Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Tygo Donkerbroek, keeper VEV’67 JO11-1, gaat naar Cambuur !

Tygo Donkerbroek, keeper VEV’67 JO11-1, gaat naar Cambuur !

29 april 2020 20:15

Pieter

Het afgelopen seizoen ging Tygo al naar de voetbalschool van sc Cambuur. En daar viel hij zo op dat hij samen met een keeper van Zeerobben volgend jaar naar sc Cambuur JO12 gaat!

Tygo is bij VEV’67 begonnen bij de smurfen. Daarna is hij via VEV’67 F7 en F2/F3 naar de JO9-1 gegaan. In de F-jes stond Tygo regelmatig in de spits en pikte hij menig goaltje mee.

 

Tygo7.jpgTygo als spits

 

Vanaf de JO9-1 is Tygo keeper geworden en heeft die plek in de JO10-1 en JO11-1 niet meer afgestaan.

In de JO10 competitie doen de uitslagen niet mee voor een eindrangschikking. En dit seizoen is om het coronavirus niet uitgespeeld.

 

Tygo8.jpgTygo als keeper bij VEV'67

 

Kampioen is Tygo daardoor nooit geworden bij onze club… Maar in de JO10-1 werden alle wedstrijden gewonnen, op één gelijkspel na. En dat werd wel gevierd als een kampioenschap!

Sinds 17 mei 2017 is Tygo extra gaan trainen bij de keepersschool in Groningen “ Keeping the Zero “. Deze keepersschool staat onder de bezielende leiding van André Wolfs.

Op de website van Keeping the Zero staat het volgende over Tygo:

“De in 2009 geboren Tygo werkte gestaag aan zijn ontwikkeling. Stap voor stap. Week na week. Maand na maand. Jaar na jaar. Dat blijft niet onopgemerkt. Vanzelfsprekend ook. Tygo heeft zich zo goed ontwikkeld dat hij volgend seizoen bij SC Cambuur gaat spelen in de Onder 12! Wat een prachtige beloning voor de vastberadenheid van Tygo om beter te worden. Volgend seizoen is hij daarom te bewonderen in het shirt van de Friese club uit Leeuwarden.“

 

Tygo4.jpgTygo bij de keepersschool

 

Tygo gaat z’n vrienden van de JO11-1 wel missen en ook alle andere spelers waar hij mee heeft gespeeld. En na je eigen wedstrijd lekker een balletje trappen met z’n allen als het eerste thuis moet. Tygo hoopt dat hij straks nog tijd heeft om z’n vrienden aan te moedigen.

Volgend seizoen moet hij 4x in de week trainen. En dan ook nog op verschillende ondergronden. Gras, kunstgras, zaal en de straat.

 

Tygo1.jpgTygo in actie voor sc Cambuur

 

Er is een kans dat Tygo tegen z’n oud-teamgenoot Rowin, FC Groningen JO12, moet spelen. Met maar één doel, al zijn ballen tegen houden ! Dat wordt vast een leuke wedstrijd ! Verder hoopt Tygo dat VEV’67 nog een keer de bekerfinale haalt, want dan is hij zeker weer van de partij !

Dat hopen we stiekem allemaal…

Tygo, we wensen je heel veel plezier en succes bij sc Cambuur!

Delen

Lees meer over:
Keeping the Zero Tygo Tygo Donkerbroek sc Cambuur sc Cambuur JO12

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!