Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 wint verdiend van Achilles 1894

7 maart 2024 19:15

Pieter

De Assenaren staan niet op de plek waar ze uiteindelijk willen staan. Sterker nog, ze spreken openlijk over hun ambities, promoveren naar de 1e Klasse. En daar hoort deze club natuurlijk ook thuis. Feit is dat ze bij ons in de klasse zitten en ze ver weg zijn van promotie. Vorig seizoen en de heenwedstrijd werden alle drie gelijk gespeeld. Op voorhand geen makkelijke tegenstander dus.

Het eerste kwartier had VEV’67 de Achillianen in de hoek waar de geelhemden ze willen hebben. Dit resulteerde in een doelpunt in de 7e minuut. Stijn bedient Gerhard met een dieptepass die precies goed is. Gerhard krijgt vrije doortocht en vanaf bijna de achterlijn stift hij vanuit een bijna onmogelijke hoek de bal binnen! 1-0!

Gerhard met de 1-0

Maar VEV’67 wilde meer! We schrijven de 11e minuut als Stan vanaf linksvoor de bal precies op de inkomende Vigan weet te krijgen. Helaas gaat de bal richting de keeper waardoor deze de bal eenvoudig kan keren.

Vigan ziet z'n kopbal gestopt worden...

In m’n verslag van de uitwedstrijd dit seizoen tegen Achilles 1894 schreef ik dit nadat de aanvoerder van Achilles 1894 z’n tweede doelpunt maakte; ‘weer die dekselse aanvoerder van Achilles 1894...’. Het was ook nu weer die aanvoerder, Ferdi Hidding, die de gelijkmaker liet optekenen. Met een 1-1 stand gingen beide teams de rust in.

Het was in de tweede helft duidelijk hoe VEV’67 speelde. Ze speelden niet om niet te verliezen of gelijk te spelen, maar om te winnen. Dat zorgde af en toe voor kansen voor Achilles. Maar de beste kansen waren voor VEV’67. Het was aan de keeper van Achilles 1894 te danken dat het nog lang 1-1 bleef. In de 76e minuut krijgt VEV’67 een corner. Martijn neemt de corner. De bal draait van de goal af. En belandt perfect op het hoofd van Jorno die de 2-1 binnenkopt.

Jorno kopt de 2-1 binnen!

of Jorno blij is met z'n doelpunt...

Het was Jorno z’n eerste competitiedoelpunt in z’n zevende jaar bij onze club. En dat werd op het veld wel even gevierd!

DSCF2315.jpgallemaal blije gezichten met Jorno als middelpunt

In het verloop van de wedstrijd krijgen de mannen uit Leek nog meerdere kansen/mogelijkheden. Maar de eerder benoemde keeper van Achilles 1894 vond twee tegendoelpunten wel genoeg.

Als de prima fluitende scheidsrechter Ottens de wedstrijd de ‘boeken in fluit’ worden de eindstanden voorgelezen door onze voorzitter. En daar valt op dat Noordscheschut gelijk heeft gespeeld tegen vv Groningen. Hoe is dat mogelijk vraagt iedereen zich af...

Ook de wedstrijd van afgelopen dinsdag tussen FC Surhústerfean en LTC mag verrassend worden genoemd. 0-2. Hierdoor is het dringen aan de top. En voor Achilles 1894 is het zaak om nog een paar plaatsen te stijgen. Anders komen ze in de vermaledijde nacompetitie terecht om handhaving in de 2e Klasse...

Zaterdag aanstaande speelt zowel ons eerste als ons tweede in en tegen Wolvega. De wedstrijd van VEV’67 2 begint om 12:00 uur.

En om 14:30 uur wordt er afgetrapt tussen de beide eerste elftallen.