Facebook Toestaan Niet toestaan

Mooie dag voor VEV'67 !

11 november 2019 20:30

Pieter

Het is zaterdagmiddag tegen 13:45. De eersten zijn er al. En dan heb ik het niet over spelers van VEV’67 of Zuidhorn. Het is het bestuur gelukt om alle Ereleden en Leden van Verdienste uit te nodigen voor de derby in het Westerkwartier ! Op één na… Hij had een familiedag.
Mannen o.a.van het eerste uur, ze waren er ! En wat was het mooi dat Theo Snijder er ook bij was ! U moet weten dat er meerdere mensen op zoek zijn gegaan naar Theo. Uiteindelijk wist Tjeerd Theo te vinden in… Moskou !!

Emo, onze voorzitter, verwelkomt iedereen in de bestuurskamer met de woorden: “ Hier zit het fundament, de stenen en het cement van deze 52- jarige club!“ Hij noemde terecht dat het uniek was, 2 week geleden in gang gezet, dat iedereen er was!! Er was koffie met gebak voor iedereen. Er er lag voor iedereen een sjaal van VEV’67 klaar.

Er waren door Emo foto’s op tafel gelegd van vroeger. Dit leidde tot een feest van herkenning! Mooi om te zien hoe “ die oude knarren “, waarvan er een aantal al heel lang niet meer bij de club komt, nog steeds met heel veel trots en passie over hun club kunnen praten!

Het was echt herfstweer en scheidsrechter Lania deed het verzoek om op het hoofdveld de verlichting aan te zetten voor de wedstrijd. Tunnes Nieuwhof liet mij zien hoe dat in z’n werk gaat. Gewoon vanaf z’n telefoon zet hij het licht aan in de “ game “ modus. Niks niet voorverwarmen, in één keer aan! Wat mooi dat we dit als club nu hebben.

De belangen voor VEV’67 waren heel groot. Verliezen was geen optie. Winnen was het enige wat telde! Menig VEV’er was er niet gerust op. De mannen van Johan Pitstra en Martin de Vries zaten de laatste wedstrijden in de hoek waar de klappen vallen. Op het wedstrijdformulier stond voor het eerst Raymond Bolt. Dat was positief nieuws! Alleen tijdens de warming-up kwam Raymond erachter dat het toch niet ging…

Zuidhorn doet het prima als promovendus en heeft met Jaap Jacobs de topscorer van de 2e Klasse I in het veld staan. En een wedstrijd tegen je buurman wil je niet verliezen. Onder moeilijke omstandigheden werd de wedstrijd op gang gefloten door scheidsrechter Lania. Er waren aan de zijkant veel groen/witte paraplu’s te zien. Er was veel publiek mee uit Zuidhorn. En dat is mooi. En dat er veel door een groene bril naar deze wedstrijd kijken is prima. Maar veel Zuidhorners waren door die groene bril af en toe wel hun zicht op de realiteit kwijt… Dit leverde leuke en af en toe felle discussies op aan de zijkant. Zonder dat het vervelend of zo werd. En dat is mooi om te zien. Sport is emotie. Ook in de 2e Klasse I.

Uit een corner kwam VEV’67 op achterstand in de 18. minuut. In de 30. maakte Jorn Udema z’n eerste doelpunt in een officiële wedstrijd van VEV’67. Of ie daar blij mee was ? En of ie daar blij mee was !

5 minuten voor de rust maakte Jeffrey Visser de 2 – 1. Volgens heel Zuidhorn ging er een overtreding aan vooraf.

Ook de 2e helft liet een strijdbaar VEV’67 zien. Waar normaal achter het doel richting de kantine de prominente supporters van VEV’67 staan stonden er nu mensen uit Zuidhorn. En die zagen tot hun afgrijzen dat Jeffrey de beslissende 3 – 1 scoorde. Tenminste dat dacht iedereen. De Ereleden en Leden van Verdienste liepen met een glimlach en hun nieuwe geel/zwarte sjaal rond het veld. De mannen in het veld hadden voor 3 punten gezorgd. Maar omdat er in de eerste helft best wel veel extra tijd was bijgetrokken, was het niet zo dat de wedstrijd om 16:45 afgelopen was. En wat Zuidhorn goed deed is dat ze niet opgaven. En met Stefan Smit in je team, heb je iemand die van een ingooi een corner kan maken!

En in de 90. minuut wist Jaap Jacobs zo’n ingooi om te toveren tot een fraai doelpunt. Het werd nog even spannend maar toen de scheidsrechter affloot was de ontlading groot bij iedereen die VEV’67 een warm hart toe draagt. En bij Zuidhorn gaven ze, als je het leest op hun site, scheidsrechter Lania de schuld van twee tegendoelpunten…
Maar menig Erelid en Lid van Verdienste wist wel beter, op basis van vechtlust waren dit 3 terechte punten voor VEV’67!