Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV'67 wint van sc Joure met een wereldgoal van Raymond Bolt

8 november 2021 19:15

Pieter

Na Nijland vorige week moest er afgelopen zaterdag aangetreden worden tegen een andere ploeg met nul punten tot nu toe. Afgelopen wedstrijden kreeg de omni-vereniging sc Joure vaak de complimenten, maar geen punten. Het was aan VEV’67 de taak omdat zo te houden. Nog voordat iedereen op zijn of haar plek zat, inclusief uw verslaggever, stond het al 0-1. Het doelpunt door Marco Soeten werd gescoord binnen 60 seconden. Alle VEV’ers gingen er even goed voor zitten. Gaat VEV’67 op weg naar een recordoverwinning? Om het antwoord alvast te geven; nee, dat lukte niet.

En wie dacht dat er wat brak bij de spelers van sc Joure kwam ook bedrogen uit. Het spel van VEV’67 was na het doelpunt verzorgd tot aan de 16 meter. Maar kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Over de flanken haalden de Leeksters vaak de achterlijn. Maar de verdedigers van sc Joure bleven stoïcijns verdedigen en dit leverde dan ook nauwelijks kansen op.

Menco was z'n tegenstander meerdere keren de baas

Dat de 0-2 uiteindelijk op het scorebord kwam was te danken aan Raymond Bolt. Balverlies van sc Joure bracht Raymond in balbezit. Op zo’n 40 meter afstand van de goal zag hij dat de keeper van sc Joure te ver voor z’n goal stond. Met een fijne trap schoot hij de bal achter de kansloze keeper.

“Ik denk één van de mooiste die ik ooit heb gemaakt!”, aldus Raymond.

DSCF0075.jpgRaymond (#19) is de gevierde man in de eerste helft

Met 0-2 de rust in. In de tweede helft kwam Gerhard van den Berg voor Erwin Cazemier in het veld. Menco Oedzes ging van rechtsbuiten, wat hij verdienstelijk deed, naar linksback. En nu denk je misschien, Gerhard had toch een schorsing naar aanleiding van z’n rode kaart tegen ’t Fean’58? Klopt, hij had kreeg naar aanleiding van die rode kaart vijf wedstrijden schorsing. Maar hier is hij tegen in het beroep gegaan. En zolang er geen uitspraak is, mag Gerhard spelen. Dat 0-2 een gevaarlijke stand is, bleek ook deze wedstrijd.

iedereen op zoek naar de bal

Omdat de 0-3 niet werd gemaakt bleef sc Joure strijden voor de aansluitingstreffer. En je had het ook het gevoel dat die goal maar niet te snel gemaakt moest worden. Dat de 1-2 uiteindelijk werd gemaakt in de 85e minuut was niet meer dan verdiend. Met verse krachten probeerde sc Joure nog de gelijkmaker te forceren. Dit lukte gelukkig niet, en zo stapte VEV’67 als winnaar van het veld. En de complimenten? Die waren weer voor sc Joure.

DSCF0267.jpgduel voor de goal

de vrije trap van Arjan ging in de laatste minuut net naast

Belangrijke drie punten. Want in deze competitie kan iedereen van elkaar winnen of verliezen. De nummer één, Kollum heeft ‘maar’ drie punten meer dan de nummer 8. En dat is VEV’67. Kleine kanttekening, Kollum heeft één wedstrijd minder gespeeld...

Zaterdag aanstaand is geen competitiewedstrijd maar speelt VEV’67 een uitwedstrijd voor de Noordelijke KNVB Districtsbeker. En wel in en tegen Niekerk. Deze derby begint om 14:30.