Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 18

de Knip 2
9351XZ
LEEK
tel. 0594-515407

Zaterdag 10 oktober 2020. Op die dag speelde VEV’67 haar laatste officiële wedstrijd. Uit in Joure werd er, zonder publiek, gewonnen met 0-4 van sc Joure. Daarna ging alles op slot...

Na een leerzame oefenperiode ging het vlaggenschip van VEV’67 afgelopen zaterdag voor het eerst de wei in voor het echie. De eerste wedstrijd in de poulefase van de KNVB Beker District Noord was ’t Fean’58 de tegenstander. Deze club komen we dit seizoen in de reguliere competitie ook weer tegen.

Nadat Yelmer, de pupil van de week, liet zien dat hij als keeper ook scorende skills heeft, werd er afgetrapt. Onder prima omstandigheden waren beide trainers, publiek benieuwd hoe beide teams ervoor staan.

En dat was in de eerste helft best schrikken in het geel/zwarte kamp. Duels werden verloren en er werden nagenoeg geen kansen gecreëerd. Pogingen van Jacob Tjoelker en Rolf Hazenberg om het wedstrijdbeeld te doen kantelen, leverden voor beide spelers een gele kaart op. En tot overmaat van ramp moest Jeffrey Visser zich al vroeg laten wisselen. Een liesblessure zorgde ervoor dat hij niet verder kon. Tom van Leeuwen was z’n vervanger. Nadat ’t Fean’58 meerdere (kop)kansen om zeep hielp, was het vlak voor rust toch raak. Een hoekschop werd zo doorgekopt dat het bij de tweede paal een koud kunstje was voor John Notebomer om de bal binnen te koppen. VEV’67 zocht de kleedkamer op met een terechte 0-1 achterstand.

VEV'67 - ' Fean'58.jpgRolf en z'n tegenstander houden de bal goed in de gaten

Vriend en vijand was het er wel over eens, het tempo moest omhoog en de duels feller. Het is de kunst om wat beter moet ook in de praktijk te brengen. En dat lukte gelukkig. In slechts twee minuten werd een 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. In 68. minuut strafte Arjan Veenstra een communicatiefout achterin bij ’t Fean’58 af.

VEV'67 - ' Fean'58.jpgArjan heeft de bal binnengewerkt terwijl een verdediger en de keeper van 't Fean elkaar verwijtend aankijken

En twee minuten later ronde Tom van Leeuwen een mooie aanval af. En vanaf dat moment kon het alle kanten op. VEV’67 had in de counter de 3-1 kunnen maken. En bij ’t Fean’58 gingen de ‘opgestroopte mouwen’ nog verder omhoog. Op snelheid kwamen de mannen uit Surhuisterveen er een paar keer goed door. Dit leverde gevaarlijke momenten op voor het doel van Pim Wellinghoff.  Met een goal in de laatste minuten van ’t Fean’58 was deze wedstrijd bijna een kopie van de seizoensopening van vorig seizoen. Ook toen eindigde wedstrijd in 2-2 met de gelijkmaker van ’t Fean’58 in de laatste minuten.

VEV'67 - ' Fean'58.jpgTom is blij met z'n doelpunt

Eindstand 2-2. Hier kon iedereen wel mee leven. De andere wedstrijd in deze poule was Peize tegen vv Roden. Deze derby in de gemeente Noordenveld werd verrassend gewonnen met 4-2 door Peize.

Volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag om 17:00 in en tegen Roden.

Oftewel de derby tussen Noordenveld en het Westerkwartier. Op voorhand al een mooie wedstrijd.