Tolhuispark 3
9103SN
DOKKUM
tel. 0519-294404

Op het sfeervolle sportpark Tolhuispark was het even puzzelen voor Kees en Marcel. Er moest worden aangetreden zonder Gerhard van den Berg, Marco Soeten, Jacob Tjoelker en Jorno Broeders. Maar met de brede selectie waaruit geput kan worden stond er een prima elftal. En dat bleek wel, vooral in de eerste helft. Beide ploegen hebben de punten hard nodig. De één om de nacompetitie te ontwijken, Be Quick Dokkum, en VEV’67 om aansluiting te houden bij de top drie in de competitie.

Ook kon er goede zaken gedaan worden in de 2e periode.

Een scherp VEV’67 ging het veld in met maar één doel; zo snel mogelijk de tegenstander op een grote achterstand brengen zodat het geloof in een resultaat door Be Quick Dokkum niet meer reëel zou zijn. En dat had zomaar gekund. Misschien wel gemoeten...

Al in de 11e minuut reageert Stan van der Wal alert op een prima steekpass van Arjan Veenstra. Het was voor Stan z’n 4e doelpunt op rij in drie wedstrijden.

Stan tekent de 0-1 aan

niet alleen het doelpunt wordt gevierd

Kansen op de 0-2 waren er zeker. Maar het lukte Arjan en Jeffrey niet om de prima keepende keeper van Dokkum te passeren. Lieten de Dokkumers dan helemaal niets zien? Zeker niet. Gelukkig kon Pim zich een paar goed onderscheiden met prima reddingen. De 22 spelers gingen aan de thee met een 0-1 ruststand. Menig VEV’er was er niet gerust op. 0-2 of 0-3, dat had volgens de vele meegereisde supporters uit Leek de ruststand moeten zijn. Nu zat Be Quick nog in de wedstrijd.

En dan de tweede helft. Tot de 70e minuut is er niet zoveel aan de hand. VEV’67 bepaalt wat er gebeurt en is geen vuiltje aan de lucht. Een aanvaller van Be Quick over de linkerkant van VEV’67 geeft de bal hard voor. Mats ruimt de bal op door de bal keihard het strafschopgebied uit te schoppen. Tenminste dat is de bedoeling. Hij raakt echter van dichtbij het gezicht van Menco Renkema... De bal ploft daardoor het doel in achter de kansloze Pim.

Be Quick Dokkum viert de gelijkmaker terwijl de ongelukkige Menco op de grond ligt...

Daarna kreeg Be Quick meer grip op de wedstrijd. Een paar keer goed ingrijpen in de defensie zorgde ervoor dat het geen 2-1 werd. Het besef bij beide ploegen dat deze wedstrijd gewonnen moest worden zorgde daarna voor een mooi schouwspel. Hierin kreeg VEV’67 de beste kansen. Een bal van Stan op de lat, Arjan die op de keeper stuit en Jeffrey die net te laat kwam om de bal in een leeg doel te werken, een kopbal van Wessel die van de lijn werd gehaald. De bal ging er maar niet in... Terwijl de prima fluitende scheidsrechter Bas Nigro de fluit naar z’n mond brengt om de wedstrijd de boeken in te fluiten krijgt Robin nog een kans om in echt de laatste seconde de winnende aan te tekenen. Maar tot afgrijzen van iedere VEV’er ging de bal naast.

Als de wedstrijd is afgelopen loop ik het veld op en zeg de andere uitslagen. En dan die van Achilles 1894 en Velocitas 1897. Achilles 1894 heeft verloren van sv Marum met 3-2. Hierdoor neemt VEV’67 de koppositie over in de 2e periode. En Velocitas 1897 heeft, ook, gelijk gespeeld. 2-2 uit tegen Kollum. Hierdoor blijft de achterstand op de koploper, Velo, vijf punten.

En wat zijn de volgende wedstrijden? Uit tegen Achilles 1894 en de thuiswedstrijd tegen Velocitas 1897. Finales voor alle drie de teams.

Te beginnen aanstaande zaterdag in Assen om 15:00 uur tegen Achilles 1894. Locatie is het mooie stadion Sportpark Marsdijk. Tot dan !!