8431NH
OOSTERWOLDE FR
tel. 0516-516082

Bij aankomst op het sportcomplex Oostenbrug was het één en al gezelligheid. De nieuwe kleedkamers werden officieel in gebruik genomen en het einde van het seizoen werd gevierd. De honderden toeschouwers zaten lekker in een zomers zonnetje langs de lijn. Ook de opkomst van de spelers werd opgesierd door jongens en meiden die met spelers en assistent-grensrechter het veld op mochten. Daarna ging er behoorlijk wat vuurwerk de lucht. Het was wachten op vuurwerk op het veld.

Het eerste kwartier had uw verslaggever een déjà vu met vorig seizoen. Er werd toen kansloos verloren tegen de degradant Veenwouden. Ook toen was er kans op een periode. Oosterwolde had nog een theoretische kans om de nacompetitie om klasse behoud te ontlopen. Er moest dan in ieder geval gewonnen worden met 5 doelpunten verschil.

Maar wat er de eerste 15 minuten op de mat werd gelegd was mooi om te zien vanuit het standpunt van Oosterwolde en het was schrikken voor de aanwezige VEV’ers. Het stond na 15 minuten al 2-0 voor Oosterwolde. Met de aantekening dat het ook zomaar 3-0/4-0 had kunnen staan. Pim wist meerdere ballen uit het doel te ranselen. Ook werden schoten binnen de 16 meter gelukkig geblokt door de defensie. VEV’ers keken elkaar met ongeloof aan... Wat gebeurt hier? Pissen we weer naast de pot die nacompetitie heet?

DSCF8687.jpgsv Oosterwolde heeft gescoord, het ongeloof is van Gerhard z'n gezicht af te scheppen...

Maar de mannen raakten niet in paniek. Tuurlijk, het veld was knetterhard en de bal was naar de mening van uw verslaggever misschien wel een halve bar te veel opgepompt waardoor de bal soms de gekste bewegingen maakte. Maar dat zijn omstandigheden waar je maar mee te dealen hebt. En dat lukte gaandeweg de eerste helft. VEV’67 herpakte zich en kreeg meerdere kansen op de aansluitingstreffer. Het duurde tot de 25e minuut dat die er kwam. Een schot van Stijn kon nog gepareerd worden door de keeper maar spijtig voor hem en gelukkig voor VEV’67 viel de bal precies voor de speler die daar een neusje voor heeft; Marco. 2-1

Marco heeft haast na de aansluitingstreffer

En als je dacht dat dit betekende dat Oosterwolde het opgaf, dan kwam je bedrogen uit. De handdoek werd in het verloop van de wedstrijd zeker niet in de ring gegooid. We schrijven de blessuretijd van de eerst helft. Een corner van Arjan wordt weggekopt en komt voor de voeten van Menco terecht. Met een schijnbeweging stuurt hij een verdediger het bos in en stuurt de bal de rechterkruising in. 2-2! Vlak daarna fluit de scheidsrechter voor de rust.

DSCF8870.jpgMenco laat zich feliciteren na de 2-2

De tweede helft liet een beter VEV”67 zien. Maar het was niet zo dat Oosterwolde niets meer deed. Ze hadden de nacompetitie ook kunnen accepteren en ‘gas’ terug kunnen nemen. Ze deden hun sportieve plicht en waren in de omschakeling nog een paar keer gevaarlijk. De kansen die VEV’67 kreeg waren niet aan de geelhemden besteed. Net naast, ver over of naar de verkeerde kleur spelen, de bal ging er aan beide kanten niet meer in. De ruststand werd ook de eindstand. En met een gelijkspel waren er wat opties om de tweede periode NIET te pakken. Na het fluitsignaal werden de andere wedstrijden in deze competitie in de gaten gehouden. En toen alles was afgelopen was het duidelijk, de tweede periode is voor VEV’67!!

En dat werd op het veld en later in de kleedkamer gevierd. Sportief kwam  Oosterwolde een koud kratje bier brengen in de kleedkamer waar het feestje bezig was.

Domper op de wedstrijd was het uitvallen van onze aanvoerder Gerhard. Hij werd door twee man naar de kleedkamer gedragen. De ernst van de blessure is op het moment van schrijven niet bekend.

VEV’67 is door naar de nacompetitie. En die begint aanstaande zaterdag in en tegen Stiens. Aanvang wedstrijd: 14:30 Tot dan!!