de Knip 2
9351XZ
LEEK
tel. 0594-515407

Een avondwedstrijd heeft op één of andere manier iets mysterieus. En als er dan ook nog een ‘buurman’ uit de gemeente Westerkwartier bij je op bezoek komt, dan weet je dat het geen saaie wedstrijd gaat worden. Het DVHN had een journalist en fotograaf op deze wedstrijd afgestuurd. Onder leiding van een prima fluitende scheidsrechter Plat werd om 20:00 afgetrapt

Beide teams schuwden de duels niet en lieten allebei zien wat hun bedoeling was: 3 punten. Het dit jaar nog ongeslagen Zuidhorn gokte op de lange bal daar waar VEV’67 meer via combinatiespel het vijandelijke doel probeerde te vinden. In de 18e minuut was het raak. Rolf Hazenberg kon de bal bij de tweede paal vrij inkoppen. Dit was helaas z’n laatste wapenfeit. Hij werd uit voorzorg gewisseld. Menno Tjoelker was z’n vervanger. En die deed het meer dan verdienstelijk. VEV’67 rook bloed en ging op dezelfde voet verder. Een goal van Jeffrey Visser werd afgekeurd wegens buitenspel. Of dat echt zo was... We zullen het nooit weten. Vlak voor de rust kwam Zuidhorn terug in de wedstrijd. 1-1.

DSCF3069.jpgMenno passt de bal naar Gerhard

Na de thee kreeg Zuidhorn direct een goeie kans om te scoren. Gelukkig kon Pim Wellinghoff deze tot corner verwerken. Ook de tweede helft was het aanzien meer dan waard. Beide ploegen streden voor wat ze waard waren. En mocht Zuidhorn er een keer doorkomen, dan wierpen de verdedigers van VEV’67 zich succesvol voor het schot. En alle hoge ballen in het zestienmetergebied waren een prooi voor Pim. Het venijn zat het hem deze wedstrijd in de staart. Nadat de corners van Arjan Veenstra voor gevaar zorgden, maar er geen enkele VEV’er tegenaan liep, of op doel kopte, zei Arjan tegen het publiek dat aan de zijkant stond in de 84e minuut; ‘Ik ga hem er rechtstreeks indraaien...’ En dat gebeurde! De keeper van Zuidhorn kreeg er z’n vingertoppen nog wel tegenaan, maar niet genoeg om de bal uit het doel te ranselen.

vanuit de corner van Arjan...

...ploft de bal rechtstreeks de goal in

'Ik zei het toch!'

Die klap kwam Zuidhorn niet meer te boven en VEV’67 kon de wedstrijd vrij gemakkelijk uitspelen. Met een vrije trap van ongeveer 30 meter zorgde Arjan voor de 3-1.

ook deze vrije trap ging er in. 3-1

Hiermee gingen de groen/witten met 0 punten terug naar Zuidhorn. En was de smaak van de overwinning zoet voor iedereen in het geel/zwart.

Het is nu zaak om dit vast te houden. Te beginnen aanstaande zaterdag tegen sc Veenwouden. Op papier misschien een makkie. Maar er is nog nooit een voetbalwedstrijd op papier uitgevochten... Wedstrijd begint om 14:30 Tot dan!