de Knip 2
9351XZ
LEEK
tel. 0594-515407

Op een kil en mistig Sportpark Oostindie werd even voor 15:00 afgetrapt door Twan en Mats. De twee pupillen van de week. Vlot combinerend met z’n tweeën gingen ze richting het vijandelijk doel van Bedum. De bal van Twan was op maat en Mats wist de keeper van Bedum te passeren. ‘Buitenspel!’ schreeuwden enkele verdedigers in het paars. Maar de prima leidende scheidsrechter, de heer Achammachi, ging daar niet in mee en keurde de goal goed. Daarna mocht Gerhard van den Berg aftrappen voor het echie.

De eerste helft was slordig van VEV’67. Er werd regelmatig balverlies geleden of naar de verkeerde kleur gespeeld. Maar om nu te zeggen dat het spel van VEV’67 niets opleverde, dat was ook niet zo. Een schot van Arjan Veenstra via de grond kon nog maar net tot corner verwerkt worden. Ook het schot van Menco Oedzes en een kopbal van Menco Renkema waren een prooi voor de keeper van Bedum

Menco z'n kopbal was ook een prooi vor de keeper

Ook Bedum heeft in de eerste helft zeker de kans gehad om de score te openen. Maar door goed keeperswerk van beide keepers werd er met 0-0 gerust.

De tweede helft werd uit een ander vaatje getapt. Vooral over de rechterflank stichtten de VEV’ers  gevaar. Maar gescoord werd er niet. Noem het een gouden wissel; Jacob Tjoelker stond precies 1 minuut en 12 seconden in het veld. Een afvallende bal viel pardoes voor Jacob z’n voeten en zonder na te denken passeerde hij de keeper met een bekeken schot.

Jacob plaatst de bal het doel in...

...en is de gevierde man

Waar vorig seizoen in de ‘Friese 2e Klasse’ er menig tegenstander de bal op goed geluk naar voren schoot, lees gebrek aan kwaliteit, deed sv Bedum dit ook. Alleen hier zat heel duidelijk een plan achter. Het was dan ook dat de lange bal over de verdediging van VEV’67 voor gevaar zorgde.

Wat als...

Uit een ingooi van Bedum naar de keeper leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Bedumers. De keeper dacht de bal weer rustig weer in het spel te schieten. Maar hij had geen rekening gehouden met de snelheid van Jeffrey Visser. Hij schoot de bal tegen Jeffrey aan en die zag Gerhard vrijstaan. “Als hij twee maten grotere schoenen had gehad dan had Gerhard de bal wel goed kunnen raken.’ zou de legendarische Belgische voetbalcommentator Rik De Saedeleer zeggen. Nu stierf de poging in schoonheid..

Gerhard komt een teenlengte te kort...

Bij 2-0 zou de wedstrijd waarschijnlijk in het slot gegooid zijn. Maar Bedum verstopte zich niet en ging op zoek naar de gelijkmaker. Eén van de lange ballen over de verdediging werd verkeerd beoordeeld door de verdediging en onze keeper. De voorzet die volgde leek over de achterlijn te gaan. In een poging om de bal af te schermen liep Jorno tegen een speler van Bedum aan. De Bedumer ging gewillig naar het (kunst)gras. Penalty besliste de scheidsrechter. Het was Pierre Semudenge-Mujene die de bal met enig fortuin langs Pim schoot. 1-1.

Pim had de penalty bijna...

Het spel golfde daarna op en neer. Waar VEV’67 het over beide flanken probeerde en Bedum met de lange bal, gevaar kwam er voor beide keepers nog wel, maar gescoord werd er niet meer. 1-1 eindstand. Hier kon vriend en vijand wel mee leven. Voor beide ploegen ook een resultaat waar ze voor de ranglijst niet zoveel mee opschieten. VEV’67 blijft 9e en sv Bedum 10e.

Er is nu eerst de winterstop. Volgende wedstrijd is direct een kraker van jewelste! Zaterdag 21 januari 2023 komt sv Oosterwolde naar ons sportcomplex. De nummer 8 in de competitie met, net als VEV’67, 12 punten.

VEV’67 wenst iedereen een fijne kerst en een gezond 2023 toe !