VEV'67 3

2017/2018

VEV’67 3 – Be Quick 1887 2

VEV’67 3 – Be Quick 2 (3-5)

Eerste nederlaag een feit na verlies tegen Be Quick 2.

Op deze koude zaterdag stond een heuse topper op het programma in res. 2E. Met Be Quick kwam de koploper op bezoek en bij winst zouden we de eerste plek van de Groningers overnemen. We wisten vooraf dat dit geen gemakkelijke opgave zou worden, want Be Quick had pas één keer punten verspeeld. De wedstrijd begon wat later, omdat keeper Bas nog van de wedstrijd met het tweede uit Leeuwarden moest overkomen. Hessel moest de wedstrijd wegens ziekte helaas aan zich voorbij laten gaan, maar Jesper keerde voor deze wedstrijd weer bij het Derde terug.

Al snel werd duidelijk dat Be Quick een goed voetballende ploeg heeft. De inschuivende centrale verdedigers stelden ons voor lastige keuzes en de vaardige buitenspelers oogden dreigend. Ook op het middenveld had het vlot combinerende Be Quick een aantal goed spelers lopen. Na vijf minuten was de eerste waarschuwing daar. Een afstandsschot spatte op de lat boven Bas uiteen. Niet veel later deden wij voor het eerst van ons spreken. Een scherpe voorzet van Henno werd door Ramon helaas niet tot assist gepromoveerd, maar het werd hiermee wel duidelijk waar voor ons de mogelijkheden lagen. Toch moesten we na ruim een kwartier spelen de eerste tegengoal incasseren. Bas maakte buiten de zestienmeter een overtreding en de daaruit volgende vrije trap werd hard en raak ingekopt; 0-1. Het duurde gelukkig niet lang voordat we deze tegenslag hadden verwerkt. Na prima werk van Ruben Soeten werd Henno gelanceerd. De rappe buitenspeler had vervolgens een uitstekende voorzet op Ramon in huis die wel raad wist met dit buitenkansje; 1-1. In deze fase had Be Quick het lastig met ons directe spel en meer mogelijkheden volgden. Het was dan ook extra zuur dat de Groningers juist in deze fase weer op voorsprong wisten te komen. Een misverstand in de verdediging gaf één van de aanvallers van Be Quick een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Bas wist de inzet nog knap met zijn voeten te keren, maar was vervolgens kansloos op de rebound; 1-2. Met deze stand zochten we de kleedkamer op.

In de rust werd aangegeven dat we voetballend misschien niet mee konden komen met Be Quick, maar dat er wel degelijk mogelijkheden lagen om nog een goed resultaat aan de wedstrijd over te houden en dat we daar ook in moesten blijven geloven.

Drie minuten na rust was het al raak. Ramon maakte zijn tweede van de middag door hard en vol overtuiging uit te halen; 2-2. Een klasse goal van onze spits die ook dit seizoen het net weer makkelijk weet te vinden. Deze gelijkmaker leidde bij de tegenstander tot wat onrust en we voelden dat er in die fase meer te halen viel. Vijf minuten na de 2-2 zette Age Wim goed door op rechts en bediende Ramon op maat die zo zijn derde goal van de middag liet aantekenen; 3-2. We stonden voor en een mooi resultaat leek in de maak, maar helaas konden we weer niet lang van onze voorsprong genieten. Een voorzet vanaf links werd binnengekopt nadat we achterin niet goed stonden; 3-3. Een flinke tegenvaller, omdat we juist dachten onze voorsprong uit te kunnen breiden. De volgende tegenslag volgde een kleine tien minuten later. De verder overigens goed fluitende scheidsrechter meende een handsbal te hebben geconstateerd bij een balaanname van Steffan en wees resoluut naar de stip. Langs de kant was dit lastig waar te nemen, maar de scheidsrechter was overtuigd van zijn beslissing. Het cadeautje werd door Be Quick met plezier in ontvangst genomen en uitgepakt; 3-4. In het restant van de wedstrijd deden we er alles aan om nog langszij te komen en het team verdient dan ook een groot compliment voor de getoonde inzet en vechtlust, maar helaas kwamen we niet meer tot scoren. Be Quick kwam dat in de slotfase nog wel. Juist op het moment dat we achterin 1 op 1 gingen spelen, leidde een verkeerde terugspeelbal ertoe dat we zelf een aanvaller van Be Quick lanceerden. Deze hield het overzicht en speelde een mee opgekomen teamgenoot aan die de bal vervolgens langs Bas kon schuiven; 3-5.

Het was ons helaas niet gelukt om tegen deze sterke tegenstander een goed resultaat te halen. Dat is zeker geen schande, maar wel erg jammer omdat er toch wel meer in zat. Volgende week proberen we in de laatste wedstrijd van 2017 tegen Loppersum de tweede plaats vast te houden, zodat we met een mooie klassering de winterstop in kunnen gaan.

 

MW Bedrijfskleding
 • Ubels Assurantiën B.V.
  Autobedrijf Wierenga
  Vroegindewey
  Jonkman Garantiemakelaars
  Zuiderveld
 • VCN Mass Turning
  Kenders Bouw
  Schuiling Wonen & Slapen
  Machinefabriek Poelstra
  Tegels & Trends
 • Kamminga & Partners Makelaars
  Radus
  Borsch Advocatuur
  Huizinga De Vries Notarissen
  Stroop raadgevende ingenieurs B.V.
 • Klusbedrijf B. Zantinga
  Prolyte Group supplies truss, staging and hoists
  De Houthal Bouwmaterialen B.V.
  Wierenga Accountantskantoor
  Liewes Roden
 • Martini Reclamemakers BV
  ING
  Sportcentrum Leek
  Roelvink Advocatenkantoor B.V.
  Schildersbedrijf Jos Dasselaar
 • Tripio Financiële Diensten
  Joke's Visdomein
  Art Systems B.V.
  Bakkerij van Esch
  Telecom Service Groep
 • Samen Zorgen voor Elkaar
  gBOU Heerenveen
  Ep Mulder Leek
  Hessel Hairfashion Leek
  Argo schoonmaakservice
 • Hummel Recycling
  De Man Mode & Jeans
  Autorijschool G. de Vries
  Albert Heijn Leek
  Kuperus hengelsport
 • Maat & Van der Veen B.V.
  Kleurrijk Schilders
  Rabobank Noordenveld West Groningen
  Miko Koffie Noord
  Pizzeria Sa Perda Longa
 • AA drink
  van der Molen transport
  Comvorm Lederluxe
  Bos Incasso
  De Koning Groningen
 • Auto de Groot Haren B.V
  Slagerij Meatpoint
  Fitclub Rodenburg
  Café Restaurant Max Otter
  Makelaardij Nienoord
 • Heys Schoenmode
  Sap Financiële Diensten
  Veenhuizen Bedrijfswagens en Bedrijfsauto's BV
  HANOS Groningen
  Alan Accountants en Adviseurs
 • Adviesgroep Vrije Beroepen
  Lubberink & co accountants en belastingadviseurs
  WM Veenstra Print Druk Sign Mail
  Sylvaphane Plastics B.V.
  Vrumona BV
 • Abiant uitzendgroep
  Hypotheekservice Leek
  Catering Noord
  Jasicamp Caravan- en Campertechniek
  Kort Woonkomfort
 • Univé Noord-Nederland
  Studio Bert Gort
  Datas
  Veltins
  Kleiker Assurantiën
 • Regiobank Leek
  DA Leek
  InfoLeek
  Schildersbedrijf Wander
  Hubo Tjoelker Leek
 • Topwurk Uitzendbureau
  VDH Products BV
  Mewin
  Jumbo Maripaan Groep
  T.O.P. Technisch Opgeleid Personeel
 • Smidts Tolbert - Smidts Autogroep
  Rodenburghal Leek