. Beide ploegen zullen ongetwijfeld deze bekerwedstrijden zien als oefenwedstrijden die ervoor moeten zorgen dat binnen de competitie bepaalde lijnen steeds zichtbaarder zijn, maar er ook voor zorgen dat opdrachten een soort automatisme gaan geven waardoor het spel steeds beter en makkelijker zal verlopen. VEV’67 JO15-1 hecht zeer zeker meerwaarde aan het opleiden dan het behalen van korte termijn resultaten. Het spelbeeld was al vrij snel duidelijk, VEV’67 mocht van Sv Marum opbouwen en het spel maken, Marum zocht een moment om druk te zetten om zodoende via hun snelle aanvaller een counter te realiseren. Tot 30 meter van de goal kon VEV’67 prima positiespel laten zien, maar ontbrak het aan lopende mensen die niet alleen aan de bal zorgen voor beweging, maar vooral zonder bal. Hierdoor konden we weinig tot niets forceren en kwamen we niet verder dan speldenprikjes om zodoende tot gevaar te komen. Marum kon echter ook weinig imponeren, maar ze lieten wel zien dat het een ploeg is met werklust en hier en daar een speler met genoeg kwaliteiten om tot gevaar te komen. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte om tot kansen te komen, vanuit Marum was dit vanwege het compacte spel op eigen helft, vanuit VEV’67 toch wel de enorme werklust die we in de omschakeling lieten zien (gezien het feit dat we nog maar een week in training zijn wisten we ook meteen dat dit niet een hele wedstrijd vol te houden was). Toch kwam VEV’67 op voorsprong, als het niet via lopende aanvallen in hoog baltempo kan om zodoende je tegenstander uit elkaar te trekken, dan maar via een standaard situatie. Kai vd Horst kreeg de opdracht om mee naar voren te gaan en beschaamde het vertrouwen van z’n trainer niet. Een goede voorzet (vanuit een vrijetrap) van Stan vd Wal zorgde ervoor dat Kai eerst z’n volley geblokt zag worden maar vervolgens in de rebound wel trefzeker kon zijn, 0-1! Het spelbeeld bleef na de 0-1 hetzelfde, VEV’67 vanuit een voetbal idee, Sv Marum vanuit de counter. Toch mag je ondanks het feit dat een bepaalde ploeg vanuit z’n eigen kwaliteit gaat voetballen, zoals een counter, ook best een compliment geven wanneer ze in de omschakeling enkele keren wel het vanuit een voetballende oplossing proberen, ook Marum wilde zo nu en dan het goede van voetbal en dus opleiden laten zien. Toch gingen beide ploegen met een 1-1 de rust in, want Marum kwam via via uiteindelijk tot scoren en was het een speler van VEV’67 die helaas de bal tegen z’n voeten aankreeg waardoor die in het eigen doel vloog.

VEV’67 kon tevreden zijn over de eerste helft, als je kritisch bent en de fouten eruit pikt dan misschien niet, maar we moeten beseffen dat we pas een week in training zijn en dat er zeker nog een aantal spelers NIET getraind hebben, daarnaast is er binnen een voorbereiding juist nog heel veel ontwikkeling te zien, basis fouten afgewisseld met mooie aanvallen, verdedigingsfouten afgewisseld met fantastische tackles of het juist gebruiken van je lichaam in een bepaalde situatie, zo zijn er binnen amateur voetbal zulke kenmerkende situaties te zien die binnen een voorbereiding heel logisch en verklaarbaar zijn. We hebben in de rust aangegeven dat we graag zouden zien dat spelers zonder bal MEER lef tonen in het maken van een loopactie, want vaak is het verstoppen van jezelf een teken dat je bang bent om de bal te krijgen, bang bent om fouten te maken. Hier heel bewust op gehamerd dat fouten maken mag, dat fouten maken juist MOET. Wie niet probeert, zal niet (h)erkennen. Als laatste puntje hebben we benoemd dat het gras ondanks de regen niet meewerkt, te hoog gras zorgt er namelijk voor dat een bal sneller vertraagd waardoor we extra alert maar ook bewust moesten zijn dat de passes die we geven met een goede snelheid moesten.

In de tweede helft liep het ondanks nog steeds heel veel rommelige  situaties te zien wel iets beter qua opdrachten uitvoeren. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd, niet zo zeer qua balbezit of andere facetten binnen het voetbal, maar er gebeurde weinig waardoor deze wedstrijd nog alle kanten op kon. Marum leek even het dichtstbij een overwinning te komen, echter ging de bal op de paal en zodoende bleef er voor beide ploegen kansen liggen op de overwinning. Het werd VEV’67, een goedlopende aanval kwam uiteindelijk bij Stan vd Wal terecht, die nam het leer met een stuitje aan en bedacht zich niet en schoot prachtig met z’n chocolade been binnen, 1-2. Na de 1-2 kon VEV’67 zelfs nog uitlopen naar evt. 1-3 en 1-4, maar helaas werden de uitgespeelde kansen (omdat Marum meer risico nam) niet goed uitgespeeld of in de afronding gemist. Ook hierover kunnen en mogen we kritisch zijn, maar moeten we ook beseffen dat het allemaal logische gevolgen zijn van een nieuw seizoen dat net is begonnen. Einduitslag: 1-2.

We kunnen en mogen best tevreden zijn, conditioneel hebben we ons aardig staande gehouden en we hebben laten zien dat we langdurig in balbezit kunnen spelen. We nemen de ontwikkelingen met ons mee en gaan per training en per wedstrijd onze stappen maken. Het nieuwe seizoen is los, een seizoen waarin we als hoofddoel hebben om als team en individu te ontwikkelen, wanneer dit lukt? Gaan we als team uiteindelijk ook presteren. Op naar meer, op naar voetbalplezier!!

 

Programma week 34:

Dinsdag 23 augustus:  19:00 uur: Peize JO 15-1-VEV’67 JO 15-1

Vertrek: 17:55 uur

Rijden: vd Horst, Schraven, vd Berg, Kits en Boersma

Wassen/ vlaggen: vd Horst (vlaggen wordt overgenomen door Gritter)

 

Donderdag 25 augustus: 18:45 uur trainen

 

Zaterdag 27 augustus: 12:00 uur trainen of een wedstrijd.

(TLC JO15-1 heeft gevraagd de wedstrijd te verplaatsen i.v.m. te weinig spelers.) Zodra er meer bekend is volgt berichtgeving via app of site.

 

 

Intersport Superstore Roden
 • gBOU Heerenveen
  Rabobank Noordenveld West Groningen
  Hummel Recycling
  Schuiling Wonen & Slapen
  Sap Financiële Diensten
 • Rodenburghal Leek
  Samen Zorgen voor Elkaar
  Vrumona BV
  Lubberink & co accountants en belastingadviseurs
  Topwurk Uitzendbureau
 • VDH Products BV
  Kleurrijk Schilders
  Huizinga De Vries Notarissen
  Kuperus hengelsport
  Joke's Visdomein
 • Roelvink Advocatenkantoor B.V.
  Bakkerij van Esch
  Autobedrijf Wierenga
  Regiobank Leek
  Veltins
 • Tegels & Trends
  Makelaardij Nienoord
  De Man Mode & Jeans
  Auto de Groot Haren B.V
  Mewin
 • Vroegindewey
  WM Veenstra Print Druk Sign Mail
  Martini Reclamemakers BV
  Pizzeria Sa Perda Longa
  Art Systems B.V.
 • van der Molen transport
  Sportcentrum Leek
  Comvorm Lederluxe
  Smidts Tolbert - Smidts Autogroep
  Schildersbedrijf Jos Dasselaar
 • Prolyte Group supplies truss, staging and hoists
  InfoLeek
  Liewes Roden
  Kamminga & Partners Makelaars
  DA Leek
 • Catering Noord
  Telecom Service Groep
  Univé Noord-Nederland
  Slagerij Meatpoint
  Zuiderveld
 • Klusbedrijf B. Zantinga
  Jonkman Garantiemakelaars
  Alan Accountants en Adviseurs
  Fitclub Rodenburg
  Datas
 • Schildersbedrijf Wander
  Miko Koffie Noord
  Kort Woonkomfort
  Bos Incasso
  Ubels Assurantiën B.V.
 • Café Restaurant Max Otter
  T.O.P. Technisch Opgeleid Personeel
  Argo schoonmaakservice
  Veenhuizen Bedrijfswagens en Bedrijfsauto's BV
  Wierenga Accountantskantoor
 • Hypotheekservice Leek
  Kleiker Assurantiën
  Kenders Bouw
  Machinefabriek Poelstra
  Jumbo Maripaan Groep
 • Radus
  Studio Bert Gort
  Albert Heijn Leek
  ING
  VCN Mass Turning
 • Ep Mulder Leek
  De Houthal Bouwmaterialen B.V.
  Stroop raadgevende ingenieurs B.V.
  Adviesgroep Vrije Beroepen
  Abiant uitzendgroep
 • HANOS Groningen
  AA drink
  Jasicamp Caravan- en Campertechniek
  Hessel Hairfashion Leek
  Heys Schoenmode
 • De Koning Groningen
  Tripio Financiële Diensten
  Sylvaphane Plastics B.V.
  Maat & Van der Veen B.V.
  Hubo Tjoelker Leek
 • Autorijschool G. de Vries