Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

De comeback van Gerhard

De comeback van Gerhard

21 september 2021 9:15

Pieter

Het is 7 oktober 2017. In het jubileumjaar van VEV’67 speelt het eerste op die dag een uitwedstrijd tegen vv Winsum. Gehard van den Berg speelt die wedstrijd met wat pijnstillers. Een pijnlijke knie is wat Gerhard parten speelt.

Hij wordt in de 17e minuut gewisseld. Het gaat niet...

Komt de carrière van Gerhard, die begon bij VEV’67 en via PKC’83, Drachtster Boys weer bij VEV’67, tot een abrupt einde?

Twee kijkoperaties lijken niet te helpen. Voetbal op niveau lijkt niet meer mogelijk. Iets wat Gerhard maar moeilijk kan accepteren. Aan de andere kant is er gezinsuitbreiding en hier geniet Gerhard met volle teugen van. Dan is er een arts die met een ander inzicht komt. Opnieuw volgt er een operatie. Een gedeelte van de meniscus wordt succesvol verwijderd. Omdat hij het spelletje mist gaat Gerhard met wat andere oud-eerste spelers voetballen in het tweede. Met als hoogtepunt de bekerwedstrijd op 21-12-2019 tussen VEV’67 2 en VEV’67 3. Iedereen die deze wedstrijd gezien heeft kan zich ongetwijfeld de duels tussen de beide aanvoerders wel herinneren. Zodra de wedstrijd op gang werd gefloten door Wilbert Gort, werd wat Rinus Michels ooit zei, in de praktijk gebracht; ‘Voetbal is oorlog’.

In de volgende ronde wordt ACV 2 getrakteerd op een 4-3 nederlaag. En dat mag je op z’n zachts gezegd een verrassing noemen!

Dit was de laatste wedstrijd in het bekertoernooi dat seizoen. Corona zette de hele wereld op z’n kop.

Toen Kees Pranger (trainer VEV’67 1) in de voorbereiding op het huidige seizoen zich bij Gerhard meldde of hij zin had om aan te sluiten bij de eerste selectie, hoefde Gerhard niet lang na te denken.

“Wij zijn als technische staf erg blij dat Gerhard weer bij de selectie zit”, aldus Kees. “Met zijn ervaring, voetballende kwaliteiten en passie heeft hij in korte tijd al bewezen dat hij een verrijking is voor ons team.”

 

Want je laatste wedstrijd in het eerste spelen voor je club, afsluiten met dat je gewisseld wordt in de 17e minuut in Winsum...

DSCF1942.jpg

DSCF1938_1.jpg

DSCF1939_1.jpg

DSCF1932_1.jpg

Delen

Lees meer over:
Gerhard van den Berg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!