de Knip 2
9351XZ
LEEK
tel. 0594-515407

Dat een 0-0 niet per definitie saai is bewees Kollum – VEV’67 in de vorige competitieronde. In de eerste officiële thuiswedstrijd in de 2e Klasse I Noord kwam sc Stiens naar Leek. Direct een mooie testcase hoe de ploeg van Kees Pranger en Marcel Poll ervoor staat. Nadat Milan met behulp van de coachende scheidsrechter Plat de bal onberispelijk binnen werkte in het ‘vijandige’ doel, werd er om 14:30 afgetrapt op sportpark Oostindie.

De eerste minuten liet sc Stiens zien waar het voor gekomen was. Met fel spel en veel druk op de spelers van VEV’67, wilden de Friezen een goed vervolg geven aan hun eerste competitiewedstrijd. Die werd gewonnen met 5-1 van sc Veenwouden. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg VEV’67 meer grip op de wedstrijd en ontspon zich een mooi schouwspel voor de toeschouwers. Er werden af en toe pittige duels uitgevochten en het spel ging heen en weer. Waar sc Stiens in de beginfase recht had op een doelpunt, was het VEV’67 dat  in het laatste gedeelte de beste kansen kreeg. Marco Soeten kreeg de kans om de 1-0 te maken, maar zowel hij als de keeper waren de bal kwijt.

Marco en de keeper van sc Stiens zijn de bal kwijt...

Vlak voor rust schoot Gerhard van den Berg de bal al vallend richting het doel. Zonder succes. Maar de mooiste actie was de actie van Marco op een voorzet van Gerhard. Via een zogenaamde ‘scorpionkick’ probeerde Marco de bal binnen te werken. Helaas raakt hij de bal niet... Kijk de actie terug op ons Instagram-account.

DSCF3356.jpgGerhard in vel duel met een speler van sc Stiens

En wil je weten wat een ‘scorpionkick’ is? Google ‘scorpionkick Higuita’ en je krijgt het te zien.

Ruststand 0-0.

In de tweede helft waren beide ploegen de wei ingekomen om de wedstrijd met een treffer open te breken. Dat leverde voor beide ploegen kansen op. Ook nu was de grootste kans voor Marco. Een voorzet van Jeffrey Visser werd tot afgrijzen van hem zelf, naast gewerkt. Gescoord werd er ook in de tweede helft. De keeper van sc Stiens kon het schot van Arjan Veenstra niet goed verwerken en Jeffrey was er als de kippen bij om de bal binnen te schieten. Scheidsrechter Plat wees naar de middenstip en kreeg bijna de hele ploeg van sc Siens over zich heen. Terwijl VEV’67 het doelpunt vierde, was er in het tumult bij de scheidsrechter een gele kaart voor één van de mannen van sc Stiens. Uiteindelijk werd de scheidsrechter ervan overtuigd om toch nog even naar de grensrechter te gaan die al die tijd met de vlag omhoog stond. Na de het gesprek tussen de scheidsrechter en grensrechter keurde de scheidsrechter het doelpunt af.

Helaas ging de goal van Jeffrey niet door

Vlak voor het einde leek sc Stiens de drie punten mee naar huis te nemen. Een goede voorzet vanaf links werd richting de kruising gekopt. Maar Pim Wellinghoff liet zien dat hij dit seizoen prima in vorm is. Hij wist de bal ‘gewoon’ klemvast uit de kruising te pakken. Dit tot ontzetting van alle Friezen.

DSCF3453.jpgScrimmage voor de goal van sc Stiens

Tot ‘Uw Slijter Stiekema’ Man of the Match werd Menco Renkema gekozen. Ook wil ik de ‘andere’ Menco even benoemen. Na de laatste weken, als vervanger van de geblesseerde Jorno Broeders, linksback te hebben gespeeld stond hij, Menco Oedzes, deze wedstrijd zeer verdienstelijk rechtsback.

Zo eindigde ook deze wedstrijd in 0-0. En ook deze 0-0 was geen saaie.

Volgende week speelt het keurkorps van VEV’67 in en tegen Hardegarijp. Aanvang 14:30.