Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV'67 verliest van Roden

13 september 2021 9:15

Pieter

Een ‘dorpenstrijd’ is meer dan een voetbalwedstrijd. Helemaal als je weet dat er bij Roden meerdere ex-VEV’ers spelen. Doordat de andere wedstrijd in de poule ’t Fean’58 tegen Peize in 4-3 eindigde, na een 4-0 tussenstand, wisten beide ploegen; winnen en je doet nog mee. Verliezen zou voor Roden uitschakeling betekenen.

Vanaf het fluitsignaal van Stijn Heusschen, die meer dan twee uur moest rijden om in Roden te komen, was het spelbeeld duidelijk. VEV’67 was voetballend beter en Roden was veroordeeld tot de counter. Maar als je als Roden Enrico Wardenier (ex-VEV’67) in je team  hebt, weet je dat hij net achter de spitsen lepe of noem het slimme ballen geeft achter de verdediging van VEV’67.

DSCF2365.jpgMenco torent boven iedereen uit

In de 10e minuut had Arjan Veenstra de Leeksters op voorsprong moeten zetten, maar zijn inzet kon tot corner worden verwerkt door de keeper van Roden. Nadat Roden, tegen de verhouding in, in de 15e minuut op voorsprong kwam, ging VEV’67 ‘gewoon’ verder met goed veldspel. In de 21e minuut kreeg VEV’67 loon naar werken. Nadat Mats Wolthuis de bal tegen de paal had geschoten was het voor Tom van Leeuwen een koud kunstje om de bal die terugkwam van de paal binnen te werken.

DSCF2314.jpgDavid (links) in duel met Gerhard

En wat als de actie van David Jansen (ook ex-VEV’67) ten opzichte van Arjan Veenstra in de laatste seconden van de 1e helft als penalty was beoordeeld door de scheidsrechter. Kijk naar de foto’s oordeel zelf...

Klik op de foto voor een groter beeld

De 2e helft liet nagenoeg hetzelfde beeld zien. Optisch gezien was VEV’67 misschien voetballend beter, maar ook nu waren de betere kansen voor Roden.

Precies op het moment dat Ron de Boer (trainer Kollum, ook ex-VEV) tegen Johan Sap, teammanager VEV’67, zei: “Dit is een wedstrijd waar de 1-2 kan vallen, maar ook de 2-1.” Valt de 2-1. Het was daarna af toe billen knijpen als je voor Roden bent, en zag je als VEV’er alle goede bedoelingen stranden. Roden speelde de wedstrijd daarna goed uit en de frustratie was bij sommige spelers van het gezicht te scheppen. Het werd uiteindelijk 3-1 voor Roden. Doelpuntenmaker was Kevin de Vries (ook ex-VEV’67).

DSCF2454.jpgRobin in gevecht met de keeper van Roden

Om door de gaan naar de eerste KO-ronde van het bekertoernooi moet VEV'67 tweede worden in de poule. Om dat te bereiken zal er komende zaterdag op Oostindie gewonnen moeten worden van Peize, dat ook nog in de race is voor de volgende ronde. Om niet afhankelijk te zijn van wat er in Surhuisterveen gebeurt bij de ontmoeting tussen 't Fean'58 en Roden is een overwinning met minimaal drie doelpunten verschil noodzakelijk.