Ieleane 1
9051LP
STIENS
tel. 058-2571290

Beide ploegen stonden voor de wedstrijd op 32 punten. Met de aantekening dat sc Stiens een beter doelsaldo had. En in deze competitie waar iedereen van iedereen kan winnen, was het voor beide ploegen zaak om te zegevieren. Onder aanvoering van mascotte Stippie en twee pupillen van de week kwamen beide teams het veld op.

De eerste helft liet VEV’67 zien dat Stiens goed geanalyseerd was en de tactiek die Kees en Marcel hadden bedacht prima werkte. Door hoog druk te zetten werden de mannen uit Stiens gedwongen om de lange bal te spelen. Maar met Robin en Menco Renkema achterin, lees lengte, waren bijna alle ballen een prooi voor VEV. Ook de zogenaamde tweede bal was vaak voor de mannen in het geel. En als Stiens er een keer goed door kwam of het van afstand probeerde, was daar Pim die op z’n post.

DSCF6662.jpgMenco was samen met Robin heer en meester in de lucht

Het was mooi om te zien dat de VEV’ers geen duel uit de weg gingen, fysiek de Stiensers behoorlijk op ‘hun huid’ zaten. En dan is er de scheidsrechter die de grens bepaalt. Dit tot ongenoegen van de mannen in het zwart. De trainer van Stiens had halverwege de eerste helft de enige juiste opmerking; ‘Misschien moeten we ook wat fysieker gaan spelen!’

DSCF6784.jpgRolf vloert in z'n eentje twee spelers van sc Stiens

Er zat veel variatie in het aanvalsspel van VEV, wat in de eerste 10 minuten zomaar een openingstreffer had kunnen, en misschien wel moeten, opleveren. In de 20e minuut was het toch raak. Op rechts ging Gerhard ervandoor en legde de bal perfect terug op Menco Oedzes die de bal perfect raakte en de keeper kansloos liet. Het enige wat je de ploeg uit Leek kon verwijten dat de ruststand maar 0-1 was.

DSCF6703.jpgGerhard onderweg naar de voorzet op Menco Oedzes

DSCF6709.jpgMenco viert z'n doelpunt

Er was nog één opvallend moment in de eerste helft. Hier waren beide aanvoerders bij betrokken. Na een afgeslagen corner lagen beide aanvoerders op de grond. Robin lag onderaan en de aanvoerder van Stiens bovenaan. Dit duurde meerdere seconden. Robin kon niet overeind komen en de aanvoerder van Stiens liet dit ook niet gebeuren. Meerdere spelers wezen de scheidsrechter erop en je zag hem denken, wat moet ik hiermee...

Uw verslaggever had dit nog nooit eerder gezien. Uiteindelijk besloot hij nergens voor te fluiten en daar konden de meesten wel mee leven.

DSCF6829.jpguiteindelijk ging de aanvoerder van sc Stiens staan...

De tweede helft liet een beter Stiens zien. Het voordeel hiervan was dat VEV’67 er af en toe gevaarlijk uit kon komen. De 0-2 hing in de lucht. Maar bij 0-1 rook Stiens ook nog steeds de mogelijkheden om de gelijkmaker te maken. Een schot van Menco Oedzes kon ternauwernood door de keeper tot corner verwerkt worden. Een schot van de ingevallen Raymon Wegter ging via de paal naast. Op het middenveld had Stijn Veenstra menig aanval van Stiens onschadelijk gemaakt. Hij vocht mooie duels uit. Helemaal leeg gespeeld liet Stijn zich vervangen door Arjan. Omdat de 0-2 niet viel, bleef Stiens nog in de wedstrijd. En bekroop bij veel VEV’67 supporters het gevoel van, het zal toch niet...

DSCF6997.jpgRaymon baalt van z'n schot op de paal

Het was nog even billenknijpen met de lange keeper van Stiens als stormram bij vrije trappen en corners. Na maar liefst 8 minuten blessuretijd floot scheidrechter Aartsen de wedstrijd tot een einde en gingen de 3 punten naar Leek. Met nog steeds een minder doelsaldo dan Stiens maar met nu met drie punten meer!

DSCF7096.jpgde opluchting bij VEV'67 was, net als de teleurstelling bij sc Stiens, groot

Deze week staan er twee mooie wedstrijden op het programma. Allereerst dinsdag om 19:30 thuis tegen de nummer 4 VVI. Deze ploeg heeft 2 punten meer dan VEV’67 dat 5e staat.

En zaterdag komt de toch wel verrassende koploper Kollum naar Leek. De wedstrijd tegen de door Ron de Boer getrainde ploeg begint zaterdag om 14:30.

Dat beloven mooie wedstrijden te worden waarbij de mannen uw/jouw steun en support prima kunnen gebruiken. Tot dan!