Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 schiet zichzelf in de voet...

7 juni 2022 14:15

Pieter

Nadat sc Veenwouden vorige week hun laatste strohalm had gepakt, was het vooraf duidelijk wat er voor beide ploegen op het spel stond. VEV’67 moest winnen om de vervangende derde periode te pakken. Veenwouden moest winnen en Nijland moest de laatste competitiewedstrijd verliezen. Nadat beide teams een erehaag hadden gevormd voor een jeugdteam wat kampioen was geworden en de rookdampen waren opgetrokken, kon de wedstrijd beginnen.

Het in groten getale opgekomen publiek, waarvan denk ik de helft uit Leek, zag dat de bedoelingen van VEV’67 duidelijk waren. Al in de eerste minuut mocht Erwin Cazemier aanleggen voor een schot wat maar net aan de verkeerde kant van de paal naast ging.

Erwin ziet z'n schot net naast gaan

Op een moeilijk te bespelen grasmat, bewust niet gemaaid, vraagteken, ging VEV’67 verder op zoek naar de openingstreffer. Maar wat er ook gebeurde, het net achter de keeper van Veenwouden bolde geen één keer... De keeper bleek een sta in de weg. Zoals hij de bal uit de goal ranselde na de kopbal van Rolf, het leek of hij magneten in z’n keepershandschoenen had.

wat als...

Schoten van Menco, Arjan, ze waren allemaal voor de keeper. Veenwouden hanteerde vaak de lange bal. En bij één van de spaarzame uitvallen van Veenwouden had Menco Renkema het geluk dat er nog een VEV’er naast hem liep in de ogen van de scheidsrechter. Geel derhalve. 0-0 was de ruststand. Geen man over boord.

De tweede helft komt VEV’67 komt snel op voorsprong door een geplaatst schot van Tom van Leeuwen.

Tom viert z'n doelpunt

De grote voorsprong van de andere kanshebber op de laatste periode, VVI, maakt op dat moment niets uit. De laatste periode is op dat moment virtueel voor VEV’67. Een handsbal in het eigen strafschopgebied van een VEV’er zorgt ervoor dat Veenwouden een penalty krijgt. 1-1.

de gelijkmaker in beeld

Veenwouden ruikt z’n kans en wisselt, een boomlange stormram komt in het veld. Hij doet waar hij voor ingebracht is en kopt de 2-1 binnen voor Veenwouden. VEV’67 probeert nog van alles maar de aanvallen waren makkelijk te verdedigen door de mannen van Veenwouden. Dat het dan ook nog 3-1 wordt zorgt voor veel frustraties bij velen in het geel. Met uiteindelijk een rode kaart voor Jeffrey. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter is het duidelijk dat VEV’67 z’n kansen op een periode heeft verspeeld en dat sc Veenwouden degradeert.