Sportlaan 12
9781CL
BEDUM
tel. 050-3013922

Op één van de eerste zomerse dagen van het jaar werd er in Bedum om 15:00 uur afgetrapt voor de wedstrijd sv Bedum – VEV’67. Het talrijk toegestroomde publiek kreeg een spannende en meeslepende wedstrijd te zien. Waar Bedum nog op twee fronten actief is, nacompetitie promotie 1e Klasse EN de competitie om in de 2e Klasse te blijven, kan VEV’67 nog op twee manieren een periode pakken. Door als 2e te eindigen of de 2e periode te pakken.

Bedum stond drie punten voor op VEV’67 en het was dus zaak om te winnen om bij te blijven. Twee of meer doelpunten verschil in het voordeel van VEV’67 zou ervoor zorgen dat de Leeksters over de Bedumers heen gingen klappen in de stand om de 2e periode.

In de eerste helft golfde het spel heen en weer. Binnen 30 seconden had Bedum de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. De ingestudeerde corner ging echter tot opluchting van alle VEV’ers net naast. Een andere corner van de paarshemden belandde op de lat. Ook kon Pim zich onderscheiden door een aantal prima reddingen. VEV’67 was in de eerste helft vooral gevaarlijk over de flanken. En dat resulteerde in meerdere kansen.

Mats stoomt nog maar een keer op over rechts

Maar ook de keeper van Bedum stond z’n mannetje. De beste kans was voor Gerhard. Vlak voor het scheiden van de markt kreeg hij z’n hoofd niet goed tegen de voorzet van Jeffrey. Hierdoor miste z’n kopbal de kracht en de richting helaas.

Gerhard z'n kopbal die geen doel trof

Ruststand 0-0. Dat er geen doelpunten waren gevallen was enigszins verrassend gezien de kansen.

De eerste 10 minuten lieten hetzelfde spelbeeld zien. Met het besef dat je met een gelijkspel niets opschoot waren de intenties van beide teams duidelijk.

Robin ziet z'n kopbal over gaan

Tot de 56e minuut. Een verdediger van Bedum gaat gruwelijk in de fout met een te korte terugspeelbal. En met de snelle Jeffrey in de buurt is dat dodelijk. Het cadeautje pakte Jeffrey maar al te graag uit. 0-1. En dat dat gevierd werd met uw verslaggever, dat was dan weer een mooi cadeau voor uw verslaggever die jarig was die dag. Bedum probeerde het wel maar was niet bij machte om de wedstrijd te doen kantelen. Ook het fanatiek meelevende publiek van Bedum bracht VEV’67 niet uit zijn doen.

Jeffrey was z'n tegenstander vaak de baas

Aanvallen van Bedum werden vaak in de kiem gesmoord. Ondanks dat er nog meer dan een half uur te spelen was deed VEV’67 het op het oog rustig aan. Loerend op die ene kans die de 0-2 op het bord zou brengen. En die kans kwam er. En niet zomaar één, maar één tot in perfectie uitgevoerd. Menco Renkema wist een voorzet vanaf links in z’n eigen 16 meter te onderscheppen. Met een prima bal passte hij naar Arjan. En Arjan speelde de bal perfect diep op de sprintende Jeffrey. Met de juiste snelheid ging de bal van Jeffrey naar Gerhard die met een bekeken schot de 0-2 aantekende. Kansen waren er op 0-3 nog zeker maar het vizier stond niet meer op scherp. Door deze overwinning staan de Leeksters eerste in de 2e periode. En 3e in het algemene klassement. Drie punten achter op onze buren uit Marum.

Met nog twee wedstrijden is de eerstvolgende de belangrijkste. En dat is thuis tegen Be Quick 1887. Aanvang 15:00. Tot dan!

Na het plaatsen kreeg ik een apje van onze wedstrijdsecretaris, Wilbert Gort:

"Correctie: we hebben drie kansen…

1. Winnen periode 2
2. Winnen periode 3: dat kan door de hoogste in de eindstand te worden die niet de kampioen is en nog geen periode heeft gewonnen.
3. De periode van de kampioen overnemen: dat kan door de hoogste in de eindstand te worden die nog geen periode heeft.

Dat komt er in de praktijk op neer dat de vierde plaats genoeg zou moeten zijn om aan de nacompetitie mee te doen (zie ook het nacompetitieschema dat ik hierboven al schetste).'