5 september 2020 17:00

Accommodatie

Onbekend

Strijdtoneel was afgelopen zaterdag Sportpark Boerbos. Volgens velen één van de mooiste sportparken van Noord-Nederland. Voor het eerst in m’n leven zie ik een half veld, waar 35+, 45+en JO11 teams op spelen, met reclameborden en echt gras ! En dat ligt erbij alsof het met een schaar sprietje voor sprietje wordt geknipt…

Ook het hoofdveld ligt er uitstekend bij. Helemaal als je beseft dat de dag er voor er nog een wedstrijd op gespeeld is. ( jong ) FC Groningen – NEC. En dan niet het NEC uit Delfzijl maar uit Nijmegen. Complimenten aan de greenkeeper van Rolder Boys! En waar vind je een kantine en kleedkamers met een rieten dak? En dan die tribune. Prachtig gewoon.

Om 17:00 werd er afgetrapt voor de tweede wedstrijd in de poulefase van de KNVB Noordelijke Districtsbeker. En VEV’67 pakte de Boys uit Rolde direct bij hun denkbeeldige strot. Hoog druk zettend wisten de Rolder Boys totaal niet wat ze de eerste 20/25 minuten met de bal moesten doen. Dit tot hoorbaar ongenoegen van de bank van Rolder Boys. En de ene aanval van VEV’67 was nog mooier dan de ander. Er was slechts één manco… Het veldoverwicht werd niet in doelpunten vertaald. En zo kon het gebeuren dat tegen het eind van de eerste helft de beste kansen voor Rolder Boys waren. VEV’67 had geluk dat het vizier niet op scherp stond bij de kansen die Rolder Boys kreeg. Maar die werden soms zo hoog over geschoten dat ze nu nog op zoek zijn naar een bal in het Boerbos… Rust was derhalve 0 – 0.

De tweede helft kwam VEV’67 met dezelfde gretigheid als van het begin van de eerste helft het veld op. Met één groot verschil. Kansen werden nu wel omgezet in doelpunten. Al in de eerste minuut werd Jorno Broeders op links weggestuurd en zijn voorzet werd door Marco Soeten, omringd door verdedigers, knap binnen gewerkt. 10 minuten later was het alweer raak. Onze andere back Mats Wolthuis was nu de aangever. En weer was het Marco Soeten die de bal in het net schoot. 0 – 2. Rolder Boys had de aansluittreffer daarna kunnen scoren. Maar in plaats van een hoekje kiezen, koos de aanvaller van Rolder Boys er voor om precies in Pim Wellinghoff z’n handen te schieten… In de 77e minuut was Jeffrey Visser z’n verdediger weer eens te snel af. Zijn voorzet werd door Marco Soeten, wie anders in die fase, netjes binnen gewerkt.

0 – 3 ! Wat een weelde. Maar wie dacht dat VEV’67 gas terug nam daarna kwam bedrogen uit. Ook een tegentreffer van Rolder Boys gooide geen zand in de geoliede machine van VEV’67. Jeffrey Visser was ook de aangever op de 4e goal gemaakt door Arjan Veenstra. Onder luid applaus kreeg Marco Soeten z’n verdiende publiekswissel. Voor hem kwam Roy van Dalen. En ook Roy liet zien wat ie in z’n mars heeft. Met een messcherpe voorzet op Rense Dijk z’n hoofd, de 1 – 5, was Roy ook degene die het half dozijn vol schoot. En weer was Jeffrey de aangever.

Twee keer winnen met 6 – 1 en door naar de volgende ronde in de beker. En met een plezier en gretigheid wat mooi is om te zien. Ik sluit af met de woorden van Kees Pranger; “ Nu van genieten. En dan weer door… “