Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Wilbert Gort door de ALV benoemd tot “lid van Verdienste’

Wilbert Gort door de ALV benoemd tot “lid van Verdienste’

27 mei 2022 19:30

Pieter

Het is 23 april en ik krijg van Helena de agenda toegestuurd voor de ALV. Onder punt 12 staat: Wedstrijdsecretariaat. Wilbert heeft via WhatsApp dit bericht gekregen van het Hoofdbestuur:

‘Hallo Wilbert,

Op 25 mei is de ALV. Graag willen we jou vragen een korte presentatie te geven over je functie op het wedstrijdsecretariaat. Dit hoeft niet uitgebreid met sheets, maar gewoon een korte presentatie. Wil je dat doen?’

‘We willen Wilbert voordragen als Lid van Verdienste’; aldus Helena. ‘Maar dan moet hij er wel zeker zijn.’

Wilbert heeft toegezegd te komen. Mooi, dan is dat geregeld.

Het volgende probleem doet zich voor; wie heeft het ontwerp van de oorkondes van onze club...? Juist… Wilbert. Nu hebben we in de PR-commissie Cees Ruijter zitten. En hij is onze grafische man. Misschien is je de nieuwe huisstijl al een beetje opgevallen, maar deze is ontworpen door Cees. Uiteraard in overleg met de ontwerper van ons mooie logo, Wilbert Gort. Cees ontwerpt een oorkonde nieuwe stijl die op de goedkeuring kan rekenen van Emo en Helena.

Het is 25 mei en ik heb de oorkonde ingelijst meegenomen. De handtekeningen van de voorzitter en de secretaris worden gezet. En ik zie Wilbert zitten. Het plannetje bedacht door het bestuur werkt tot nu toe. Na de pauze komen we op een gegeven moment bij punt 12 van de ALV. Emo geeft Wilbert het woord en Wilbert begint met z’n presentatie. Het werk van wedstrijdsecretaris is veel meer dan alleen het vastleggen van wedstrijden. Vragen als; ‘kunnen wij morgen op kunstgras’, ‘mag ik als speler van het derde meedoen met het vierde’ behoren ook tot de taak van de wedstrijdsecretaris. En het meeste werk voor een drukbezet voetbalweekend? Het indelen van de kleedkamers... ‘Dat is misschien wel de grootste uitdaging elk weekend.’

Emo onderbreekt Wilbert met de vraag hoeveel tijd hij er per week aan kwijt is. Wilbert komt tot de conclusie dat het hem zeker één dag in de week kost. Hij wil verder gaan met z’n betoog. Emo kapt Wilbert af. Heeft te maken met de wedstrijd AS Roma – Feyenoord denkt Wilbert en geeft begripvol de microfoon terug aan Emo.

DSCF5353.jpgEmo neemt de microfoon over

Maar dan spreekt Emo namens het bestuur z’n waardering uit wat Wilbert al jaren doet. Het bestuur wil Wilbert voordragen tot ‘Lid van Verdienste’. Door het applaus wat er klinkt zijn alle aanwezigen het er uiteraard mee eens. De oorkonde wordt overhandigd en wordt kritisch door Wilbert bekeken. Het ontwerp krijgt z’n goedkeuring. Enigszins overvallen, begint het in te dalen wat hij heeft gekregen. Wilbert is er zichtbaar geraakt en trots op de onderscheiding.

DSCF5360.jpgHelena overhandigt Wilbert een mooie bos bloemen en verontschuldigt zich voor het onder valse voorwendselen ‘lokken’ om Wilbert hier te krijgen.

Wilbert antwoordt; ‘Hier heb ik totaal geen moeite mee!’

DSCF5363.jpgWilbert is er trots op

Wilbert, namens alle VEV’67-leden, sponsoren en supporters van harte gefeliciteerd. Het is je meer dan gegund!


Delen

Lees meer over:
Emo de Vries Helena Drenth Wilbert Gort

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!