Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 pakt belangrijke(?) driepunter tegen Zwaagwesteinde

23 mei 2022 19:15

Pieter

In een wedstrijd waar nog van alles op het spel staat is er maar één ding belangrijk, winnen. En aan het eind van de competitie kun je pas echt zeggen of het winnen tegen Zwaagwesteinde nog belangrijk was. En het was voor Zwaagwesteinde zaak om de vieze smaak van de nederlaag tegen Nijland weg te spoelen. In Nijland werd maar liefst met 6-0 verloren.

Zwaagwesteinde probeerde met kleine overtredingen het spel van VEV’67 te ontregelen. Ook schrokken ze er niet van om af en toe over de grens te gaan. Zoals in de 23e minuut. Gerhard van den Berg werd hardhandig onderuitgehaald. Met geel kwam de aanvoerder van Zwaagwesteinde goed weg. Na iets meer dan een half uur spelen kwam VEV’67 verdiend op voorsprong. Een vrije trap werd vakkundig langs de muur geschoten en met een verraderlijke stuit was de boomlange keeper kansloos op het schot van Arjan Veenstra.

Arjan viert z'n doelpunt

VEV’67 ging geduldig op zoek naar haar tweede treffer. Als die er niet in de eerste helft zou komen, dan wel in de tweede helft. Deze manier van voetballen werkte verlammend op Zwaagwesteinde. En als Jorno Broeders ook nog eens de gevaarlijkste man van Zwaagwesteinde, de linksbuiten, in ‘z’n broekzak’ heeft, dan weet je dat je hier met drie punten vertrekt.

DSCF8286.jpgJorno in duel met de linksbuiten

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Op links draaide Arjan Veenstra z’n tegenstander helemaal dol. Uiteindelijk werd de rechtsback door de coach van Zwaagwesteinde uit z’n lijden verlost door hem te wisselen. Het wachten was op de 0-2. Die leek er te komen toen Gerhard de keeper omspeelde en een vrije doortocht dacht te hebben. De keeper ging voor de man en raakte Gerhard zo hard, dat hij ondersteund door Wouter en Gerwin van het veld werd gedragen.

Gerhard kan niet meer verder na de overtreding van de keeper

De overtreding was al rijp voor rood en Gerhard was ook nog eens een doorgebroken speler. Dat de scheidsrechter slechts geel gaf was voor vriend en vijand een verrassing. In de 67e minuut krijgt VEV’67 een vrije trap. Omdat Zwaagwesteinde de discussie met de scheidsrechter aan ging in plaats van een muur opstellen, speelde Arjan slim Rolf Hazenberg in op links die de bal snel doorspeelde op de enige andere speler op het veld die wel goed bij de les was op dat moment, Jeffrey Visser. Die wist de keeper te passeren. 0-2. Iedereen bij Zwaagwesteinde was witheet. Maar de scheidsrechter was onvermurwbaar en keurde de goal goed. De speaker van dienst van Zwaagwesteinde maakte bekend wie het doelpunt namens VEV’67 had gescoord en sneerde cynisch richting de scheidsrechter; ‘en bedankt...’.

DSCF8490.jpgRolf speelt de bal snel door naar Jeffrey, 0-2

In de 89e minuut was Marco Soeten het eindstation van een vlot lopende aanval via Arjan en Jeffrey. En die schoot Marco prima binnen. Eindstand 0-3.

Marco loopt juichend weg na de 0-3

Gerhard moet ondersteund door twee man naar de kleedkamer gebracht worden. Letterlijk en figuurlijk de wedstrijd uitgeschopt... Het is te hopen dat het voor hem en voor het team mee gaat vallen.

Bij thuiskomst krijg ik via WhatsApp van onze wedstrijdsecretaris allerlei opties van de mogelijkheden voor het behalen van de (vervangende) derde periode. Ik zal ze u niet geven. Het is heel simpel. Wat jezelf kan doen moet je doen, namelijk de twee resterende wedstrijden winnen. En dan maar kijken of het genoeg is. Te beginnen aanstaande zaterdag thuis tegen Hardegarijp. 14:30 op ons sportpark. Tot dan!