Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 neemt drie punten mee uit Kollum

14 november 2022 16:30

Pieter

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte. Dit ter nagedachtenis van het overlijden van de heer Eilko Holt, lid van verdienste VEV’67. Ook speelden de spelers met rouwbanden. De 1-0 overwinning op Veendam 1894 smaakte naar meer. Het was zaak om ook uit Kollum een resultaat mee te nemen naar Leek. Aan het eind van de competitie wil je niet bij de onderste 5 zitten. De onderste twee degraderen sowieso. De nummers 9, 10 en 11 spelen nacompetitie om nog in de 2e klasse te blijven.

Wat opviel aan het veld was dat het gras best lang was en er zand op het veld was gestrooid. Maar dit zijn omstandigheden waar je ‘gewoon’ mee moet dealen en dat deden de mannen in het geel ook.

hier is het zand goed zichtbaar

Kollum zit niet in haar beste fase in deze competitie. Ook de mannen in het andere oranje konden een goed resultaat prima gebruiken. Vanaf begin stond VEV’67 onder druk. Dit resulteerde in de 1-0. Alleen werd deze afgekeurd wegens buitenspel. De 1-0 kwam er uiteindelijk wel en dat was gezien het spelbeeld terecht. Benjamin Zondervan was de doelpuntermaker. Een overtreding binnen de 16 meter op Jeffrey Visser zorgde ervoor dat VEV’67 een penalty mocht nemen.

Gerhard is weer trefzeker vanaf 11 meter

Voor de tweede wedstrijd op rij scoorde Gerhard van den Berg uit een pengel. Het spel golfde op en neer en beide ploegen gingen op zoek naar het doelpunt wat een voorsprong betekende. Het was weer Benjamin Zondervan die het net deed bollen. 2-1.

Ook deze wedstrijd was Jeffrey z’n tegenstander meerdere malen de baas. In de 40e minuut chipte Jeffrey de bal perfect op het hoofd van Gerhard. Met een rake kopbal kopte hij de gelijkmaker binnen.

Gerhard heeft zojuist de 2-2 binnen gekopt

Dit zou ook wel de ruststand zijn dachten er velen. Een vrije trap genomen door Menco Oedzes werd indraaiend het strafschopgebied ingebracht. Menco Renkema torende hoog boven de keeper van Kollum uit en kopte de bal naar Jeffrey. Jeffrey kopte de bal beheerst over de keeper en zorgde ervoor dat er met 2-3 de kleedkamers werd opgezocht.

DSCF0138.jpgMenco wint het duel van de keeper en kopt de bal richting Jeffrey

Jeffrey kopt beheerst de bal over de keeper het doel in

Na de rust is het billenknijpen voor VEV’67. Vier corners op rij zorgden voor gevaar. De storm van Kollum hield aan en zorgde er uiteindelijk voor dat Joop Pijnacker de 3-3 kon binnen tikken.

Met het inbrengen van Robin Elderman op het middenveld kreeg VEV’67 geleidelijk aan grip op de wedstrijd. De aanvallen werden redelijk eenvoudig geneutraliseerd en waar het kon werd de aanval gezocht. Het collectief zorgde er voor dat Kollum niet veel meer te vertellen had. In de 90e minuut wordt Jeffrey weer onderuitgehaald. Opnieuw wijst de scheidsrechter naar de stip.

voor de tweede keer wordt Jeffrey onderuit gehaald, penalty nmmer twee

De voor de moegestreden Gerhard ingevallen Tom van Leeuwen eiste de bal op. Hij schoot de penalty beheerst binnen. 3-4.

Tom schiet de 3-4 binnen

Daarna gooide VEV’67 de wedstrijd op slot. Dennis de Bruin van Kollum kreeg in de slotfase nog z’n tweede gele kaart. De penalty tegen en de rode kaart werkte verlammend bij de spelers van Kollum. De voorsprong kwam niet meer in gevaar. Toen de scheidsrechter affloot was de ontlading groot bij staf en spelers. Meest gehoorde opmerking? ‘Wat is deze lekker!!’. En zo werd de eerste uitwedstrijd gewonnen. En vooral de manier waarop was mooi om te zien.

Een voorzet waaruit gescoord werd, zelf een doelpunt en twee keer op snelheid een penalty meegekregen. Ik denk dat Jeffrey wel eens een mindere wedstrijd heeft gespeeld...

Zaterdag komt Be Quick Dokkum naar ons sportcomplex. Aanvang 15:00 uur. Lukt het om de stijgende lijn vast te houden? Dat weten we rond een uur of 17:00. Tot dan!