de Knip 2
9351XZ
LEEK
tel. 0594-515407

Tegenstander afgelopen zaterdag was Hardegarijp. De uitwedstrijd werd in oktober vorig jaar kansloos verloren met 3-0. Zo’n 8 maanden later is de situatie rondom de mannen van VEV’67 heel anders. Resultaten tegen VVI en Kollum zorgden ervoor dat er vorige week en deze week nog voor de (vervangende) derde periode gestreden kon worden.

Hardegarijp speelde voor de spreekwoordelijke eer. Er was voor hun geen prijs meer te halen. Ook het degradatiespook en de nacompetitie voor de clubs uit de onderste regionen hoeft Hardegarijp niet te spelen. Het sierde Hardegarijp dat het, waar het kon, probeerde voetballend een oplossing te zoeken. Ook de ‘handrem’, die Zwaagwesteinde een week eerder wel gebruikte, werd niet toegepast.

Gerhard zat wel op de bank en kon in het uiterste geval, voor als het moet, invallen. ‘Maar liever niet’ aldus Gerhard. Op de bank moest ook Marco Soeten plaatsvinden. Tijdens een wedstrijd met VEV’67 2 lag z’n knieschijf er naast... Voor Marco einde seizoen helaas. In het begin van de eerste helft ging het spel op en neer. Beide ploegen waren op zoek naar de openingstreffer. Scherpte voorin en goed keeperswerk van beide keepers zorgden ervoor dat hel lang 0-0 bleef. Waar menigeen dacht dat er werd gerust met de brilstand op het bord, liet Arjan Veenstra zich zien. In de 40e minuut kwam Arjan zo’n beetje vanaf eigen helft samen met een verdediger op de keeper af. Met een schijnbeweging zette hij de verdediger op z’n verkeerde been. Door de benen van die verdediger liet hij de keeper kansloos. 1-0.

Arjan schiet de bal voor de 1-0 binnen

In de 45e minuut kwam Arjan vanaf links naar binnen en schoot met z’n rechter de bal binnen.

Arjan schiet de 2-0 binnen

En vlak voor het scheiden van de markt maakte Tom van Leeuwen met een geplaatst schot het derde doelpunt.

DSCF9034.jpgmet een geplaatst schot maakt Tom de 3-0

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. VEV’67 bleef op zoek gaan naar meer en Hardegarijp bleef meevoetballen. In de 65e minuut wist Tom met een subtiel balletje Rolf Hazenberg alleen voor de keeper te zetten. Rolf stiftte de bal over de kansloze keeper.

Rolf stift de bal over de keeper, 4-0

De laatste weken solide verdediging maakte in de 66e minuut een fout die direct werd afstraft door een speler van Hardegarijp. Pim baalde na afloop dat hij deze wedstrijd de nul niet had gehouden.

In de 73e en de 77e minuut was het Jeffrey Visser die de aandacht als aangever naar zich toe trok. Op snelheid snelde hij in de 73e minuut langs de rechterverdediger en gaf de bal op maat aan de in het strafschopgebied vrijstaande Menco Oedzes. Menco schoot de 5-1 binnen.

op aangeven van Jeffrey maakt Menco de 5-1

En in de 77e minuut gaf Jeffrey perfect voor bij de tweede paal. Raymon Wegter schatte de bal goed in en kopte de 6-1 binnen.

Jeffrey geeft de voorzet op Raymon

DSCF9257.jpgRaymon is blij met z'n doelpunt

Beide teams vonden het daarna wel best. Toen er werd afgefloten werd het duidelijk dat er volgende week tegen Veenwouden nog steeds gestreden kan worden om de (vervangende) 3e periode.

Opdracht van volgende week is simpel. Winnen in en tegen Veenwouden. Waar menigeen dacht dat Veenwouden gedegradeerd zou zijn na dit weekend, pakten ze met een 2-5 overwinning de laatste strohalm. Of zoals Veenwouden het zelf schrijft: ‘Houdini act deel 1 ?’  Het is aan VEV’67 om er geen deel 2 aan toe te voegen.

De laatste competitie gaat VEV’67 naar Veenwouden. De wedstrijd begint om 14:30 uur. Kom met zoveel mogelijk naar Veenwouden. Weet dat de spelers en staf uw/jou aanwezigheid enorm waarderen! Neem je gele sjaal, muts, shirt, toeters en bellen of wat dan ook mee! Tot dan!