VEV'67 doet mee aan pilot ‘Alle jeugdtrainers in de basis’ - VEV'67

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

VEV'67 doet mee aan pilot ‘Alle jeugdtrainers in de basis’

VEV'67 doet mee aan pilot ‘Alle jeugdtrainers in de basis’

31 oktober 2020 18:15


“Met de start van het nieuwe voetbalseizoen zien we ook elk jaar weer veel nieuwe gezichten langs de lijn”, aldus directeur voetbalontwikkeling Art Langeler van de KNVB. “Jeugdtrainers die hun debuut maken als trainer/coach van een voetbalteam. Soms met de ambitie om de nieuwe bondscoach te worden, soms om lekker met je zoon of dochter op pad te zijn en alles ertussenin. Allemaal prachtige drijfveren! Om de startende jeugdtrainers nog beter te kunnen ondersteunen start de KNVB het project: Alle jeugdtrainers in de basis.”

Voordat de KNVB dit landelijk uitrolt en alle trainers en verenigingen in Nederland benadert, wordt er eerst een pilot uitgevoerd met 36 verenigingen. VEV'67 is één van de 36 !

Met de feedback en inzichten die dat oplevert, kunnen we ons aanbod verder verbeteren en nog beter inspelen op de wensen en behoeften van jeugdtrainers, verenigingen en jeugdspelers. Uiteindelijk in het belang van al die jeugdspelers! Als we spreken over jeugdtrainers, wordt ook de jeugdcoach bedoeld.

In Nederland begeleiden maar liefst 70.000 trainers een jeugdteam. Zij hebben een grote invloed op het plezier en de ontwikkeling van meer dan 500.000 jeugdspelers en –speelsters. Daarbij dragen ze in belangrijke mate bij aan een veilige sportomgeving. Om alle startende jeugdtrainers in hun rol te ondersteunen, is de KNVB het project ‘Alle jeugdtrainers in de basis’ gestart.

Het doel van dit project is om al onze jeugdvoetballers te faciliteren met een jeugdtrainer die in de basis gekwalificeerd is. Dit om binnen zijn of haar rol de spelers te begeleiden; training te geven, wedstrijden te begeleiden en in het algemeen te begeleiden. Het resultaat is dat jeugdspelers in een veilige leeromgeving, optimaal spelplezier hebben en zich van daaruit kunnen ontwikkelen. En daarnaast langer blijven voetballen.

De pilot bestaat uit vier onderdelen:

1. Jeugdtrainers registreren in Sportlink 

In de eerste stap vragen we verenigingen maximaal 20 startende jeugdtrainers uit te nodigen om mee te doen aan de pilot en die te registreren als bondslid in Sportlink en toe te voegen als teamfunctionaris. Dit zijn jeugdtrainers die na 1 januari 2020 zijn gestart. 

2. Assist trainersdashboard 

Na registratie ontvangen de startende jeugdtrainers toegang tot een nieuwe Assist Trainersdashboard. Een digitale en gepersonaliseerde omgeving die we speciaal voor jeugdtrainers hebben ontwikkeld, met handige tools en inspirerende informatie. Het Assist Trainersdashboard is voor jeugdtrainers op ieder niveau. Voor de ouder die zijn of haar trainingen net even uitdagender wil maken en voor de jeugdtrainer die niets liever doet dan trainen. Met het dashboard wordt het voor jeugdtrainers makkelijker om het voetballen voor de spelers (nog) plezieriger, leuker, uitdagender en leerzamer te maken. 

3. De aftrapmodule 

Met de Aftrapmodule helpen we jeugdtrainers de rol die zij hebben in het trainen en/of coachen van een team nog beter in te vullen. De Aftrapmodule is een gratis basismodule van de KNVB voor iedereen die van start gaat als jeugdtrainer. De module bestaat uit twee e-learning modules en een praktijkbijeenkomst op de vereniging. Met de Aftrapmodule helpen we jeugdtrainers de rol die zij hebben in het begeleiden, trainen en coachen van een team nog beter invulling te geven in het belang van iedere jeugdspeler. De module duurt bij elkaar zes uur en is gratis.

4. Een veilig sportklimaat 

Samen met verenigingen en trainers gaan we aan de slag met de ontwikkeling van een veilig sportklimaat. De registratie van een gratis VOG voor jeugdtrainers is hier onderdeel van.

Bron: KNVB
Delen

Lees meer over:
Alle jeugdtrainers in de basis KNVB

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!