Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

VEV'67 verliest van Roden

VEV'67 verliest van Roden

Roden 1 (zon)

3 - 1

VEV'67 1

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 18

Datum

11 september 2021 17:00

Scheidsrechter

S Heusschen

Accommodatie

Sportpark v.v. Roden
Norgerweg 2
9301JM
RODEN
tel. 050-5029622

Een ‘dorpenstrijd’ is meer dan een voetbalwedstrijd. Helemaal als je weet dat er bij Roden meerdere ex-VEV’ers spelen. Doordat de andere wedstrijd in de poule ’t Fean’58 tegen Peize in 4-3 eindigde, na een 4-0 tussenstand, wisten beide ploegen; winnen en je doet nog mee. Verliezen zou voor Roden uitschakeling betekenen. En voor VEV’67 wordt het dan een lastig verhaal en ben je als team afhankelijk van anderen...

Vanaf het fluitsignaal van Stijn Heusschen, die meer dan twee uur moest rijden om in Roden te komen, was het spelbeeld duidelijk. VEV’67 was voetballend beter en Roden was veroordeeld tot de counter. Maar als je als Roden Enrico Wardenier (ex-VEV’67) in je team  hebt, weet je dat hij net achter de spitsen lepe of noem het slimme ballen geeft achter de verdediging van VEV’67.

DSCF2365.jpgMenco torent boven iedereen uit

In de 10e minuut had Arjan Veenstra de Leeksters op voorsprong moeten zetten, maar zijn inzet kon tot corner worden verwerkt door de keeper van Roden. Nadat Roden, tegen de verhouding in, in de 15e minuut op voorsprong kwam, ging VEV’67 ‘gewoon’ verder met goed veldspel. In de 21e minuut kreeg VEV’67 loon naar werken. Nadat Mats Wolthuis de bal tegen de paal had geschoten was het voor Tom van Leeuwen een koud kunstje om de bal die terugkwam van de paal binnen te werken.

DSCF2314.jpgDavid (links) in duel met Gerhard


En wat als de actie van David Jansen (ook ex-VEV’67) ten opzichte van Arjan Veenstra in de laatste seconden van de 1e helft als penalty was beoordeeld door de scheidsrechter. Kijk naar de foto’s oordeel zelf...

DSCF2392.jpg   DSCF2393.jpg  DSCF2394.jpg
Klik op de foto voor een groter beeld


De 2e helft liet nagenoeg hetzelfde beeld zien. Optisch gezien was VEV’67 misschien voetballend beter, maar ook nu waren de betere kansen voor Roden.

Precies op het moment dat Ron de Boer (trainer Kollum, ook ex-VEV) tegen Johan Sap, teammanager VEV’67, zei: “Dit is een wedstrijd waar de 1-2 kan vallen, maar ook de 2-1.” Valt de 2-1. Het was daarna af toe billen knijpen als je voor Roden bent, en zag je als VEV’er alle goede bedoelingen stranden. Roden speelde de wedstrijd daarna goed uit en de frustratie was bij sommige spelers van het gezicht te scheppen. Het werd uiteindelijk 3-1 voor Roden. Doelpuntenmaker was Kevin de Vries (ook ex-VEV’67). 

DSCF2454.jpgRobin in gevecht met de keeper van Roden


Kwalificatie voor de volgende ronde in de KNVB Noordelijke Districtsbeker is nog steeds mogelijk. Alleen is VEV’67 afhankelijk van de uitslag van de andere wedstrijd tussen Roden en ’t Fean’58. VEV’67 moet thuis in ieders geval winnen van Peize. Deze wedstrijd is aanstaande zaterdag en begint net als de wedstrijd in Roden om 17:00.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!