de Knip 2
9351XZ
LEEK
tel. 0594-515407

Als er een jongensboek was geschreven met deze wedstrijd tot gevolg, dan had de schrijver dat wel heel erg goed gedaan! 7 doelpunten, de afscheidnemende Robin Elderman met 2 goals en de eveneens afzwaaiende Arjan Veenstra met 2 goals en 2 assists. Vooraf werden Arjan en Robin verrast met een bezoek van hun kinderen en familie in de kleedkamer. De glimlach die beide heren op hun gezicht hadden is er die dag niet meer afgegaan.

Het cadeau wat Kees Pranger voor de kleinsten had, een pluche bal van FC Groningen, werd dankbaar in ontvangst genomen. Met een VEV’67 shirtje aan en met op de rug het nummer waarmee hun vader speelt en de tekst ‘papa’ zagen de twee jongens er fantastisch uit! Voor de laatste thuiswedstrijd mocht Robin de aanvoerdersband dragen. Ook mochten hun zonen mee het veld op lopen als pupil van de week. Ongeacht de uitslag kon de middag eigenlijk al niet meer stuk.

DSCF7958.jpgdie glimlach ging er niet meer af

En dan de wedstrijd. Na 38 seconden kon de keeper van Be Quick 1887 de bal voor de eerste keer uit het netje halen. Uw verslaggever was er nog niet eens klaar voor... Ik heb het doelpunt gemist. En dit keer niet door de afleidingsmanoeuvre van Gert Jan B. en Ferdi D. Schijnt normaal te zijn de laatste tijd dat je bij supporters geen achternaam gebruikt... cabaret natuurlijk.

Arjan was de doelpuntermaker. In de 20e minuut mocht hij aanleggen voor een vrije trap. Via de paal verdween de bal voor de tweede keer in het net.

Arjan schiet de 2-0 binnen

Een ingestudeerde vrije trap van Arjan belandde op het hoofd van Robin die er 3-0 van maakte. Of hij er blij mee was? Dacht het wel!

Robin scoort de 3-0...

...en is er erg blij mee

de man van de vrije trap op Robin

Na een goeie actie van Mats over rechts belandde de bal via Jorn Gerhard die de 4-0 ruststand aan liet tekenen. Wat opviel in de eerste helft was dat Robin vaak voorin te vinden was. Niet alleen tijdens corners of vrije trappen.

DSCF8170.jpgde niet zichtbare Gerhard prikt de 4-0 binnen

Het duurde even voordat de 5-0 op het nieuwe scorebord terecht kwam. Een met gevoel gegeven pass van Arjan op de snelle Jeffrey zorgde ervoor dat laatstgenoemde de bal snoeihard achter de keeper schoot. Het was Marco die in de 69e minuut vanaf eigen helft de bal in één keer naar voren krulde. En die bal werd perfect door Jeffrey op waarde geschat. 6-0.

DSCF8246.jpgde 5-0 door Jeffrey

en na de 6-0

Dan wordt het tijd voor een publiekswissel. Als eerste is Arjan aan de beurt. Met twee doelpunten en twee assists Man of the Match. Onder luid applaus van het publiek en een erehaag van spelers en staf zocht Arjan de bank op. Het slotakkoord is voor Robin. Uit een corner van Erwin knikt Robin de bal op de lat. Uit de scrimmage die volgt wurmt hij de bal over de lijn. Daarna krijgt ook Robin een publiekswissel. 15 seizoenen lang speler van ons eerste. Dat zijn heel wat wedstrijden. Robin heeft meerdere promoties maar ook degradaties meegemaakt. Zowel Arjan als Robin waren basisspeler op 8 juni 2019 toen VEV’67 de finale speelde van de KNVB Noordelijke Districtsbeker. Ook dat was een 7-klapper waar we het maar niet meer over gaan hebben.

Het was ook de laatste thuiswedstrijd van Alfré als assistent-scheidsrechter bij ons vlaggenschip. 14 jaar maar liefst! Toen hij begon heette het nog grensrechter... Ook was hij meerdere seizoenen naast grensrechter ook reservekeeper bij het eerste.

Zijn Alfré, Arjan en Robin dan klaar bij onze club? Zeker niet. Bij een overwinning zaterdag in en tegen Oosterwolde kan de tweede periode binnen worden gehaald. Ook bij een gelijkspel is de kans groot dat VEV’67 aan de nacompetitie deel mag nemen. Bij winst is het sowieso verzekerd van deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 1e Klasse.

Dus zaterdag met z’n allen naar Oosterwolde! Aanvang wedstrijd: 15:00 uur. Tot dan!