Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

VEV'67 wint ook de 3e oefenwedstrijd

VEV'67 wint ook de 3e oefenwedstrijd

Bedum 1

1 - 2

VEV'67 1

6'
Marco Soeten (intikker)
17'
Rolf Hazenberg (afstandschot)
Kruizinga
20'

Datum

22 augustus 2020 15:00

Accommodatie

Sportpark Bedum
Sportlaan 12
9781 CL
Bedum
tel. 050-3013922

Afgelopen zaterdag speelde ons eerste een oefenwedstrijd in Bedum. Bedum, de laatste tijd weer veel in het nieuws in verband met Arjan Robben. Want die heeft in Bedum voor het eerst z’n voetbalschoenen aangetrokken. En verder staat Bedum bekend om z’n scheve toren. De toren van de Walfriduskerk.

Die staat schever dan de toren van Pisa ! Klik maar eens op dit linkje.

Op 1 juli 2013 is sv Bedum ontstaan uit een fusie tussen VV Bedum (zondagclub) en CVVB (zaterdagclub). Ze spelen in het paars. Weet je hoe dat ontstaan is ? VV Bedum speelde in het blauw en CVVB in het rood. Ga die kleuren maar eens mengen.

Wat bijna niemand weet is dat uw verslaggever in Bedum een anonieme glansloze voetbalcarrière heeft gehad… Bij CVVB.

Het was voor mij dan ook een feest der herkenning! Veel oud eerste spelers langs de lijn. M’n verzekeringsagent van “vroeger “. De makelaar die ons heeft geholpen met het verkopen van ons huis in Bedum en aankoop van ons huis in Leek. Teamgenoot uit CVVB B1. Ik laat hem een elftalfoto uit die tijd zien. We denken allebei hetzelfde. De tijd heeft niet stilgestaan…

Oud-voorzitters van CVVB. Oud-keeper van het eerste die zich langs de lijn druk maakt over wel of geen buitenspel… Sponsoren uit het verleden staan nog steeds langs de lijn.

Maar ook mensen met een VV Bedum verleden. En dat is mooi om te zien dat beide clubs trots zijn op SV Bedum! SV Bedum en VEV’67 lijken ook wel op elkaar, besef ik me als ik om me heen kijk. Allebei een door de KNVB gecertificeerde jeugdopleiding. Een man van de club als hoofdtrainer. En zo zijn er nog wel een paar vergelijkingen op te noemen.

Maar het gaat natuurlijk om de wedstrijd… Er is van tevoren afgesproken dat er 3x een half uur gespeeld gaat worden. En in de eerste 30 minuten is het VEV’67 dat goed druk zet op Bedum, en vooral de backs van Bedum hebben het zwaar…

DSCF8867.jpgArjan snelt langs z'n tegenstander

Zo wordt op rechts regelmatig Jeffrey Visser de diepte ingestuurd met een steekbal. En op links stuurt Arjan Veenstra z’n verdediger regelmatig het bos in. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat VEV’67 op voorsprong komt door een messcherpe voorzet van Jeffrey die op waarde wordt geschat door Marco Soeten; 0 – 1. Zo’n tien minuten later legt Arjan de bal vanaf links goed voor op Rolf Hazenberg, die vanaf randje 16 meter de bal in één keer achter de kansloze doelman van Bedum schiet. Daarna krijgt Rense Dijk de mogelijkheid om de 0 – 3 te maken. Maar helaas zag Rense, tot z’n eigen afgrijzen, dat ie de bal verkeerd raakte. Een beetje tegen de verhouding in komt Bedum op 1 – 2. Vlak voor het einde van het eerste half uur laat Marco 2 mogelijkheden onbenut om te scoren.

DSCF8859.jpgGiacomo behoud het overzicht

In het 2e en 3e half uur gaat de wedstrijd gelijk op. Bedum heeft de pech dat er een bal via de verkeerde kant van de paal naast gaat. En zo eindigt de wedstrijd die onder verschillende weersomstandigheden werd gespeeld in 1 – 2. Wat nog wel opviel is dat er best veel publiek uit Leek naar Bedum was gekomen om de ploeg te steunen. En dat Roy van Dalen z’n eerste minuten maakte voor VEV’67 1.

DSCF8887.jpgRoy maakt z'n eerste minuten

 

DSCF8875.jpgFrank kopt net over

En zaterdag gaan we voor het “ echie “ voetballen. Achilles 1894 is dan onze tegenstander in de poulefase van de KNVB Noordelijke Districtsbeker. Aanvang 14:30 op ons sportpark.

 

Lees alle info nog even door en meld je aan via het aanmeldingsformulier dat eind deze week op onze website komt te staan!! En bedenk; maximaal 250 toeschouwers!

VOL=VOL!!

 

Alvast bedankt en graag tot snel!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!