Facebook Toestaan Niet toestaan

Achilles 1894 en VEV’67 spelen gelijk

25 april 2023 19:45

Pieter

‘Wat als...’ er vorige week gewonnen was van Be Quick Dokkum en er drie punten in plaats van één werden meegenomen uit Assen. Maar ook in het voetbal geldt: ‘as is verbrande turf’. En gezien het spelbeeld was de 1 – 1 een terechte uitslag. Bij aankomst worden we begroet door twee JO9-spelers van Achilles 1894. Ook waren er langs de zijlijn meerdere JO9- spelers als ballenjongen geposteerd. De meerwaarde van de ballenjongens was in mijn ogen zeker aanwezig.

Het was duidelijk zichtbaar dat er voor beide teams wat op het spel stond. Het was een mooi voetbalgevecht waarbij niet alles goed ging. Maar de strijd die op de mat werd gelegd maakte dit meer dan goed. Het werd ook een wedstrijd waarbij de keepers van beide teams zich positief konden onderscheiden. Op het ene moment (vanuit het standpunt van Achilles 1894) van de keeper van Achilles 1894 na... Gerhard doet het elke wedstrijd; doorlopen op de keeper na een terugspeelbal. Zo ook deze wedstrijd. Is het een fout van de keeper? Is het slim van Gerhard? Denk dat de waarheid ergens tussenin zit. De ervaren keeper van Achilles schoot de bal zo naar voren dat Gerhard de bal eenvoudig kon onderscheppen. Het was voor Gerhard een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten.

Gerhard schiet de bal in een leeg doel...

...en is zichtbaar blij met het doelpunt

Lang konden de mannen uit Leek niet genieten van de voorsprong. Een minuut later schoot Wouter van der Molen via het been van Robin achter de kansloze Pim.

DSCF6798.jpgJorn z'n kopbal ging net naast

Ook de tweede helft liet een zogenaamde ‘vechtwedstrijd’ zien. Met opnieuw veel strijd, passie, inzet en beleving gingen beide teams voor de winst. De strijd die op de mat werd gelegd zorgde er voor dat iedereen tot het einde van de wedstrijd op het puntje van de stoel zat. Kansen waren er aan beide kanten. Stan schoot een bal net naast en het schot van Marco werd geblokt.

Stan z'n schot werd tot corner getikt...

...en daar baalt hij stevig van

Jorno speelde een prima wedstrijd

Het laatste woord was net als de vorige wedstrijd voor Robin Elderman. Z’n kopbal werd ternauwernood door de keeper van Achilles 1894 uit het doel geranseld.

Eindstand 1-1. Na afloop blijkt dat Velocitas 1897 in de laatste minuut toch nog gewonnen heeft van Be Quick Dokkum. Hierdoor loopt Velo weg van beide teams.

Zaterdag aanstaande komt Velocitas 1897 naar Leek. Wil VEV’67 nog een kans maken op het kampioenschap dan moet er gewonnen worden.

Wedstrijd begint om 15:00 uur. Tot dan !!!