VEV'67 haalt volgende ronde niet...

16 november 2019 22:45

Pieter

Het ene seizoen is het andere seizoen niet. Daar kwam iedereen vanmiddag achter met een geel/zwart hart…

Waar vorig seizoen de finale van de Noordelijke KNVB Districtsbeker werd gehaald, is het vlaggenschip van VEV’67 nu in de eerste knock out ronde uitgeschakeld.

De wedstrijd begon om 14:00 in verband met Ladiesnight bij VEV’67. GRC uit Groningen was onze gast. Deze roemruchte club speelt volgens uw verslaggever in één van de mooiste tenues op de Noordelijke voetbalvelden. Alleen jammer van de rode broek vandaag…
De beginfase ging gelijk op. Het was GRC die op voorsprong kwam door een rake kopbal.

VEV'67 - GRC
GRC viert de 0 - 1

4 minuten later werd een bal door Bas Markus, keeper van deze middag, totaal verkeerd geraakt. De bal werd pardoes in de voeten gespeeld van Jordi Sanders en die wist dit buitenkansje wel te verzilveren. 0 – 2. Vanaf dat moment was het VEV’67 wat de klok sloeg.

Uit een corner van Arjan Veenstra werd de bal geplaatst binnen gekopt door Kevin de Vries.

Kevin kopt de 1 - 2 binnen

In de 39. minuut werd Mats Wolthuis binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. Penalty !

Mats wordt onderuit gehaald

Deze werd binnen geschoten door Arjan Veenstra. Daarna had VEV’67 op voorsprong moeten komen. Maar Jorn Udema en Jeffrey Visser wisten alleen voor de keeper de bal niet in het doel te krijgen.

Waar iedereen dacht dat de rust werd gehaald met 2 – 2 werd de 2 – 3 binnen getikt door GRC. Na de aftrap werd er door de goed leidende scheidsrechter Sam Tyler gefloten voor de rust.
En had VEV’67 een lesje gehad in effectief met je kansen omgaan…

Na de rust was één van de eerste aanvallen van GRC raak. 2 – 4. VEV’67 bleef het proberen, maar de scherpte en het geluk ontbraken in de tweede helft. GRC hoefde niet meer zo nodig en wist op een slimme manier de klok in hun voordeel te laten lopen.

Er was nog één mooi moment in de tweede helft. Arjan Veenstra werd gewisseld voor Thijn Holt. Je moet weten dat Thijn in VEV’67 JO17-1 speelt. En wie is daar zijn trainer ? Arjan Veenstra !

Thijn maakt z'n debuut !

Met z’n 15 jaar en 166 dagen is Thijn één van de jongste debutanten in het eerste van VEV’67 ! Ik heb de vraag bij onze archivaris neergelegd of hij echt de jongste is. Wordt vervolgd !

We feliciteren GRC met het behalen van de volgende ronde en wensen hun daar veel succes !