Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO Regio 2

Smidshornerweg 51
9822TL
NIEKERK GROOTEGAST
tel. 0594-852160

VEV’67 moest afgelopen zaterdag aantreden tegen vv Niekerk voor de Noordelijke KNVB Districtsbeker. En in de beker zijn er altijd wel verrassingen. Op elk niveau. In Heerjansdam hebben ze het nog over de wedstrijd in de beker tegen FC Groningen. 3-2 winst in het seizoen 1984 – 1985. En wat korter geleden leed Vitesse, als bekerwinnaar notabene, een nederlaag tegen de amateurs van AVV Swift.

Maar ook op het niveau waar VEV’67 wekelijks op acteert, 2e klasse, was er deze ronde een daverende verrassing. Sc Stiens werd uitgeschakeld door 5e-klasser Noordbergum. Het was voor VEV’67 zaak om als ploeg ervoor te zorgen dat ze niet voor de, negatieve, verrassing gingen zorgen.

Het massaal opgekomen publiek zorgde voor een mooie sfeer langs de lijn. Nadat de rode rookbommen hun werk hadden gedaan liet een goed spelend VEV’67 in het eerste kwartier zien waarvoor het gekomen was. Het was op dat moment dan ook niet verrassend dat VEV’67 door Tom van Leeuwen op 0-1 kwam.

DSCF0418.jpgArjan probeert het van afstand

Maar daarna liet vv Niekerk zien dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Met opportunistisch voetbal ging Niekerk waar het kon ten aanval. Niet altijd even zuiver, maar deze manier van spelen leverde meerdere kansen op voor de roodhemden. Maar het geluk voor VEV’67 was dat de vizier niet op scherp stond bij Niekerk. Was dat wel het geval geweest, dan was een ruststand in het voordeel van Niekerk niet onverdiend geweest. Maar iedereen ging aan de thee met een 0-1 voorsprong voor VEV’67.

DSCF0442.jpgGerhard omringd door 4 man van Niekerk

Waar sommige mensen aan de kant zeiden dat de conditie straks wel een rol ging spelen was daar in de tweede helft geen sprake van. Niekerk bleef het spel van VEV’67 ontregelen en met dezelfde intenties het doel van Pim opzoeken.

DSCF0554.jpgPim bleef rustig

Maar als de bal een keer tussen de palen belande, stond Pim er om elke aanval van Niekerk onschadelijk te maken. De kansen die VEV’67 in de 2e helft kreeg waren er meer dan in de eerste helft. Vaak gooiden de mannen van Niekerk zich succesvol voor de bal of werd er door een VEV’er de verkeerde keus gemaakt.

DSCF0676.jpgde afstemming was niet altijd even goed

Dat Arjan Veenstra in de 70e minuut de 0-2 op het bord liet zetten was een grote opluchting voor alle VEV’ers op en naast het veld. VEV’67 hoefde niet meer en bij Niekerk ging de geest langzaam uit de fles.

de bal rolt de goal in van Niekerk

Nadat de scheidsrechter de wedstrijd de boeken in floot, was er één ding duidelijk. VEV’67 zit in de koker voor de volgende ronde en heeft ervoor gezorgd dat Niekerk niet voor een (beker)verrassing zorgde.