Oude Roswinkelerweg 112
7814RT
EMMEN
tel. 0591-648791

Op de warmste 29 oktober ooit gemeten werd er op het in herfstkleuren gehulde Sportpark ‘De Oude Ros’ om 14:30 uur afgetrapt. Door de temperatuur was het prima toeven langs de lijn. Het was zaak om een resultaat te halen tegen Drenthina. De mannen in het groen/wit hadden met twee overwinningen, één gelijkspel en een nederlaag een prima start van de competitie.

De eerste helft was Drenthina optisch beter. In de omschakeling zorgden vooral de flanken van VEV’67 voor gevaar. De eerste kans was voor Jeffrey Visser.  Maar hij had het vizier te hoog staan en schoot over. De beste kansen waren voor Drenthina. Bij schoten op het doel van Pim was zelfs de ballenvanger achter de goal soms niet hoog genoeg... Halverwege de eerste helft is het schrikken bij iedereen. Jorn Udema krijgt van heel dicht bij keihard de bal in z’n gezicht geschoten. Hij blijft daarna roerloos liggen. Maar gelukkig krijgt Janneke Jorn weer opgelapt.

iedereen is begaan met Jorn

Op het moment dat Drenthina z’n beste spel laat zien, komt VEV’67 op 0-1. Een prima counter zorgde ervoor dat Arjan Veenstra de bal vanaf links voor kon geven op de vrijstaande Jeffrey. Beheerst schoof Jeffrey de bal langs de kansloze keeper de goal in. 0-1. Dit was ook de ruststand. Een beetje tegen de verhouding in.

DSCF9250.jpgJeffrey schiet de 0-1 binnen...

...en is de gevierde man

In het begin van de tweede helft was VEV’67 het volledig kwijt. De bal werd amper in de ploeg gehouden, ingeleverd bij de tegenstander of zomaar uitgespeeld. Natuurlijk zette Drenthina goed en veel druk, maar het leek alsof het team als los zand uit elkaar viel. De Drenten stroopten figuurlijk hun mouwen op en gingen volle bak voor de gelijkmaker. Het was in die periode tegenhouden en gokken op een snelle uitbraak. Maar dat de gelijkmaker in de lucht hing, daar waren vriend en vijand het over eens. In de 76e minuut was het Maikel Arling die voor de gelijkmaker zorgde. Maar dit was niet genoeg voor Drenthina. Die wilden meer, namelijk de drie punten. In een uiterste poging om een voorzet te blokken, raakte de bal lichtjes de hand van de ingevallen Menco Oedzes. En spelregel technisch kun je daar een strafschop voor geven.

Menco, rechts, baalt van de beslissing van de scheidsrechter

Die werd feilloos binnengeschoten door Janiek Arends.

Pim is kansloos op de ingeschoten penalty

Met nog een paar minuten op de klok werd Robin Elderman naar voren gedirigeerd. In die paar minuten was VEV’67 nog vaak in het vijandelijk strafschopgebied te vinden. En waren er zeker nog kansen/mogelijkheden om de gelijkmaker te forceren. Maar die kwam er niet.

Robin heeft de bal doorgekopt naar Marco

Hierdoor blijf VEV’67 steken op maar één punt uit vier wedstrijden. Oftewel, elf punten verloren die je niet meer kan pakken...

Het is niet verwonderlijk dat de frustratie na afloop bij iedereen groot is. Na afloop praat ik met een speler van Drenthina; ‘Ik snap er niks van. Jullie hebben zulke goeie spelers.’ Ik heb daar niets aan toe te voegen. ‘Succes volgende week. Tegen wie moeten jullie?’ Ik zeg ‘Veendam 1894.’ Ik krijg een duimpje en hij zegt ‘tot de volgende keer in Leek.’

Aanstaande zaterdag dus tegen Veendam 1894. Dit gaat een zogenaamde ‘6 punten’ wedstrijd worden. Bij winst staat VEV’67 gelijk met de Veendammers. Bij verlies staat Veendam 6 punten voor.