de Knip 2
9351XZ
LEEK
tel. 0594-515407

Het was goed toeven op sportpark Oostindie. Onder prima weersomstandigheden was er om klokslag 14;30 de aftrap tussen VEV’67 en vv Kollum. Voorafgaand aan de wedstrijd was er mooi nieuws vanuit de bestuurskamer. Er was zojuist een contract getekend met een nieuwe hoofdsponsor voor de komende jaren. VCN mass turning uit Leek zal de komende jaren op het shirt staan van VEV’67. En daar zijn beide partijen zichtbaar blij mee!

directie VCN mass turning en bestuur VEV'67 zijn verguld met het sponsorcontract

En dan nu de wedstrijd. Waar eerder in de week in blessuretijd gelijk werd gespeeld tegen de oranjehemden van VVI was het nu de beurt tegen Kollum. Wat al eerder is vermeld in een verslag, in deze competitie kan iedereen winnen of verliezen van iedereen. Je van tevoren rijk rekenen met drie punten tegen een ploeg uit de onderste regionen is gevaarlijk. Daar weet VEV’67 alles van. Het geluk is dat VEV’67 hier niet alleen in staat en ook andere top zes ploegen soms struikelen tegen een gedoodverfde degradatiekandidaat. Andere kant van het verhaal is, vier wedstrijden tot een goed einde brengen kan ook zomaar een toetje, lees nacompetitie, opleveren. Naast de spreekwoordelijke eer en dat je als sporter altijd wil winnen, genoeg om voor te strijden.

DSCF7584_1.jpgPim tikt de bal tot corner uit een vrije trap

Tactisch stond het de eerste helft meer dan goed. Het druk zetten leverde vaak balbezit op voor VEV’67. De ballen die Kollum naar hun flankspelers stuurde waren vaak in het luchtledige en een prooi voor de verdedigers van VEV’67. Waar oud VEV’67-trainer Ron de Boer er in het begin z’n ergernis hierover nog wel liet horen, was het lijdzaam toekijken na weer een foutieve pass veelzeggend in de eerste helft. In de 5e minuut kwam VEV’67 op voorsprong door een eigen doelpunt van Kollum. In de 33e minuut scoorde Gerhard van den Berg op aangeven van Arjan Veenstra de 2-0. Dit was ook de ruststand.

DSCF7633_1.jpgArjan, met gebalde vuisten, laat zich feliciteren na het doelpunt van Gerhard

In de rust werd het ook duidelijk dat de kampioensvlag uit kon bij de het vrouwenelftal van VEV’67. Een prestatie van formaat in het eerste complete seizoen.

In de tweede helft komt Kollum na vijf minuten terug tot 2-1. Voor de mannen uit Kollum reden om vol ten aanval te gaan. In de omschakeling krijgt VEV meerdere kansen om de 3-1 te maken. Paal en kruising staan in de weg. En als Kollum een keer gevaarlijk is, staat Pim Wellinghoff in de weg. Pim wordt voor de tweede keer achterelkaar Uw Slijter Stiekema ‘MOTM”.

het schot van Arjan gaat tegen de paal

‘Deze voelt lekkerder als afgelopen dinsdag’ zegt Pim. Dat kan ik me goed voorstellen. Want 2-1 winnen van een, voor velen verrassend, kampioenskandidaat is altijd lekker.

DSCF5339.jpgPim staat nu bovenaan in het klassement

En als je kijkt naar de komende tegenstanders? Nee dat gaan we maar niet doen. Want rijk rekenen tegen ploegen die onderaan staan...

Nog drie finales voor Kees en z’n mannen!!!

De wedstrijd bij de vrouwen is ook ten einde. Met overmacht kampioen geworden. Spelers en staf van het eerste en andere teams vormen een erehaag en sommige speelsters duiken, zoals de traditie dit voorschrijft, de sloot in.

PHOTO-2022-05-14-17-35-45.jpgKAMPIOENEN !!!!

Vrouwen kampioen, nieuwe hoofdsponsor, winst tegen Kollum. Het was een mooie zaterdag!

Aanstaande zaterdag speelt het vlaggenschip van VEV’67 tegen Zwaagwesteinde. Hier kunnen de mannen van Kees en Marcel uw/jouw steun en support weer prima gebruiken! Tot dan.