Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

VEV'67 pakt eerste driepunter

VEV'67 pakt eerste driepunter

19 oktober 2021 16:15

Pieter

Spelers, staf en supporters waren het na de wedstrijd van vorige week over één ding eens; wat er op de mat werd gelegd tegen vv Hardegarijp, mag niet nog een keer gebeuren. Er is maar één medicijn tegen de situatie waar VEV’67 1 zich in bevind; punten.

Zwaagwesteinde was vorig jaar op 3 oktober onze tegenstander waarbij de wedstrijd via een livestream op YouTube werd uitgezonden. Deze wedstrijd is meer dan 2300 keer bekeken op het YouTube-kanaal van VEV’67. Het jaar daarvoor werd er gewonnen met 1-0 door eigen doelpunt van Zwaagwesteinde. De Readtsjes hadden al één wedstrijd gewonnen en daardoor één punt meer dan VEV’67. Voor beide clubs gold dat er bij winst stiekem weer naar boven kon worden gekeken en bij verlies de onderste plekken dichtbij kwamen. En met een gelijkspel, daar schoot niemand iets mee op.

DSCF4296.jpgEindstation was vaak de keeper van Zwaagwesteinde, uitblinker aan de kant van de Friezen

Ook deze wedstrijd waren er om diverse redenen potentiele basisspelers niet aanwezig. Het voordeel is dat jongens die op de weg terug zijn na een blessure hun kans kregen. Mooi om te zien dat Jorn de Bruin na lang blessureleed moeiteloos meedeed. Hij speelde opvallend onopvallend goed. Raymond speelde z’n beste wedstrijd tot nu toe en Stijn Veenstra gooide er als vanouds een hoop energie in en zorgde constant voor dreiging. De spanning zat er goed op bij de mannen van VEV’67. De verdediging van Zwaagwesteinde stond prima in het begin van de wedstrijd. Tot aan de 16-meter mocht VEV’67 na hartenlust combineren. Zwaagwesteinde vond dit prima. Heel af en toe counterde Zwaagwesteinde richting het doel van Pim Wellinghoff. Maar het vizier stond gelukkig niet op scherp. Vlak voor het scheiden van de markt wist Tom van Leeuwen vanaf links de bal met z’n rechterbeen snoeihard in de kruising te schieten. De opluchting was groot bij iedereen. Eindelijk een doelpunt!

DSCF4403.jpgTom schiet de 1-0 binnen

DSCF4405.jpgGerhard, Marco en Tom zien de bal in de goal belanden

Na de thee was het spelbeeld niet veel anders. De mannen van ‘De Westereen’ bleven stug verdedigen en de keren dat er een VEV’er één op één kwam, en dat gebeurde meerdere keren, werd het of niet goed afgemaakt, of stond de prima keepende keeper van Zwaagwesteinde in de weg. VEV’67 begreep dat de magere 1-0 voorsprong een gevaarlijke stand is tegen dit Zwaagwesteinde. De 2-0 moest er komen. Dan was het wel klaar. Dit gebeurde tot grote opluchting van heel VEV’67 en in het bijzonder Marco Soeten in de 80e minuut. Tom legde de bal vanaf links prima terug op Marco die precies vanaf 16 meter de bal langs de keeper krulde.

DSCF4582.jpg
Marco loopt opgelucht juigend weg na de 2-0

In de resterend minuten mocht JO19-1 speler Senne Hollard z’n officiële debuut maken in VEV’67 1. Mooi om te zien dat hij met veel bravoure ‘gewoon’ mee deed, en de inmiddels moegestreden verdedigers van Zwaagwesteinde z’n hakken liet zien.

DSCF4647.jpgSenne snelt langs z'n verdediger

De eerste overwinning is een feit. Zaterdag in Surhuisterveen tegen ’t Fean’58. De wedstrijd begint om 14:30.

 

‘Uw Slijter StiekemaMan of the Match werd Tom van Leeuwen.
Delen

Lees meer over:
2e Klasse I vv Zwaagwesteinde

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!