VEV'67 wint ook van SC Stiens ! UPDATE !

17 februari 2020 17:30

Pieter

Afgelopen zaterdag ging het keurkorps van VEV’67 op bezoek bij SC Stiens. Voor het eerst in de clubhistorie van VEV’67. En direct voor beide ploegen een hele belangrijke ! Beide ploegen hebben uitzicht op de 2e periode. SC Stiens heeft de beste papieren. Zelfs bij verlies kunnen ze de 2e periode nog pakken. Ze moeten dan de inhaalwedstrijd winnen tegen VVI. Voor VEV’67 was de opdracht duidelijk. Winnen en dan de druk bij SC Stiens neerleggen.

UPDATE: De 2e periode gaat over 9 wedstrijden. De thuiswedstrijd tegen Veenwouden telt nog mee ! En SC Stiens moet na VVI uit ook nog tegen Kollum uit. Bedankt Wilbert, onze wedstrijdsecretaris, voor de correctie !

Op Sportcomplex It Gryn was het goed toeven. Uw verslaggever werd, zoals eigenlijk altijd, vriendelijk ontvangen. Met het lotnummer op het programmaboekje dat ik kreeg, sleepte ik bijna de hoofdprijs binnen…

Er waren opvallend veel VEV’ers die deze wedstrijd bezochten ! Stiens ligt niet echt naast de deur. Nadat scheidsrechter Plat de wedstrijd op gang floot waren de bedoelingen van VEV’67 duidelijk. Met goed positiespel kon VEV’67 vrij makkelijk onder de druk van SC Stiens uit voetballen.

SC Stiens - VEV'67één van de spaarzame aanvallen van SC Stiens in de eerste helft

Dat de 0 – 1 werd gemaakt door Jeffrey Visser uit een goeie actie van Stijn Veenstra verbaasde niemand. Dit gebeurde in de 14e minuut. In de 24e minuut belande een vrije trap voor de voeten van Robin Elderman die de 0 – 2 liet aantekenen. SC Stiens lag op z’n rug en was klaar om “ afgemaakt “ te worden. Met een fantastische kopbal zorgde Jeffrey voor de 0 – 3. Daar dacht de vlaggenist van SC Stiens anders over. Hij vlagde voor buitenspel. De opluchting die bij de spelers en supporters van SC Stiens op het gezicht was te zien, doet vermoeden dat het geen buitenspel was… Vlak voor de rust wist de keeper van SC Stiens een vrije trap van Jacob Tjoelker ter nauwe nood over de kruising te tikken.

SC Stiens - VEV'67de keeper tikt de bal van Jacob uit de kruising

De ruststand was derhalve 0 – 2. Maar met het voetbal dat VEV’67 op de mat legde in de 1e helft, was het een kwestie van tijd dat de beslissing snel in de 2e helft ging vallen…

Terwijl er nog supporters in de kantine zaten werd er binnen een minuut gescoord door SC Stiens. En 2 minuten daarna werd de 2 – 2 binnen getikt door de rappe Tim Bijkerk.

SC Stiens - VEV'67
SC Stiens viert de 1 - 2

Na de wedstrijd vraag ik wat spelers, kwamen jullie nu zo slecht uit de kleedkamer of kwam SC Stien er goed uit ? Het antwoord was duidelijk:

“ Wij kwamen slecht uit de kleedkamer… “ Waar in begin van dit seizoen dit soort wedstrijden verloren gingen, straalde de ploeg nu iets uit van, het komt wel goed. Na de 2 – 2 was er een wedstrijd te zien wat puur reclame was voor het amateurvoetbal ! Met passie, strijd, geluk, emotie, fouten, mooie acties en ga zomaar door gingen beide ploegen op zoek naar de winst. SC Stiens liet zien dat je als team misschien voetballend wat minder bent, je dit kunt compenseren met vechtlust en strijd !

SC Stiens - VEV'67mooi duel om de bal

En VEV’67 bleef goed voetballen waardoor het in de 2e helft genieten was voor de neutrale toeschouwer. En spannend voor de supporters van beide teams. In de 63e minuut kopte Rolf Hazenberg een ingestudeerde vrije trap bij de 2e paal binnen. Het spel golfde daarna op en neer. Met kansen voor SC Stiens om de gelijkmaker te scoren. Jeffrey had de wedstrijd 2x op slot kunnen gooien. Eén keer was er de voet van de keeper en de 2e keer, toen hij de keeper al gepasseerd was, was er de paal. Het was uiteindelijk Jorn Udema die een bal, die onmogelijk bleek om binnen te schieten, toch binnen schoot !

Jorn loopt juichend weg na z'n goal

De ontlading was groot en het verzet was gebroken bij SC Stiens. Toen de kruitdampen waren op getrokken was vriend en vijand het er wel over eens dat de overwinning terecht was.

SC Stiens - VEV'67de 3 punten zijn binnen !

Dit is de eindconclusie van SC Stiens:

“ Over 90 minuten valt er weinig op de uitslag aan te merken, SC Stiens streed voor wat het waard was maar VEV’67 was de betere. In de 2e periode heeft SC Stiens alles nog wel in eigen hand. Volgende week heeft de ploeg een uur de tijd om bij VVI een 1-0 achterstand weg te werken, komt het zien. “

De stand in de 2e periode is:

gespeeld   punten      doelsaldo

1       FC Burgum         8                20              +13

2       VEV’67                8                19              +15

3       SC Stiens           7                18              +17

Bij winst of gelijkspel van SC Stiens tegen VVI pakt SC Stiens de 2e periode.
Deze wedstrijd is aanstaande zaterdag om 14:30 in Idskenhuizen.
SC Stiens staat achter met 1 – 0 met dus nog een uur te spelen…

VEV’67 is vrij dit weekend en speelt op 7 maart weer z’n eerste competitiewedstrijd tegen SC Veenwouden.

Kan VEV’67 zonder te spelen zaterdag de 2e periode pakken ? We weten het zaterdag om een uur of 15:45 !

Zoals VEV’67 supporter Erik W. zei: “ tot Stiens ! “