Hoornweg 40 B
9363EH
MARUM
tel. 0594-642163

Wedstrijden tussen beide clubs zijn vaak wedstrijden op zich. Met alleen mooi voetbal red je het niet. Het vaatje waar ook uit getapt moet worden heet strijd, passie en beleving. In dat laatste was sv Marum de laatste competitiewedstrijd de beste. Maar er is veel, positief, veranderd bij VEV’67 de laatste tijd. Met als hoogtepunt het winnen van het Leekster Voetbalgala tegen... juist Marum. Het jaar 2023 leverde tot nu toe twee overwinningen op. Zaak was om ook tegen Marum punten te pakken. Om twee redenen; afstand nemen van de onderste regionen en om aansluiting te krijgen bij de subtop in de tweede Klasse L.

Nadat de pupil van de week het eerste doelpunt tegen de touwen had getrapt waren vriend en vijand benieuwd naar de wedstrijd. Waar een getergd sv Marum werd verwacht was het zeer verrassend VEV’67 wat de klok sloeg. In de 3e minuut snelde Arjan Veenstra langs z’n verdediger en vanaf de achterlijn werd de bal hard voorgezet. Met een subtiele beweging van Marco Soeten kwam de bal voor de schoenen van Gerhard van den Berg. 0-1.

Gerhard heeft de 0-1 binnen geschoten na goed voorbereidend werk van Arjan en Marco

Drie minuten later was het weer raak. Nu was het Mats Wolthuis die vanaf de achterlijn de bal voorzette. Die werd door vijf man van Marum gemist. Marco stond bij de tweede paal om de bal eenvoudig binnen te tikken. 0-2. Dit tot, duidelijk hoorbaar, ergernis van de bank van Marum. De gifbeker voor Marum was nog niet leeg. Sterker nog, die was nog voor de helft gevuld...

DSCF3435.jpgMats, rechts heeft een perfecte voorzet voor Marco. 0-2

reden voor een feestje

Jorn en Marco vieren de 0-2

In de 10e minuut mocht VEV’67 een corner nemen. Een korte ingestudeerde corner tussen Arjan en Menco Oedzes zorgde er voor dat Arjan weer alle ruimte kreeg om een voorzet vanaf de achterlijn te geven. Via Rick Buma, verdediger van Marum, vloog de bal onhoudbaar achter de kansloze Klaas Kleiker, keeper van Marum. 0-3!!!

de 0-3 via een eigen doelpunt

Wat een weelde. 10 minuten gespeeld en 0-3. Daarna liet VEV’67 de teugels ietsje vieren. En kreeg Marum dan helemaal geen kans? Dat kregen ze wel, maar meer dan het doelpunt van Marc Oldewarris leverde het niet op. In de 29e minuut kwam VEV’67 op 1-4 door een mooie aanval over links. Menco zette de aanval op en de bal kwam via Marco en het overstapje van Menco bij Gerhard terecht. Van buiten de 16 meter schoot hij de 1-4 binnen.

Gerhard schiet de 1-4 binnen

Dit was ook de ruststand. Een ruststand van 2-6, geloof het of niet, het had zomaar gekund.

De tweede helft was niet zo spectaculair als de eerste. Maar het bekijken meer dan waard. Marum blafte af en toe wel, maar bijten deden ze niet. In de 73e minuut tikte Pim Wellinghoff een goed ingeschoten vrije trap tot corner.

Pim tikt de vrije trap tot corner

Het was invaller Jelle de Lange, gymleraar in Leek, die er met zijn snelheid op links een niet te missen voorzet gaf aan Tom Boezerooy. 2-4. Maar VEV’67 controleerde de wedstrijd en er was dan ook geen enkele kans voor de aansluitingstreffer van sv Marum. In de 90e minuut was het Erwin Cazemier die na de lepe bal van Stan van der Wal in één beweging de 2-5 liet aantekenen.

DSCF3838.jpgErwin bedankt Stan voor de lepe bal

En zo zijn de geelhemden weer wat dichter bij de subtop gekomen. Met strijd, passie, beleving EN mooi voetbal. Het was genieten voor iedere VEV’er die er was.

Deze overwinning was een overwinning van het team; basiself, staf en wisselspelers.

Toch was er in mijn ogen wel een ‘Man van de Wedstrijd’, en dat was Arjan Veenstra. In de eerste 10 minuten was hij mede hoofdrolspeler in de galavoorstelling die ‘0-3’ heet. En daarna hebben veel Marumers in het veld alleen de hakken van Arjan z’n schoenen gezien.

Er is nu eerst twee weken pauze. Op 4 maart is Zuidhorn de volgende tegenstander. Aanvang 15:00 uur, Sportpark Oostindie. Tot dan !!