Verslag ST Haulerwijk-Veenhuizen JO11-1 - VEV´67 JO11-1 JM

8 april 2024 20:00

Harold

De voorbereiding:

Voor de laatste periode van dit seizoen werd or door de JO11-1 JM dinsdag en donderdag keihard getraind om een goede start te maken bij de eerste wedstrijd van de laatste periode van het seizoen. Zaterdag om 8:00 uur werd er verzameld op de parkeerplaats van VEV’67, iedereen was mooi op tijd en daardoor waren we ook mooi op tijd in Veenhuizen om de wedstrijd tegen de combinatie van Haulerwijk en Veenhuizen te spelen.

Het weer was geweldig en hierdoor had iedereen er ontzettend veel zin in. De plaatselijke gemeente had er die week waarschijnlijk iets minder zin in gehad of waren vroeg van het weekend gaan genieten, want de helft van het veld was maar gemaaid waardoor bij de doelen het gras wat hoger was. De warming up was goed en scherp en vanwege 3 ontbrekende spelers waaronder onze eerste keeper had de technische staf bedacht dat ‘good old’ Olaf misschien wel de beste oplossing was om het doel van het 1e weer eens te verdedigen, Olaf vond dat prima en met een grote glimlach op zijn gezicht trok hij het keepersshirt weer aan.

De tegenstander:

Met 13 jongens en meiden stond de combinatie Haulerwijk/Veenhuizen ons al op het veld op te wachten. Wij zijn gewoon aan onze professionele warming up begonnen. Er zaten een aantal grote kids bij wat onze jongens niet was ontgaan. Wij gaan gewoon voetballen was het motto.

De wedstrijd:

1e helft:

Na de warming up werden de jongens even bemoedigend toegesproken (onze dame was één van de afwezigen) na de yel en zonder wissels begonnen wij aan de wedstrijd. In de verdediging Milan, Jordy en Twan, middenveld Sem, Tiemen en Rob, en Daan als spits. De Technische staf van vandaag bestond uit Roelof, Nico en Harold. En wat gingen de jongens hard van start, de eerste aanval werd ingezet en een mooi schot van Sem en de 0-1 lag in het netje. Wij waren aan de kant amper klaar met het vieren van dit mooie doelpunt en de 0-2 lag er ook al in, nog geen 2 minuten gespeeld. Toen werd de tegenstander wakker en begonnen ok zij lekker te voetballen en dat deden ze zeker niet onverdienstelijk, echter kwamen ze bijna niet van hun eigen helft af omdat de jongens van VEV’67 er bovenop zaten en hadden enorm veel extra energie gekregen van de 2 snelle doelpunten. Wat afstand schoten van ons op het doel van Haulerwijk/Veenhuizen hadden niet de gewenste uitwerking, er stond een geweldige keeper op doel, hij had alle afstand schoten. Tijdens de time out had de technische staf weinig anders te melden dan “jongens ga zo door, jullie doen het fantastisch”, dit resulteerde na de time out in een vrij snelle 0-3. Dat de mannen en vrouwen van Haulerwijk/Veenhuizen ook konden voetballen bleek toen ze de 1-3 maakten. Voor de rust maakten wij nog de 1-4. Mede door het goed breed lopen achterin en het meevoetballen van onze interim keeper, stond de verdediging als een huis.

De rust:

Zeer tevreden gingen we richting de kleedkamer. In de rust echt even de rust zoeken omdat zonder wissels wel goed met de energie omgegaan moest worden. Even een bekertje ranja of water en voor sommigen even iets te eten tussen door, en na wat tactische aan passingen van de technische staf verlieten we vol energie de kleedkamer voor..

De 2e helft:

Voor de 2e helft de jongens aangegeven zuinig met hun energie om te gaan en meer de bal het werk te laten doen door nog meer overspelen en al eerder bij je tegenstander weg te lopen als we in de aanval zijn, en wat hebben ze dat goed uitgevoerd.  Bij hoekschoppen ging zelfs Olaf mee richting het doel om te kijken of hij een doelpuntje mee kon pikken helaas is dat niet gelukt, wel hierdoor nog een uitbraak van Haulerwijk/Veenhuizen maar door een hele goed omschakeling en een geweldige tackel op de bal van Milan werd ook deze kans om zeep geholpen. De tegenstander ging iets meer druk proberen te zetten op ons en dat resulteerde in eerst de 1-6 en daarna de 2-6 en 2-7, uiteindelijk wisten beide teams nog een keer te scoren 3-7 en 3-8. Ook bij het nemen van de penalty’s waren de jongens fel en werden er mooie penalty’s genomen. Jongens jullie hebben het echt fantastisch gedaan en wat waren wij en zijn we nog steeds trots op jullie.