Scheidsrechter

P.M.T.P. (Pascal) Souhuwat

Accommodatie

Onbekend

Het veld in Leek ligt er prima bij en met een lekker nazomerzonnetje floot scheidsrechter Souhawat om 14:30 de wedstrijd op gang.

Tegenstander Achilles 1894. Niet het roemruchte Achilles 1894 dat furore maakte in de Hoofdklasse zondag. In maart 2019 is daar de stekker uitgetrokken. In het seizoen 2016 / 2017 is Achilles met een zaterdagtak begonnen in de 5e klasse. Na 3 promoties speelt Achilles 1894 zaterdag dit seizoen in de “ andere “ 2e klasse zaterdag.

Een week eerder oefende Achilles 1894 in Marum tegen Marum. Marum wordt door veel mensen gezien als één van de grootste kanshebbers op het kampioenschap dit seizoen. Onder toeziend oog van wat VEV-ers wist Achilles met 2 – 3 te winnen van Marum. VEV’67 was gewaarschuwd !

Speaker van dienst Jonathan moest in de 6e minuut al gebruik maken van de nieuwe luidsprekers op Sportpark Oostindie. Wat een verschil met de vorige installatie…

DSCF8898.jpgMarco viert zijn doelpunt

De onder Kees Pranger opgebloeide Marco Soeten scoorde de 1 – 0. Achilles werd daarna goed vastgezet. Met de druk van het middenveld op dat van Achilles en de beweeglijkheid van onze spitsen, daar wist Achilles geen antwoord op te geven. Op een fantastische pass van Jeffrey Visser wist Jorn Udema in de 29e minuut de 2 – 0 te maken.

DSCF8955.jpgJorn volgt hoopvol de bal, de verdediger ziet de bui hangen...

DSCF8961.jpgJorn viert z'n doelpunt

Een paar minuten later kon de doelman van Achilles weer een bal uit het net halen. Arjan Veenstra dribbelde heel rustig en beheerst langs meerdere verdedigers en de keeper om vervolgens de bal binnen te schuiven.

DSCF8985.jpgArjan op weg naar z'n doelpunt

In de laatste minuut werd Jeffrey op rechts weggestuurd. Hij was z’n verdediger weer eens te snel af, en ook de keeper wist Jeffrey makkelijk te omzeilen. Door de manier van scoren werd er nog wat “extra zout in de wond“ van Achilles gewreven.

DSCF9025.jpgJeffrey glipt langs de keeper...

Na de rust verkleinde Achilles 1894 de achterstand tot 4 – 1. En met wat kleine speldenprikjes probeerde Achilles op zoek te gaan naar hun 2e treffer. Maar dat heeft er eigenlijk nooit in gezeten. In de 57e minuut passeerde Arjan Veenstra op links met speels gemak meerdere verdedigers. Het terugleggen vanaf de achterlijn werd goed op waarde geschat door Jorn Udema die de 5 – 1 liet aantekenen. Tien minuten voor tijd mochten Jorn de Bruin en Roy van Dalen hun debuut maken in een officiële wedstrijd van VEV’67. Roy bekroonde z’n debuut bijna met een goal. De corner van Arjan werd snoeihard aan de verkeerde kant van de paal gekopt. In de laatste minuut ging Jorn de Bruin er op rechts vandoor en z’n voorzet werd door Jeffrey binnen gewerkt. 6 – 1.

DSCF9074.jpgArjan heeft net een voorzet gegeven op de juichende Jorn

Al met al een goed begin van het (beker) seizoen 2020/2021.

Zaterdag om 17:00 krijgt het bekeravontuur een vervolg tegen Rolder Boys op Sportpark Boerbos in Rolde.