Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 vergeet zichzelf te belonen

18 april 2022 9:45

Pieter

Op voorhand een mooi affiche. FC Wolvega tegen VEV’67. Onder prima weersomstandigheden werd er om 14:30 afgetrapt op het zonovergoten Sportpark Molenwiek. Op een veld wat er ongeveer net zo bij ligt als het ‘onze’ liet VEV’67 zien dat het maar met één bedoeling naar Wolvega was gekomen; 3 punten, en voor niets minder.

Al in de 5e minuut kreeg Tom van Leeuwen de mogelijkheid om te scoren. Hij deed alles goed, alleen de paal stond in de weg. En in de 7e minuut moest Pim Wellinghoff z’n enige redding maken in de eerste helft. Domper was het uitvallen van Robin Elderman. In een uiterste poging om een corner te voorkomen, gaf hij na z’n sliding direct aan gewisseld te worden. Rolf Hazenberg ging daardoor een linie zakken en Raymond Bolt kwam erin om het middenveld weer aan te vullen.

De rechtsback van FC Wolvega had met Arjan Veenstra als linksbuiten geen lekkere middag. Arjan kon doen en laten wat hij wilde. In de 12e minuut leverde Arjan een panklare voorzet af op Tom van Leeuwen die de bal prima binnen werkte bij de eerste paal.

Tom heeft de bal bij de eerste paal binnengewerkt

In de 20e minuut was er weer een goeie actie van Arjan die ervoor zorgde dat Tom de bal ditmaal bij tweede paal kon binnenwerken. 0-2. Op dat moment een terechte tussenstand. In de 38e minuut werd de rechtsback gewisseld. In de rust zeg ik tegen Arjan; ‘dit ‘compliment’, het wisselen, kun je in je zak steken.

DSCF5815.jpgTom laat zich feliciteren na z'n tweede doelpunt

Wie je ook sprak, iedereen was het erover eens, de 0-3 maken en het is klaar. In de tweede helft waren daar zeker de mogelijkheden voor. De voorzetten van Jeffrey Visser vanaf rechts waren of net te scherp of werden verkeerd beoordeeld. Maar er was geen vuiltje aan de lucht. VEV’67 was de bovenliggende partij en het zou een kwestie van tijd zijn dat de derde goal ging vallen.

Jorno deed het prima als rechtsback

Maar dan... Totaal tegen de verhouding in maakte Wolvega de aansluitingstreffer in de 70e minuut. En waar je voor die tijd het gevoel had dat de 0-3 in de lucht hing, voelde je nu aan bijna alles, VEV’67 gaat het weggeven...

DSCF5994.jpgJeffrey onderweg naar één van ze voorzetten

De 1-2 werkte als doping voor de mannen uit Wolvega en werkte verlammend op de mannen in het geel/zwart. Nog geen 4 minuten later scoorde Wolvega de 2-2. Alle supporters van VEV’67 keken elkaar aan zo van; hoe kan dit? Zeg het maar. De mysterieuze krachten in de sport, dat moet het zijn. Wat dat dan ook is... Nauwelijks bekomen van de schrik scoorde Wolvega in de 83e minuut ook nog de 3-2. Dat werd gevierd als een kampioenschap. In Spanje noemen ze dit ‘La Remontada’. Het sierde de mannen van VEV’67 dat ze vanuit een verslagen positie de laatste minuten de rug rechtten. Met als resultaat de gelijkmaker van Rolf in de dying seconds. Een perfecte voorzet van Jeffrey werd binnengekopt door Rolf. Het doelpunt werd maar even gevierd.

Rolf loopt juichend weg na de gelijkmaker

VEV’67 ging op zoek naar de vierde goal. Dit zou een terechte afspiegeling zijn geweest van de wedstrijd. En in de blessuretijd kreeg VEV’67 nog twee opgelegde kansen. Jeffrey mocht alleen op de keeper af gaan maar helaas ging zijn poging naast. En vlak voordat de scheidsrechter affloot passte Raymond de bal naar de ingevallen Roy van Dalen. Hij raakte de bal niet goed waardoor de lob over de keeper niet het lege doel in ging.

DSCF6119.jpgRoy ziet z'n lobje over de keeper naast gaan...

Eindstand 3-3. En daar was Wolvega het meest tevreden mee en kreeg VEV’67 te weinig. Daar was iedereen het wel over eens. Zaterdag speelt het eerste van VEV’67 thuis de derby van het Westerkwartier tegen Marum. Aanvang van deze wedstrijd is 17:00.

De rust wordt opgesierd met muziek van het dweilorkest The Entertainer. En na de wedstrijd is er vanaf 19:00 een Hollandse avond met Marco Schuitmaker. Gezelligheid gegarandeerd!