Scheidsrechter

Vincent Buitenhuis

Accommodatie

Onbekend

LEEK – In de thuiswedstrijd heeft VEV een makkelijke middag gehad. Vanaf het fluitsignaal was het eenrichtingsverkeer. De einduitslag was 2-0, maar dit had veel meer kunnen en moeten zijn.

Na een lange blessure verscheen Mats Wolthuis terug in de basis. Middenvelder en oud speler van Cambuur, Kevin de Vries viel bij de warming up uit. Verder hield Johan Pitstra het team hetzelfde ten opzichte van vorige week.

In de eerste helft was het al eenrichtingsverkeer. Af en toe een corner voor Omlandia was het enige gevaar. VEV was gevaarlijker en wist wel een aantal grote kansen te creëren. Uiteindelijk was daar dan ook de terechte voorsprong. Rond de 20e minuut was daar dan de terechte voorsprong. Een uitbraak van VEV werd goed voorgegeven door Marco Soeten. Jeffrey Visser was er als de kippen bij en wist keeper Wim Beukema te passeren, 1-0. VEV bleek druk houden op het doel van Omlandia. Het was wachten op de 2-0. Arjan Veenstra zijn voorzet was op maat en Rense Dijk kon de bal vrij inkoppen, helaas stond de keeper in de weg. Niet veel later was het Dijk die de keeper passeerde en vrij in kon schieten voor leeg goal, helaas ging de vlag omhoog. Voor rust was daar toch de 2-0. Ditmaal was het Jeffrey Visser met een fantastische actie vanaf rechts. Natuurlijk was het spits Rense Dijk met het doelpunt. Bij rust bleef het 2-0, een prima uitgangspositie als ruststand.

In de tweede helft zagen we een ander VEV. De 1e helft was niet slecht, maar de 2e helft was ontzettend goed. VEV heeft Omlandia alle hoeken van het veld laten zien. Het enige wat ontbrak waren doelpunten. Aanvoerder Raymond Bolt was niet blij met de einduitslag: “als je zelfs voor leeg goal niet meer weet te scoren, dat weet je hoelaat het is”. Omlandia wist zelfs geen serieus kans te creëren. Centraal duo Wessel van der Galien en Jacob Tjoelker waren ijzersterk! Elk duel werd gewonnen en daardoor bleef de bal 1 richting op gaan. Een mooie wedstrijd voor keeper Wim Beukema (Omlandia) om zichzelf te onderscheiden. Dit heeft hij zeker gedaan. Rense Dijk had moeite met scoren de tweede helft, ook Marco Soeten, Rick Schuring en Raymond Bolt wisten van dichtbij niet te scoren. Dat we onszelf niet beloond hebben is doodzonde gaf topscoorder Rense Dijk aan. Ook trainer Johan Pitstra heeft gemengde gevoelens. “Dat we zoveel kansen hebben gecreëerd is uiteraard een groot compliment waard aan het team. Toch moeten we voor de goal meedogenlozer zijn en gewoon een grote uitslag neerzetten.

Door de overwinning staat VEV op de 3e plaats in competitie 2J. Volgende week staat NEC Delfzijl op het programma, die momenteel 5e staat op de ranglijst. Tussen beide ploegen zit 1 punt verschil, dat beloofd een spannende pot voetbal te worden.