VEV'67 3

2017/2018

VEV’67 3 – Be Quick 1887 2

VEV’67 3 – Be Quick 2 (3-5)

Eerste nederlaag een feit na verlies tegen Be Quick 2.

Op deze koude zaterdag stond een heuse topper op het programma in res. 2E. Met Be Quick kwam de koploper op bezoek en bij winst zouden we de eerste plek van de Groningers overnemen. We wisten vooraf dat dit geen gemakkelijke opgave zou worden, want Be Quick had pas één keer punten verspeeld. De wedstrijd begon wat later, omdat keeper Bas nog van de wedstrijd met het tweede uit Leeuwarden moest overkomen. Hessel moest de wedstrijd wegens ziekte helaas aan zich voorbij laten gaan, maar Jesper keerde voor deze wedstrijd weer bij het Derde terug.

Al snel werd duidelijk dat Be Quick een goed voetballende ploeg heeft. De inschuivende centrale verdedigers stelden ons voor lastige keuzes en de vaardige buitenspelers oogden dreigend. Ook op het middenveld had het vlot combinerende Be Quick een aantal goed spelers lopen. Na vijf minuten was de eerste waarschuwing daar. Een afstandsschot spatte op de lat boven Bas uiteen. Niet veel later deden wij voor het eerst van ons spreken. Een scherpe voorzet van Henno werd door Ramon helaas niet tot assist gepromoveerd, maar het werd hiermee wel duidelijk waar voor ons de mogelijkheden lagen. Toch moesten we na ruim een kwartier spelen de eerste tegengoal incasseren. Bas maakte buiten de zestienmeter een overtreding en de daaruit volgende vrije trap werd hard en raak ingekopt; 0-1. Het duurde gelukkig niet lang voordat we deze tegenslag hadden verwerkt. Na prima werk van Ruben Soeten werd Henno gelanceerd. De rappe buitenspeler had vervolgens een uitstekende voorzet op Ramon in huis die wel raad wist met dit buitenkansje; 1-1. In deze fase had Be Quick het lastig met ons directe spel en meer mogelijkheden volgden. Het was dan ook extra zuur dat de Groningers juist in deze fase weer op voorsprong wisten te komen. Een misverstand in de verdediging gaf één van de aanvallers van Be Quick een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Bas wist de inzet nog knap met zijn voeten te keren, maar was vervolgens kansloos op de rebound; 1-2. Met deze stand zochten we de kleedkamer op.

In de rust werd aangegeven dat we voetballend misschien niet mee konden komen met Be Quick, maar dat er wel degelijk mogelijkheden lagen om nog een goed resultaat aan de wedstrijd over te houden en dat we daar ook in moesten blijven geloven.

Drie minuten na rust was het al raak. Ramon maakte zijn tweede van de middag door hard en vol overtuiging uit te halen; 2-2. Een klasse goal van onze spits die ook dit seizoen het net weer makkelijk weet te vinden. Deze gelijkmaker leidde bij de tegenstander tot wat onrust en we voelden dat er in die fase meer te halen viel. Vijf minuten na de 2-2 zette Age Wim goed door op rechts en bediende Ramon op maat die zo zijn derde goal van de middag liet aantekenen; 3-2. We stonden voor en een mooi resultaat leek in de maak, maar helaas konden we weer niet lang van onze voorsprong genieten. Een voorzet vanaf links werd binnengekopt nadat we achterin niet goed stonden; 3-3. Een flinke tegenvaller, omdat we juist dachten onze voorsprong uit te kunnen breiden. De volgende tegenslag volgde een kleine tien minuten later. De verder overigens goed fluitende scheidsrechter meende een handsbal te hebben geconstateerd bij een balaanname van Steffan en wees resoluut naar de stip. Langs de kant was dit lastig waar te nemen, maar de scheidsrechter was overtuigd van zijn beslissing. Het cadeautje werd door Be Quick met plezier in ontvangst genomen en uitgepakt; 3-4. In het restant van de wedstrijd deden we er alles aan om nog langszij te komen en het team verdient dan ook een groot compliment voor de getoonde inzet en vechtlust, maar helaas kwamen we niet meer tot scoren. Be Quick kwam dat in de slotfase nog wel. Juist op het moment dat we achterin 1 op 1 gingen spelen, leidde een verkeerde terugspeelbal ertoe dat we zelf een aanvaller van Be Quick lanceerden. Deze hield het overzicht en speelde een mee opgekomen teamgenoot aan die de bal vervolgens langs Bas kon schuiven; 3-5.

Het was ons helaas niet gelukt om tegen deze sterke tegenstander een goed resultaat te halen. Dat is zeker geen schande, maar wel erg jammer omdat er toch wel meer in zat. Volgende week proberen we in de laatste wedstrijd van 2017 tegen Loppersum de tweede plaats vast te houden, zodat we met een mooie klassering de winterstop in kunnen gaan.

 

MW Bedrijfskleding
 • Adviesgroep Vrije Beroepen
  Schildersbedrijf Jos Dasselaar
  Slagerij Meatpoint
  Veenhuizen Bedrijfswagens en Bedrijfsauto's BV
  Hypotheekservice Leek
 • Comvorm Lederluxe
  Autobedrijf Wierenga
  Kleurrijk Schilders
  Art Systems B.V.
  Alan Accountants en Adviseurs
 • Sap Financiële Diensten
  Autorijschool G. de Vries
  Tegels & Trends
  Klusbedrijf B. Zantinga
  Jumbo Maripaan Groep
 • Wierenga Accountantskantoor
  Makelaardij Nienoord
  Jonkman Garantiemakelaars
  Pizzeria Sa Perda Longa
  Smidts Tolbert - Smidts Autogroep
 • De Houthal Bouwmaterialen B.V.
  Maat & Van der Veen B.V.
  Kenders Bouw
  Bos Incasso
  Sportcentrum Leek
 • T.O.P. Technisch Opgeleid Personeel
  Ep Mulder Leek
  Rodenburghal Leek
  Machinefabriek Poelstra
  Liewes Roden
 • WM Veenstra Print Druk Sign Mail
  Mewin
  Studio Bert Gort
  AA drink
  Regiobank Leek
 • VCN Mass Turning
  Heys Schoenmode
  Vroegindewey
  Abiant uitzendgroep
  Kuperus hengelsport
 • InfoLeek
  Vrumona BV
  De Koning Groningen
  Prolyte Group supplies truss, staging and hoists
  Datas
 • VDH Products BV
  Argo schoonmaakservice
  Sylvaphane Plastics B.V.
  Café Restaurant Max Otter
  Telecom Service Groep
 • Samen Zorgen voor Elkaar
  Stroop raadgevende ingenieurs B.V.
  Albert Heijn Leek
  Schuiling Wonen & Slapen
  Zuiderveld
 • Miko Koffie Noord
  Topwurk Uitzendbureau
  Kleiker Assurantiën
  Huizinga De Vries Notarissen
  Kamminga & Partners Makelaars
 • Borsch Advocatuur
  Martini Reclamemakers BV
  Joke's Visdomein
  HANOS Groningen
  Catering Noord
 • Veltins
  Roelvink Advocatenkantoor B.V.
  van der Molen transport
  ING
  Hessel Hairfashion Leek
 • Kort Woonkomfort
  Jasicamp Caravan- en Campertechniek
  Hubo Tjoelker Leek
  Schildersbedrijf Wander
  gBOU Heerenveen
 • Auto de Groot Haren B.V
  Ubels Assurantiën B.V.
  Radus
  DA Leek
  Bakkerij van Esch
 • Lubberink & co accountants en belastingadviseurs
  Hummel Recycling
  Fitclub Rodenburg
  Tripio Financiële Diensten
  De Man Mode & Jeans
 • Rabobank Noordenveld West Groningen