Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag VEV'67 - HFC'15

15 oktober 2018 16:45

LEEK – In de vierde speelronde heeft VEV’67 drie punten gepakt tegen de zaterdagploeg van HFC’15 uit Hoogkerk.

Al na twee minuten kwamen de gasten al met 0-1 voor. Het was uiteindelijk niet de middag van de Hoogkerkers. Voor rust maakte VEV gelijk en na de rust walste de ploeg van Johan Pitstra er volledig over heen. De 2-2 werd nog wel gemaakt maar uiteindelijk stond er terecht 5-2 op het scorebord.

HFC’15 begint sterkt

Een aantal spelers ontbraken in de basis bij VEV’67. Jeffrey Visser vanwege een hamstring blessure, keeper Danny Blaauwwiekel, Vincent de Koning en Alexander Goos allemaal vanwege knie blessures. Door vele blessures, waarvan 3 buitenspelers, begon trainer Pitstra met 2 spitsen en begon Marco Soeten in de basis naast spits Rense Dijk. Marwin van Wijk, Erwin Cazemier en Arjan Veenstra op de bank. Na twee minuten was het Jos van der Veen die op een prachtige wijze er voor zorgde dat er 0-1 op het scorebord gezet kon worden. De talentvolle keeper van VEV’67 Pim Wellinghoff kon de bal niet verwerken en VEV mocht na 2 minuten de aftrap nemen. Vanaf dat moment was VEV de baas op het veld. HFC is de gehele eerste helft niet gevaarlijk geweest of überhaupt rond het doel van VEV. Assistent trainer Martin de Vries was zeer tevreden over de eerste fase in de wedstrijd. ,,We hebben verzorgd voetbal laten zien en daarmee de tegenstander helemaal weggespeeld. We moeten werken aan het vervolg”. En daar ontbrak het bij VEV af en toe aan. VEV had veel de bal maar wisten te weinig kansen te creëren. Voor rust was er toch de terechte gelijkmaker. Rense Dijk met een briljant schot vanuit een moeilijke hoek liet de keeper van HFC kansloos, 1-1.

VEV loopt over HFC heen

In de 2e helft begon VEV met 3 spitsen. Marco Soeten moest het veld verlaten voor de vaardige vleugelaanvaller Marwin van Wijk. VEV’67 wist meer kansen te creëren en had de hele 2e helft de druk er vol op. In de 60e minuut was er de voorsprong en kon er gejuicht worden. De centrale verdediger Robin Elderman liet zien niet alleen goed te zijn in verdedigen. Met een harde kopbal zette hij zijn ploeg op 2-1. Trainer Johan Pitstra was zichtbaar blij en wilde snel uitlopen naar 3-1 zodat de drie punten veilig waren. Tegen alle verhoudingen in was daar een misverstand in de verdediging. Vanuit een vrije trap stonden er minimaal 4 spelers van HFC vrij. Het was alleen nog even overleggen wie de bal er in zou schieten. Pim redde wonder boven wonder in 1e instantie maar kon de rebound van Fabian de Vries niet tegen houden. Het stond weer gelijk en VEV kon weer opnieuw beginnen. De captain van VEV Raymond Bolt liet even zien wat zijn kwaliteit was. De overgekomen speler van Be Quick schoot de vrije trap van 25 strak met een streep tegen het net. Hij gaf na de wedstrijd aan dat we meer moeten doen om tot scoren te komen. “We kunnen allemaal goed voetballen, maar moeten aanvallen om doelpunten te scoren, veel doelgerichter. Hierin moeten we meer lef tonen”.

De 3-2 was een mokerslag voor HFC en er kon uitgebreid worden naar een grotere uitslag. VEV wisselde daarom ook aanvallend. Erwin Cazemier kwam in het veld voor sterk spelende verdedigende middenvelder Jacob Tjoelker. Een grotere uitslag werd ook neergezet. Marwin van Wijk kon na een goede actie van jongeling Kevin de Vries de 4-2 binnen tikken en daarmee was de winst veilig gesteld. Arjan Veenstra, die net terug is van een hamstringblessure mocht nog 5 minuten spelen. De gedreven spelen kon na goed druk zetten zelf de 5-2 op het scorebord zetten maar gaf de bal aan Marwin van Wijk die uiteindelijk de bal voor leeg goal binnen kon tikken.

Trainer Johan Pitstra was zeer tevreden met de uitslag. ,,We hebben hard gewerkt met de groep. Hard werken in combinatie met verzorgd voetbal spelen is vandaag beloond. Een groot compliment aan de groep”. Aanvoerder Raymond Bolt sprak lovende woorden uit over zijn ploeg en trainer. ,,Het team is blij met de trainer. De sfeer is goed en als we als team zo blijven spelen als vandaag komen er meer overwinningen bij”.

VEV heeft 6 punten uit 4 wedstrijden. Volgende week spelen de geelhemden uit Leek tegen The Knickerbockers die 4 punten hebben uit 4 wedstrijden. Een mooie test voor VEV.