Hoornweg 40 B
9363EH
MARUM
tel. 0594-642163

Het trieste weer, geen publiek en het licht in de tweede helft, lees het gebrek aan licht, was voor de 22 spelers op het veld geen reden om er een mooie pot van te maken. Er waren immers redenen genoeg om van de tegenstander te winnen. En in een derby komen vaak krachten vrij die niet altijd te verklaren zijn.

De opmaat naar deze wedstrijd zag menig VEV’er niet zitten. De vorm van de laatste tijd hield niet over. Dat dit een ‘burenruzie’ op het veld is die tot de verbeelding spreekt, bleek ook wel uit het feit dat het Dagblad van het Noorden deze wedstrijd via een livestream live uitzond. Hierdoor konden in beide kantines en mensen thuis toch nog genieten van deze wedstrijd.

De aanwezige VEV’ers, staf en reservespelers zagen in de eerste helft een goed spelend VEV’67. Waar in de wedstrijd tegen Be Quick Dokkum het goede spel wegebde na 20 minuten, bleef VEV’67 tegen Marum goed combineren. En kon Marum eigenlijk alleen de lange bal gebruiken om onder de druk uit te komen. Marum heeft kwalitatief een ploeg die zich deze spelstijl ook eigen heeft gemaakt waardoor het af en toe billen knijpen was.

Dat Pascal Souhawat voor de rust floot met de brilstand op het bord was, op z’n zachtst gezegd, een wonder. Een harde kopbal van Roy van Dalen ging net naast. Marco Soeten z’n poging ging via de lat over.

Marco baalt nadat z'n poging via de lat over ging

Een schot van Raymond Bolt miste het doel op een haar, en in de laatste seconden van de eerste helft kopte Menco Renkema de bal uit een corner net over.

DSCF1491.jpgRaymond z'n schot ging net naast

Menco's kopbal ging er ook net niet in...

Nog even over de scheidsrechter. Hij voelde de wedstrijd goed aan en liet in de duels veel toe aan beide kanten. Dit kwam het tempo in de wedstrijd ten goede. En hierdoor kreeg hij ook het respect van de spelers waardoor deze derby een mooi gevecht werd zonder dat het uit de hand liep.

De tweede helft liet weer een gretig VEV’67 zien. Met goed combinatiespel van achteruit kreeg Marum niet echt grip op het spel. De routiniers Robin Elderman, Raymond Bolt en Roy van Dalen namen het team bij de hand. En dat leverde in de 66e minuut een kans op voor Raymond. Deze ging er niet in. De corner die erop volgde wel. Een strakke corner van Arjan Veenstra werd snoeihard binnengekopt door Roy.

Roy kopt de corner van Arjan snoeihard binnen

En in de 73e minuut schoot Marco bekeken de bal achter de kansloze keeper van Marum. Op dat moment een terechte tussenstand. Bij Marum was er echter nog steeds geloof in een resultaat. Al gingen de meeste schoten op het doel meters over. Nadat Pim geblesseerd raakte werd Stijn Bollegraaf, keeper van VEV’67 JO19-1, voor de denkbeeldige leeuwen gegooid.

Stijn wordt succes gewenst door Raymond

En dat ging Stijn goed af. Drie minuten na de 0-2 maakte Marum de aansluitingstreffer. Beetje tegen de verhouding in, maar daar zullen ze bij Marum lak aan hebben. De klok heeft 92 minuten en 58 seconden aangetikt als Delano Dussel de gelijkmaker binnenschiet... 2-2.

De aftrap wordt niet meer genomen. De gelijkmaker wordt gevierd als een overwinning bij Marum. Als ik Roy van Dalen later complimenteer met, in mijn ogen, z’n beste wedstrijd in het VEV’67 shirt zegt Roy; ‘Ja, de gelijkmaker smaakt nog steeds bitter. Maar persoonlijk m’n beste wedstrijd tot nu toe. Hoop dat er nog vele volgen!’ Raymon Wegter, VEV’67 JO19-1, maakte nog z’n debuut. Hij voetbalde mee alsof hij niet anders gewend was. Hierdoor kwam het aantal debutanten tijdens deze wedstrijd op twee. Gefeliciteerd Stijn en Raymon!

DSCF1827.jpgRaymon maakte z'n debuut

Vooraf was iedereen misschien blij geweest voor een 2-2. Maar als VEV’67 met 3 punten uit Marum was vertrokken had niemand daar iets van kunnen zeggen. Maar met het spel dat VEV’67 liet zien tegen Marum, daar kunnen de spelers en staf verder mee.

Volgende wedstrijd is er weer een derby. vv Zuidhorn is aanstaande zaterdag de tegenstander. Aanvang wedstrijd: 15:00

Het is inmiddels duidelijk dat deze wedstrijd niet doorgaat helaas...