Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO regio 3

9351XZ
LEEK
tel. 0594-515407

Beide teams moesten behoorlijk wat basis- en wisselspelers missen. Nederlands beste voetballer allertijden zei altijd: ‘Wie er niet is kun je ook niet missen...’

En bij Winsum waren zelfs de hoofdtrainer en z’n assistent afwezig. Hierdoor was de trainer van vv Winsum JO19-1 deze wedstijd de hoofdtrainer. En Patrick Siepel, normaal de keeperstrainer, z’n assistent.

Voor de wedstrijd spot ik Bert Vos. Hij was trainer van Winsum op 7 mei 2019 toen Winsum na strafschoppen werd uitgeschakeld door VEV’67. Ik vraag hem of hij ook een déjà vu ervaring heeft. ‘Dat heb ik zeker’: zegt Bert. Daarna weet hij mij nog precies het scoreverloop en de penalty-serie te vertellen. ‘Onze twee beste penaltynemers misten toen een strafschop waarna Raymond de laatste voor jullie binnenschoot.’

Als ik kijk tussen het talrijk opgekomen publiek zie ik Rolf, Rense en Thijs. Allemaal oud-eerste elftalspelers. Mooi dat jullie er waren!

De eerste helft laat een fel en goed spelend VEV’67 zien. De opgaande lijn die er te zien was tegen LTC is ook hier zichtbaar. Dat het bij de rust nog 0 – 0 stond, dat mogen vooral de mannen in het geel zich aanrekenen. De één noemt het een kans en de andere een mogelijkheid, maar de bal had zeker één keer langs de keeper van Winsum moeten gaan. Maar de keeper van Winsum was, achteraf gezien, vandaag niet te passeren. Met een goed gevoel werd de kleedkamer opgezocht. VEV’67 was zeker niet kansloos tegen een op een hoger niveau acterend vv Winsum.

DSCF8787.jpgook dit schot van Menco trof geen doel

de kopbal van Jorn trof ook geen doel

Het was daarom jammer dat Wouter Bloem in de 6e minuut van de tweede helft de 0 – 1 maakte. VEV’67 was het daarna even kwijt. Winsum ging op zoek naar de 0 – 2. Die kwam er niet en VEV’67 knokte zich terug in de wedstrijd. De lange Ramon Wolf, spits van VEV’67 3, werd ingebracht. Ook Menco Renkema werd ingebracht. Normaal speelt Menco, zoals jullie weten, als verdediger. Maar hij liet zien dat hij ook als (schaduw)spits prima uit de voeten kan. Een inschattingsfout van de keeper van Winsum zorgde er voor dat Jeffrey Visser de bal voor kon zetten.

Ramon komt net te laat om de bal in het doel te werken

Helaas was er niemand meegelopen om de bal in het lege doel te werken. In een alles of niets offensief had de gelijkmaker er zeker nog ingezeten. Maar nadat Menco de bal tot afgrijzen van iedereen met een ‘geel/zwart hart’ aan de verkeerde kant van de paal tikte en ook Pim Willinghoff z’n collega keeper niet kon verrassen bij de laatste corner floot de scheidsrechter voor het einde. Geen bekeravontuur verder voor VEV’67. Nu alle focus op de competitie en de opgaande lijn vasthouden.

We wensen vv Winsum veel succes verder in de beker.

VEV'ers balen na de grote kans voor Menco...