VEV’67 is door de KNVB gecertificeerd als ‘ Lokale Jeugdopleiding ’ - VEV'67

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

VEV’67 is door de KNVB gecertificeerd als ‘ Lokale Jeugdopleiding ’

VEV’67 is door de KNVB gecertificeerd als ‘ Lokale Jeugdopleiding ’

27 juni 2020 19:00

Pieter

VEV’67 heeft met succes deelgenomen aan het Kwaliteit- & Performance (K&P) programma van de KNVB. Het K&P programma is een initiatief om betaald voetbalclubs en amateurverenigingen te ondersteunen met het voetbaltechnische jeugdbeleid. Het uiteindelijke resultaat van het volgen van dit programma is het ‘Technisch Jeugdbeleidsplan’. De werkgroep die hard aan deze plannen heeft gewerkt, heeft gisteravond het officiële certificaat ‘Lokale Jeugdopleiding’ van de KNVB in ontvangst mogen nemen.

Ab van der Velde, die nauw betrokken was bij het process, heeft vanuit de KNVB het certificaat uit mogen reiken. Ab was erg te spreken over de samenstelling van de werkgroep, die bestond uit Marco Soeten, Marcel Nieuwhof, Arjan Pruim en Dirkjan Boomsma. Later in het process sloot Arjan Veenstra aan bij de groep. De afgelopen anderhalf jaar heeft deze groep zeker niet stil gezeten. Om kennis vanuit de hele vereniging te vergaren was het nodig om veel te overleggen met hoofdtrainers, trainers, besturen en commissies. 

 

In het begin was het erg lastig om een lijn in het plan te krijgen. Maar daar hielp het K&P programma erg goed bij. Ab heeft zelf eerste concepten doorgenomen en heeft zijn terugkoppeling gegeven. 128 opmerkingen en vragen had Ab voor de mannen van de werkgroep. Dat was niet altijd even makkelijk. Ab zegt: “We willen voldoen aan een bepaalde kwaliteitsnorm. Ik realiseer mij dat het best lastig is voor de ontvanger.” 

 

KenP.jpgArjan ontvangt het ' Kwaliteits en Perfomance ' certificaat van Ab van der Velde namens de KNVB.

De mannen zijn de kritische blik van Ab wel dankbaar. “Het heeft geholpen om de juiste lijn in het plan te vinden”, aldus Marco en Marcel. Ook de toevoeging van Arjan Veenstra in de eindfase van het proces speelde een belangrijke rol. Marco vertelt: "Alle puzzelstukjes vielen toen in elkaar". Volgens Ab moet het ook niet een makkelijk process zijn: “Als het heel makkelijk zou zijn dan zou ‘FC Bal Op Het Dak’ het ook krijgen.”

 

Arjan, Marco en MarcelArjan, Marco en Marcel zijn trots op het eindresultaat

Ook sprak Ab lof uit over de Beweegacademy. Een initiatief van VEV’67 om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten. Zo hoopt VEV’67 meer kinderen in de regio aan het sporten te krijgen. Ab vertelt dat de KNVB zich ook wil inzetten om de beweegarmoede tegen te gaan en dat hij de Beweegacademy persoonlijk een erg mooi initiatief vindt.  

 

“Dit is wel pas het begin” zegt Marcel. “De vertaling naar het veld is cruciaal.” Nu de plannen er zijn, moet het nog in praktijk gebracht worden. Dat wordt natuurlijk ook nog een hele uitdaging. Wel zijn de mannen positief over het in de praktijk brengen van de plannen. “We hebben al heel veel enthousiaste trainers gesproken die stonden te trappelen om volgens het beleidsplan te gaan trainen.” vertelt Marco. Ab hoopt dat VEV’67 vanaf de eerste minuut scherp is: “Je kan maar één keer goed beginnen en dat is de eerste keer.”

 

Ben je nou benieuwd geworden naar het nieuwe beleid voor VEV’67 ? Bekijk dan HIER voor het Technisch Jeugdbeleidsplan VEV'67.

 

Certificaat.jpg

 

Wil je meer weten over het KNVB Kwaliteit en Performance klik dan HIER.

Wil je alle voorwaarden eens inzien ? Klik HIER.

Delen

Lees meer over:
KNVB KNVB K&P KNVB Kwaliteits en Performance

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!