Rijksstraatweg 14
9752AD
HAREN GN
tel. 050-5268797

Tegenstander van afgelopen zaterdag was het roemruchte ‘Good Old’ Be Quick 1887. En dan het zaterdagteam; ZatUno zoals ze zichzelf noemen. Op basis van de stand zou een 2’tje in de Toto logisch zijn. Be Quick bungelt onderaan met slechts één punt uit 11 wedstrijden. Maar een kat in het nauw...

De eerste helft was voor de neutrale toeschouwer geen helft waar je warm van kon worden. Be Quick 1887 trok zich gegroepeerd terug en kwam bijna niet aan aanvallen toe. Bij VEV’67 liepen de aanvallen op een slecht, gemeente Groningen!, kunstgrasveld stroef.. Als excuus mocht worden aangedragen dat er een half elftal ontbrak bij VEV’67 die normaal bij de wedstrijdselectie behoren.

Erwin Cazemier had al een keer laten zien dat hij over een goed schot in z’n linkerbeen heeft. Z’n eerst schot werd ternauwernood gered door de keeper. In de 28e minuut kwam er een aanval wat ook het hoogtepunt was van de eerste helft. Jorn Udema speelde Jeffrey Visser in. Jeffrey dreigde buitenom te gaan maar bediende de inlopende Maurice Lap die op zijn beurt de bal naar Erwin passte. Met een werkelijk schitterend schot vloog de bal in de kruising. 0-1.

Erwin na z'n doelpunt

De 0-2 hing in de lucht maar viel niet. De verdedigers van Be Quick 1887 gooiden zich voor elk schot en gaven zich, nog niet, over.

DSCF3134.jpgondanks 5 man om zich heen ging dit schot van Marco net naast

De tweede helft liet een ander beeld zien. Het tempo werd omhoog gegooid en dit was duidelijk niet bij te benen door de mannen van ZatUno. Complimenten voor Be Quick 1887. Ze speelden stevig zonder over de schreef te gaan. Ook was het duidelijk waarneembaar dat ondanks de positie waar ze staan, de sfeer binnen het elftal wel goed zit. Geen gescheld onderling of naar de scheidsrechter. Dat zagen we een week eerder wel anders...

DSCF3188.jpgwaar is de bal...

De 0-2 was er weer één ‘uit het boekje’. Weer was het Jorn die Jeffrey aan het werk zette. Jeffrey z’n voorzet werd door iedereen van Be Quick 1887 gemist. Marco Soeten heeft een neusje voor dit soort momenten en stond op de juiste plek om de bal achter de verbouwereerde keeper te plaatsen.

DSCF3225.jpgMarco laat de keeper kansloos, 0-2

Na de 0-2 kwam Stan van der Wal in het veld voor Raymon Wegter. Z’n eerste balcontact leverde bijna een goal op. De keeper stond het schot van Stan in de weg, Iedereen voelde dat dit wel eens een wedstrijd kon zijn om wat aan het negatieve doelsaldo te doen.de 0-3 kwam ook op de naam van Marco te staan. Een scherp indraaiende voorzet vanaf rechts met het linkerbeen van Stan werd door iedereen verkeerd ingeschat, inclusief de keeper. Hierdoor kom Marco van dichtbij de bal in het doel werken. Kansen waren er daarna genoeg. Zo had Marco z’n derde, en dus een hattrick moeten maken. De lat lag in de weg bij een kopbal van Robin Elderman.

Robin z'n kopbal op de lat

Stan snelt langs z'n tegenstander

Gescoord werd er echter niet meer. De prima leidende scheidsrechter de heer Jansen floot na 90 minuten af. Met de 0-3 overwinning ging het doelsaldo van -3 naar 0. Deze week is VEV’67 vrij. Op 11 februari speelt VEV’67 de derby van het Westerkwartier in en tegen sv Marum. Dit zijn vaak wedstrijden op zich. Sv Marum zal het ‘zuur’ van het verlies in de finale van het Leekster Voetbalgala tegen VEV’67 graag willen wegspoelen met het ‘zoet’ van een overwinning in de competitie. Aanvang wedstrijd: 15:00.