Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 bindt vv Groningen aan de zegekar

16 februari 2024 18:30

Pieter

Afgelopen dinsdagavond stond de inhaalwedstrijd op het programma tegen vv Groningen. Na de nederlaag met 4-0 tegen LTC was het zaak om wat aan het doelsaldo te doen. Met alle respect, vv Groningen zou daar de uitgelezen tegenstander voor zijn. Maar de Stadjers lieten zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Het siert de staf en spelers van vv Groningen dat er vanaf het begin positief naar elkaar werd gecoacht. Ook de ‘techniek’ om te vertragen beheersten ze tot 20 minuten voor tijd. Nadat er een aantal VEV’ers er wat van zeiden was de reactie van de aanvoerder van vv Groningen; ‘Ik wil niet elke week met 8-0 aan de kont krijgen!’ Daar kon niemand hem ongelijk in geven.

Een avondwedstrijd, ik vind het wel wat hebben. Het geeft een aparte sfeer.

De ongeschreven voetbalwet die zegt, als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel, ging in zoverre op dat vv Groningen verrassend op 0-1 kwam. Een scherp aangesneden vrije trap van VVG werd door Jacob verlengd tot in het doel. Daarvoor en na de 0-1 had VEV’67 meerdere kansen om te scoren. Maar de keeper van VVG was een sta in de weg. Ook stond het vizier niet op scherp bij de VEV’ers. De 1-1 kwam uiteindelijk op het bord door Endy. Hij schoot knap een voorzet van Martijn bij de eerste paal binnen. Dat er met 1-1 gerust werd, daar waren de Leeksters zichtbaar niet blij mee.

DSCF1417.jpgEndy heeft zojuist de 1-1 gemaakt

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien tot de 79e minuut. VVG vond het allemaal wel best. 1-1 of een kleine nederlaag, prima in de ogen van de Stadjers. En zolang de scheidsrechter het toeliet, schroomden ze niet om het spel te vertragen. Er is inmiddels gewisseld. Alles met de bedoeling om uiteindelijk een gaatje te vinden in de stugge verdediging van VVG.

weer geen doelpunt...

Een schot buiten de 16 van Stan krijgt de keeper niet onder controle. En de ingevallen Vigan is er als de kippen bij om de 2-1 binnen te tikken. Bij het vieren komt er wel wat emotie los bij Vigan.

of Vigan blij is met z'n doelpunt?

Het verzet is gebroken. VVG wil nog wel maar kan niet meer. Het voetbalt als aangeschoten wild en VEV’67 is vastberaden om hier gebruik van te maken. Vigan speelt in het 16-meter Gerhard aan. En hij schiet de 3-1 op het bord.

Gerhard schiet de 3-1 binnen

Nadat Jorn de diepte ingestuurd wordt door Gerhard gaat Jorn een één/twee aan met Vigan. Met een slimme lichaamsbeweging stuurt Jorn de verdediger het bos in en schiet beheerst de 4-1 op het bord.

Jorn is het middelpunt na z'n 4-1

En de 5-1 komt op naam van Gerhard die de bal op aangeven van weer Vigan over de keeper stift.

Hiermee is de 4-0 nederlaag wat doelsaldo betreft op 0 gezet. Blije gezichten leverde deze overwinning niet echt op. Op één speler na, Vigan. Een doelpunt en drie keer een assist. En dat in iets meer dan 10 minuten had hij alle reden om blij te kijken.

Volgende wedstrijd voor de competitie is op 2 maart 15:00 uur thuis tegen Achilles 1894.

En op donderdag 22 februari om 20:15 wordt er geoefend tegen GVAV Rapiditas thuis.