Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 begint met ruime overwinning

27 januari 2020 20:30

Pieter

Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd na de winterstop. Tegenstander was vv Nijland. Op basis van de stand zou je zeggen dat het 3 punten op zou leveren. Onderaan staat vv Njland met slechts 1 punt… Maar de mannen van Johan Pitstra en Martin de Vries waren gewaarschuwd. Titelkandidaat FC Burgum wist thuis met maar 1 – 0 te winnen. Pas in de 88e minuut werd de winnende binnen geprikt.

En met 2 – 1 winst had ook Be Quick Dokkum de grootste moeite met vv Nijland. Op voorhand geen uitgemaakte zaak.

Op de plastic wei, zoals het mooi omschreven stond in het programmablaadje, werd om 15:00 afgetrapt op het waterkoude sportpark Oostindie. De pupil van de week deed op spectaculaire wijze voor hoe het moest, scoren tegen vv Nijland.
Dat bleek een inspiratie voor de mannen die aan de aftrap stonden. Ze schoten uit de startblokken en binnen een paar minuten had het zo maar 3 – 0 kunnen staan. Kunnen, want het vizier stond nog niet op scherp.

VEV'67 - vv Nijland
voor de aanvallers van vv Nijland viel er niets te halen

Nadat de storm wat was gaan liggen kon vv Nijland redelijk gemakkelijk overeind blijven. In een soort van handbalverdediging ging de verdediging van flank naar flank. Daar waar de bal was werd er druk gezet. Iedereen aan de kant had wel door dat in de omschakeling vv Nijland niet gevaarlijk kon worden. Waar sommige ploegen die in de onderste regionen verkeren, nog wel eens over de schreef gaan met hard spel sierde het vv Nijland dat ze niet voor deze tactiek kozen. Wat uw verslaggever nog meer opviel is dat er binnen het team van vv Nijland, ondanks de stand in de competitie, er niemand negatief naar elkaar, tegenstander of scheidsrechter is.
En het ene akkefietje tussen de aanvoerder van vv Nijland en Jeffrey Visser werd in kiem gesmoord door de prima fluitende scheidsrechter H. Noppers.

scheidsrechter Noppers spreekt Jeffrey en de aanvoerder aan

Vlak voor de rust werd toch nog de 1 – 0 gemaakt. Op een lange bal van Wessel van der Galiën ging de bal, al dan niet via de kruin van Jorn Udema, het doel in. Alle kansen die werden gecreëerd in de eerste helft werden geen doelpunten, en dit was niet eens kans maar werd wel een doelpunt. Het kan verkeren…

ging de bal er nu in via Jorn of was het toch Wessel...

De tweede helft liet een frivool spelend VEV’67 zien dat het totaal geen moeite had met de tegenstander. Eén van de uitblinkers, Arjan Veenstra, kon naar hartenlust kappen en draaien. Ook had vv Nijland totaal geen grip op de diepgaande Rolf Hazenberg. Rolf beloonde z’n goede spel met 2 doelpunten. Eerst zorgde Rolf voor de 2 – 0.

de 2 - 0 door Rolf

Na de 2 – 0 kwam VEV’67 goed weg. Op één van de weinige schoten van vv Nijland wist Pim Wellinghoff de bal zo te keren dat de bal recht omhoog ging. En de speler die achter de bal aan ging werd duidelijk vastgehouden door Pim. Maar de scheidsrechter vond het geen penalty waard. En de protesten van vv Nijland waren er eigenlijk niet… De 3 -0 van Arjan Veenstra en de tweede treffer van Rolf zorgden uiteindelijk voor een terechte 4 – 0 overwinning.

na de 4  - 0 bedankt Rolf aangever Arjan

Maar volgens Ger Ausma had VEV’67 deze ploeg moeten oprollen met 8 – 0. Dat had ook zeker gekund. Maar 4 – 0 tegen vv Nijland zijn gewoon drie punten. En door de overwinning steeg VEV’67 van de 9e naar de 7e plek. En met ‘ maar ‘ 6 punten achterstand op de de nummers 2 en 3 is er nog van alles mogelijk !

en voor de zoveelste keer glipt Arjan er langs

Na afloop van de wedstrijd praat ik met Pyt Nota, de assistent trainer van vv Nijland. “ We zijn een vereniging met maar 100 leden. En als er dan een paar spelers niet zijn, is het moeilijk op te vangen. Maar er degradeert maar 1 team rechtstreeks en de achterstand op de nummer voorlaatst zijn maar 3 punten ( Zwaagwesteinde heeft er 4 ). We zullen er elke wedstrijd voor gaan, ook al weten we dat het moeilijk wordt… “

Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Hardegarijp. U weet het misschien nog wel.. Thuis stond VEV’67 met goed voetbal 3 – 0 voor. En in de tweede helft werd het nog billenknijpen… Uiteindelijk 3 – 2 winst. De mannen in het geel/ zwart kunnen uw support prima gebruiken !
Op naar een mooie tweede seizoenshelft !