Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 18

de Knip 2
9351XZ
LEEK
tel. 0594-515407

Zowel Peize als VEV’67 moesten winnen om door te gaan in de beker. Nadat Tom, de pupil van de week, het net als eerste liet bollen was het de beurt aan VEV’67 en Peize. De eerste 20/25 minuten gingen beide teams er vol in. Het spel golfde op en neer. Maar gescoord werd er niet. 1-0, 0-1 of 1-1 had in die fase van de wedstrijd zeker gekund.

In de 27e minuut werd Tom van Leeuwen de diepte ingestuurd. Met een bekeken schot zette hij VEV’67 op voorsprong. Door dit doelpunt loopt Tom 1 op 1 in de bekercompetitie. Niet veel later scoorde Gerhard van den Berg z’n eerste doelpunt in een officiële wedstrijd, na z’n zware blessure. Daar was hij zichtbaar blij mee. Later deze week een interview met Gerhard. En dan begrijp je dat dit doelpunt voor hem en de mensen die het vertrouwen in hem hebben uitgesproken, meer is dan alleen een doelpunt.

DSCF2545.jpgArjan stuit op de keeper tot afgrijzen van Gerhard

De tweede helft liet een ander beeld zien. Waar Peize in het begin van de eerste helft nog mee kon voetballen, lukte hun dat in de tweede helft nog sporadisch. Door goed combinatie- voetbal en veel beweging werd Peize spreekwoordelijk bij de strot gepakt. Dit leverde veel kansen op. In de 79e minuut leverde dit de 3-0 op door opnieuw Tom van Leeuwen. En in de 87e minuut schoot iemand van Paais de bal achter z’n eigen doelman; 4-0, en ook de eindstand.

DSCF2556.jpgshirtjes zijn van prima kwaliteit

Hoogtepunten in tweede helft waren twee acties die geen doelpunt opleverden. Er was een ingestudeerde vrije trap waar de hele verdediging van Peize werd opengereten en ze geen idee hadden waar de bal was. En een voorzet van Arjan Veenstra ging precies langs alle vier(!) vrijstaande VEV’ers die voor het doel stonden.

DSCF2657.jpgJeffrey was alleen door een overtreding af te stoppen

De voorbereiding en de 3 bekerwedstrijden zitten erop. Na de terechte nederlagen tegen Oosterwolde en Roden heeft VEV’67 1 zich geplaatst voor de volgende ronde. “We worden steeds fitter” aldus Kees Pranger. “En dat is mooi om te zien.”

Zaterdag is de eerste competitiewedstrijd. In en tegen Kollum. Aanvang 14:30.