de Knip 2
9351XZ
LEEK
tel. 0594-515407

De verwachtingen waren hooggespannen. VEV’67 was al vijf wedstrijden ongeslagen. Vier overwinningen en één gelijkspel, daar kun je mee thuis komen. Van die vijf waren er twee, Marum en Zuidhorn, de ‘returnwedstrijden’ in de competitie. Zowel tegen Marum als Zuidhorn werd er revanche gehaald op de eerdere wedstrijd in de competitie.

De uitwedstrijd tegen Drenthina ging verloren met 2-1. Die stand doet vermoeden dat het toentertijd een spannende wedstrijd was. Niets is minder waar... Werd er thuis revanche gehaald tegen Drenthina ? Het antwoord is: nee.

DSCF4704.jpgkeurig op de bal, geen strafschop

De eerste helft zat behoorlijk op slot. Voor de neutrale toeschouwer viel er vrijwel niets te genieten. Zijn die er dan ? ‘De neutrale toeschouwer’... Ja die waren er. Vier man uit Sneek, supporters van ONS Sneek, waren bij ons op bezoek. Ze waren positief verrast over het complex. Maar ik denk dat ze achteraf liever thuis waren gebleven. Hoogtepunt was een vrije trap van Menco Oedzes die tot corner verwerkt kon worden door de keeper van Drenthina. Drenthina stelde daar ook weinig tegenover.

DSCF4774.jpgde vrije trap van Menco werd tot corner verwerkt

Over de keeper gesproken. In de tweede helft heeft deze man niets te doen gehad... Er kwam geen enkel gevaar van een vleugellam VEV’67. In de 64e minuut kwam Drenthina op voorsprong door Roland Koops. En dan de 70e minuut. Wat daar allemaal gebeurde, dat hoort niet op een voetbalveld thuis !

Meerdere spelers van beide teams lieten een partij vrij worstelen zien met een voorkeur voor de nek... Dat er alleen een rode kaart voor een speler van VEV’67 viel, was op z’n zachts gezegd merkwaardig... Gerhard van den Berg kon inrukken en zal er de komende weken niet bij zijn.*

Menco in een mooi duel

Menco Renkema werd ingebracht en samen met Robin Elderman naar voren gestuurd. Tot gevaar leidde dit niet. Dat het in de slotfase nog 0-2 werd was leuk voor Drenthina.

Al met al een waardeloze middag voor VEV’67. Maar op het verlies viel helaas niets af te dingen. Zaterdag treft VEV’67 Veendam 1894. In het Stadion de Langeleegte waar ooit sc Veendam speelde. De wedstrijd begint om 16:30 (!).