Domper voor VEV’67

22 november 2021 20:00

Pieter

Voetbal zonder publiek is helemaal niks... Of het nu de Eredivisie is of de 5e klasse. Dit is geen mening maar een constatering. Onze gasten uit Dokkum waren gelukkig zo aardig om voor een livestream te zorgen. Al zal menig VEV’er geërgerd voor een scherm hebben gezeten.

Als je naar de stand keek zag je dat er tussen de nummer 8, VEV’67, en de nummer 1, Be Quick Dokkum, maar 3 punten verschil zat. VEV’67 begon goed. In het eerste kwartier kwam Be Quick Dokkum er niet echt aan te pas. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat Arjan Veenstra de 1-0 binnenschoot. Op dat moment niet meer dan verdiend. Wat er daarna gebeurde is niet te verklaren. Onnodig balverlies zorgde ervoor dat Be Quick weer in de wedstrijd kwam. Of werd Be Quick in één keer beter... Zeg het maar. De kansen konden voor Be Quick Dokkum in de eerste helft nog verdedigd worden door VEV’67. En met iets meer geluk had Marco Soeten vlak voor de rust VEV’67 op 2-0 gezet. Hij deed alles goed, ware het niet dat de paal de 2-0 in de weg stond.

EmptyName_46.jpgMarco zag z'n poging op de paal belanden

Na de thee kwamen beide teams met goeie bedoelingen weer het veld op. Op een ongelukkige manier kwam de gelijkmaker op het scorebord. Dit gebeurde al in de eerste minuut na de rust. Een vrije trap werd door de muur van VEV’67 zo van richting veranderd, dat de bal achter de kansloze Pim Wellinghoff viel.

via de muur ging de bal van rechts naar links...

Daarna was het Be Quick Dokkum dat het betere van het spel had. Makkelijk combinerend was het zo goed als éénrichtingsverkeer richting het doel van Pim. Door een overtreding van Jorn de Bruin in het strafschopgebied kreeg Be Quick Dokkum een terechte penalty. Deze werd verzilverd en zorgde voor een 1-2 achterstand. Loonstra was de doelpuntenmaker.

Pim koos de juiste hoek maar de penalty was te goed ingeschoten

Met Rik Oostra voor Erwin Cazemier probeerde VEV’67 de wedstrijd nog om te buigen. Wat als Rik z’n eerste balcontact er wel in was gegaan... We zullen het nooit weten.

Jacob na z'n overtreding

Toen Jacob’s harde overtreding ‘beloond’ werd door een terechte rode kaart, gaf niemand meer iets voor de kansen van VEV’67. Dat Be Quick Dokkum de 1-3 nog scoorde was het denkbeeldige zout in de wonde van VEV’67.

EmptyName_126.jpghier komt Rik net te laat

Zaterdag wacht de derby tegen sv Marum. Saillant detail? Marcel Poll is hoofdtrainer geweest bij sv Marum. In die tijd was Kees Pranger z’n assistent. En de trainers van sv Marum, Johan Pitstra en Martin de Vries hebben een verleden bij VEV’67. De wedstrijd begint zaterdag om 15:00. En helaas zonder publiek...