Facebook Toestaan Niet toestaan

LTC en VEV’67 delen de punten

18 september 2023 11:00

Pieter

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. LTC was al uitgeschakeld voor de knock-out fase van de Noordelijke KNVB Districtsbeker en de mannen, vandaag in het nieuwe grijze reservetenue, waren al geplaatst voor de volgende ronde. Of het daaraan lag of aan het feit dat beide ploegen elkaar over twee weken weer treffen in de competitie, het werd geen hoogstaande wedstrijd

VEV’67 dicteerde het begin van de wedstrijd en kwam al vrij snel op een 0-1 voorsprong. Gerhard van den Berg scoorde tegen de ploeg waar z’n broer voorzitter is.

Gerhard na z'n doelpunt

Kansen waren er daarna genoeg om de score uit te breiden. Tom van Leeuwen creëerde meerdere kansen voor zichzelf, maar werd buiten de 16 meerdere keren ‘vakkundig’ onreglementair afgestopt. Schoten van Jorn Udema gingen maar net naast. Het was wachten op de 0-2. Maar die kwam er niet. Sterker nog, geheel onverwachts en tegen de verhouding in kwam LTC op gelijke hoogte. Daarna had LTC het betere van het spel en kreeg het zelfs kansen om met voorsprong de rust in te gaan. Dit gebeurde echter niet.

DSCF3815.jpgTom net voor het 16-metergebied onderuit gehaald

de keeper van LTC 'kijkt' het schot van Jorn naast

Grensrechter LTC pakt punt voor LTC

De tweede helft wisselden beide ploegen om verschillende redenen. Onder anderen om kramp, geen risico nemen in verband met de competitie, speler die tegen rood aanzit. De duels tussen Jorno Broeders en z’n tegenstander waren mooi om te zien met Jorno op punten als winnaar.

Sven in duel met een LTC'er

LTC had net als VEV’67 geen reservekeeper op de bank zitten. Maar wat doe je als je vaste keeper geblesseerd raakt tijdens de wedstrijd... Normaal zie je dat er altijd wel een speler is die ook prima kan keepen. En dan gaat die op de goal. Maar als je die ook niet hebt? Dan gaat de vlaggenist, met een keepersverleden, zich omkleden en gaat op de goal. Beide trainers hadden hier, wat niet volgens de regels is, geen problemen mee.

Marcel, oud verzorger van VEV'67, probeert de keeper weer 'aan de praat' te krijgen...

Het zorgde voor een vertraging met als gevolg dat de wedstrijd daarna niet meer op gang kwam. Belangrijkste in zo’n wedstrijd waar niks meer op het spel staat, is dat spelers niet geblesseerd raken en mannen die terugkomen van een blessure minuten gaan maken. Wat dat betreft kwam deze wedstrijd op een juist moment.

Vigan z'n schot werd helaas voor hem geblokt...

Dan heb je grensrechters, assistent-scheidsrechter, die denken punten te pakken voor hun club. Maar deze grensrechter pakte echt een punt voor LTC. In de slotfase wist hij als keeper met een katachtige reactie een poging van een Leekster uit het doel te ranselen.

1-1 eindstand. Volgende week is VEV’67 ‘onderdeel’ van een primeur. Het is voor het eerst dat FC Surhústerfean als fusieclub een officiële competitiewedstrijd speelt!

Wedstrijd begint om 15:00 op Sportpark ’t Ketting in Surhuisterveen. Tot dan!