H. Pollemastraat 2
8771RT
NIJLAND
tel. 0515-569448

Het veld in Nijland was door vrijwilligers van de club sneeuwvrij gemaakt voor deze wedstrijd. Want er lag een dik pak. Het lag er prima bij. Na afloop zijn de spelers van VEV’67 het er allemaal over eens. Dit hoofdveld ligt er beter bij dan ons hoofdveld. Na de wedstrijd kom ik in contact met de man die verantwoordelijk is van het gras bij de voetbalclub Nijland. Het geheim?

‘Het maaien en onderhoud doen we zelf als club’ zegt de man die zichtbaar verguld was van de complimenten van de spelers van VEV’67. ‘En aan het eind groot onderhoud samen met de gemeente.’

Om nog mee te doen voor de 2e periode moest er gewonnen worden tegen Nijland. Aan het eind komt onze wedstrijdsecretaris nog even ‘aan het woord’ om alle scenario’s door te lopen. De tactiek van Nijland was vooral goed te zien 1,5/2 minuten voor de rust. VEV’67 stond voor met 0-1 en wilde met die stand aan de thee. Rond de middellijn speelde VEV’67 de bal rond zonder dat de mannen van Nijland druk gingen zetten. Gegroepeerd gingen de mannen in het blauw als een blok van link naar rechts of andersom, al naar gelang het balbezit was van VEV’67. Maar om nu Nijland neer te zetten als een ploeg die alleen maar verdedigde, daarmee doe ik ze te kort. In de 30e minuut moest Pim Wellinghoff alle zeilen bijzetten om een poging van Nijland onschadelijk te maken. En voetballend waren ze wel minder, maar met hun lengte en fysiek was Nijland zeker gevaarlijk via corners en dode spelmomenten. Vlak voor de rust kregen ze maar liefst drie corners op rij. Maar hier werd niet uit gescoord.

DSCF4730.jpgvv Nijland deed veel om het spel van VEV'67 te ontregelen. Hier wordt Tom onderuitgehaald

VEV’67 kwam op voorsprong door Robin Elderman. Met een rake kopbal liet hij de keeper van Nijland voor het eerst vissen.

DSCF4766.jpgRobin kijkt na z'n doelpunt met genoegen naar z'n tegenstander

De 2e helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Nijland verdedigde en bloc en liet VEV’67 het spel maken. 0-1 verliezen, Nijland vond het prima. Ze wisten zelf ook wel dat als ze met een andere spelopvatting, lees op zoek gaan naar de gelijkmaker, VEV’67 gingen bestrijden, dat ze dan in een zwart/geel ‘mes’ zouden lopen en waarschijnlijk een grote nederlaag moeten slikken.

mooie grasmat zonder sneeuw

In de tweede helft was er één keer een aanval van VEV’67 die gebeurde in de omschakeling. Het stond niet goed bij Nijland en Jeffrey Visser kon opstomen vanaf de rechterkant. Vanaf de achterlijn bediende hij perfect de inkomende Gerhard van den Berg die de 0-2 binnentikte.

Jeffrey 'onderweg' naar de voorzet op Gerhard die de 0-2 binnen schiet

Gerhard na z'n doelpunt

Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Nijland probeerde het nog wel maar echt gevaar leverde dit niet op. Na afloop is Kees Pranger duidelijk: ‘3 punten tegen een lastig te bespelen ploeg. Dat is het belangrijkste’ En daarmee slaat hij de spijker op z’n kop.

Want dat het belangrijk is vertelt onze wedstrijdsecretaris Wilbert Gort. Ook aanwezig op het zonovergoten Sportpark Zweitse Huitema.

‘Wanneer wint VEV'67 aanstaande zaterdag de periode:

Als Kollum en Marum gelijkspelen:

1. Zelf met negen doelpunten verschil winnen van 't Fean'58
  2. Wolvega laat punten liggen tegen Joure (dinsdag) of Nijland (zaterdag)
  3. Joure laat punten liggen tegen Wolvega (dinsdag) of VVI (zaterdag)

Als Kollum verliest:

1. Zelf winnen van 't Fean'58

Als Kollum wint is de periode voor hen. Voor de goede orde: in de scenario's hierboven moet aan alle voorwaarden worden voldaan...

Dinsdag een gelijkspelletje bij Wolvega - Joure maakt het een stuk overzichtelijker... Als we zelf niet winnen is de periode overigens nooit voor ons...’ aldus Wilbert.

Na dinsdag weten we iets meer. En aanstaande zaterdag speelt het eerste dus een belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2 ’t Fean’58. Aanvang 14:30 Tot dan!