VEV'67 3

2017/2018

VEV’67 3 – Be Quick 1887 2

VEV’67 3 – Be Quick 2 (3-5)

Eerste nederlaag een feit na verlies tegen Be Quick 2.

Op deze koude zaterdag stond een heuse topper op het programma in res. 2E. Met Be Quick kwam de koploper op bezoek en bij winst zouden we de eerste plek van de Groningers overnemen. We wisten vooraf dat dit geen gemakkelijke opgave zou worden, want Be Quick had pas één keer punten verspeeld. De wedstrijd begon wat later, omdat keeper Bas nog van de wedstrijd met het tweede uit Leeuwarden moest overkomen. Hessel moest de wedstrijd wegens ziekte helaas aan zich voorbij laten gaan, maar Jesper keerde voor deze wedstrijd weer bij het Derde terug.

Al snel werd duidelijk dat Be Quick een goed voetballende ploeg heeft. De inschuivende centrale verdedigers stelden ons voor lastige keuzes en de vaardige buitenspelers oogden dreigend. Ook op het middenveld had het vlot combinerende Be Quick een aantal goed spelers lopen. Na vijf minuten was de eerste waarschuwing daar. Een afstandsschot spatte op de lat boven Bas uiteen. Niet veel later deden wij voor het eerst van ons spreken. Een scherpe voorzet van Henno werd door Ramon helaas niet tot assist gepromoveerd, maar het werd hiermee wel duidelijk waar voor ons de mogelijkheden lagen. Toch moesten we na ruim een kwartier spelen de eerste tegengoal incasseren. Bas maakte buiten de zestienmeter een overtreding en de daaruit volgende vrije trap werd hard en raak ingekopt; 0-1. Het duurde gelukkig niet lang voordat we deze tegenslag hadden verwerkt. Na prima werk van Ruben Soeten werd Henno gelanceerd. De rappe buitenspeler had vervolgens een uitstekende voorzet op Ramon in huis die wel raad wist met dit buitenkansje; 1-1. In deze fase had Be Quick het lastig met ons directe spel en meer mogelijkheden volgden. Het was dan ook extra zuur dat de Groningers juist in deze fase weer op voorsprong wisten te komen. Een misverstand in de verdediging gaf één van de aanvallers van Be Quick een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Bas wist de inzet nog knap met zijn voeten te keren, maar was vervolgens kansloos op de rebound; 1-2. Met deze stand zochten we de kleedkamer op.

In de rust werd aangegeven dat we voetballend misschien niet mee konden komen met Be Quick, maar dat er wel degelijk mogelijkheden lagen om nog een goed resultaat aan de wedstrijd over te houden en dat we daar ook in moesten blijven geloven.

Drie minuten na rust was het al raak. Ramon maakte zijn tweede van de middag door hard en vol overtuiging uit te halen; 2-2. Een klasse goal van onze spits die ook dit seizoen het net weer makkelijk weet te vinden. Deze gelijkmaker leidde bij de tegenstander tot wat onrust en we voelden dat er in die fase meer te halen viel. Vijf minuten na de 2-2 zette Age Wim goed door op rechts en bediende Ramon op maat die zo zijn derde goal van de middag liet aantekenen; 3-2. We stonden voor en een mooi resultaat leek in de maak, maar helaas konden we weer niet lang van onze voorsprong genieten. Een voorzet vanaf links werd binnengekopt nadat we achterin niet goed stonden; 3-3. Een flinke tegenvaller, omdat we juist dachten onze voorsprong uit te kunnen breiden. De volgende tegenslag volgde een kleine tien minuten later. De verder overigens goed fluitende scheidsrechter meende een handsbal te hebben geconstateerd bij een balaanname van Steffan en wees resoluut naar de stip. Langs de kant was dit lastig waar te nemen, maar de scheidsrechter was overtuigd van zijn beslissing. Het cadeautje werd door Be Quick met plezier in ontvangst genomen en uitgepakt; 3-4. In het restant van de wedstrijd deden we er alles aan om nog langszij te komen en het team verdient dan ook een groot compliment voor de getoonde inzet en vechtlust, maar helaas kwamen we niet meer tot scoren. Be Quick kwam dat in de slotfase nog wel. Juist op het moment dat we achterin 1 op 1 gingen spelen, leidde een verkeerde terugspeelbal ertoe dat we zelf een aanvaller van Be Quick lanceerden. Deze hield het overzicht en speelde een mee opgekomen teamgenoot aan die de bal vervolgens langs Bas kon schuiven; 3-5.

Het was ons helaas niet gelukt om tegen deze sterke tegenstander een goed resultaat te halen. Dat is zeker geen schande, maar wel erg jammer omdat er toch wel meer in zat. Volgende week proberen we in de laatste wedstrijd van 2017 tegen Loppersum de tweede plaats vast te houden, zodat we met een mooie klassering de winterstop in kunnen gaan.

 

MW Bedrijfskleding
 • Ep Mulder Leek
  Hypotheekservice Leek
  AA drink
  Klusbedrijf B. Zantinga
  Slagerij Meatpoint
 • HANOS Groningen
  Kleiker Assurantiën
  Studio Bert Gort
  Ubels Assurantiën B.V.
  Samen Zorgen voor Elkaar
 • Regiobank Leek
  Borsch Advocatuur
  Zuiderveld
  gBOU Heerenveen
  Joke's Visdomein
 • VDH Products BV
  Adviesgroep Vrije Beroepen
  Machinefabriek Poelstra
  Heys Schoenmode
  T.O.P. Technisch Opgeleid Personeel
 • Catering Noord
  Kamminga & Partners Makelaars
  Prolyte Group supplies truss, staging and hoists
  De Man Mode & Jeans
  Sportcentrum Leek
 • Radus
  WM Veenstra Print Druk Sign Mail
  Roelvink Advocatenkantoor B.V.
  Rabobank Noordenveld West Groningen
  Stroop raadgevende ingenieurs B.V.
 • Sylvaphane Plastics B.V.
  Hessel Hairfashion Leek
  Vroegindewey
  Mewin
  VCN Mass Turning
 • Maat & Van der Veen B.V.
  Kort Woonkomfort
  Café Restaurant Max Otter
  Autorijschool G. de Vries
  Bos Incasso
 • Albert Heijn Leek
  Alan Accountants en Adviseurs
  Liewes Roden
  Hummel Recycling
  De Koning Groningen
 • Abiant uitzendgroep
  Wierenga Accountantskantoor
  Kuperus hengelsport
  Telecom Service Groep
  Kleurrijk Schilders
 • Tegels & Trends
  Lubberink & co accountants en belastingadviseurs
  Veltins
  DA Leek
  Auto de Groot Haren B.V
 • Huizinga De Vries Notarissen
  InfoLeek
  Hubo Tjoelker Leek
  Schildersbedrijf Jos Dasselaar
  Sap Financiële Diensten
 • Veenhuizen Bedrijfswagens en Bedrijfsauto's BV
  Fitclub Rodenburg
  Autobedrijf Wierenga
  Pizzeria Sa Perda Longa
  Schuiling Wonen & Slapen
 • Tripio Financiële Diensten
  van der Molen transport
  Smidts Tolbert - Smidts Autogroep
  Datas
  Miko Koffie Noord
 • Comvorm Lederluxe
  Art Systems B.V.
  De Houthal Bouwmaterialen B.V.
  Vrumona BV
  Rodenburghal Leek
 • Argo schoonmaakservice
  Jumbo Maripaan Groep
  Jasicamp Caravan- en Campertechniek
  Kenders Bouw
  Topwurk Uitzendbureau
 • Martini Reclamemakers BV
  Bakkerij van Esch
  Jonkman Garantiemakelaars
  Makelaardij Nienoord
  ING
 • Schildersbedrijf Wander